Paste cu hrisca

 Iar am gasit in fila de calendar o reteta si dupa ce am citit-o mi s-a parut interesanta iar la final a fost foarte buna si de post.

AVEM NEVOIE DE
300g paste scurte
150g boabe de hrisca
1ceapa
2catei de usturoi
1tija de telina Apio
1lingurita busuioc uscat
2frunze de dafin
1/2lingurita cimbru uscat 
4linguri ulei de masline
300ml supa de legume facuta dintr-un cub Maggi de legume
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Boabele de hrisca spalate,se pun la fiert intr-un vas cu apa,putina sare,frunzele de dafin si cimbru iar dupa 30min de fiert se scurg,se scot frunzele si se lasa deoparte

 
 

Separat se calesc in ulei ceapa taiata rondele,usturoiul marunt,telina cubulete mici,dupa ce toate s-au inmuiat,se adauga hrisca,busuiocul,putina sare,piper dupa gust,supa de legume si se lasa la fiert 10min

Se adauga apoi pastelefierte si scurse,se amesteca totul bine,se potriveste de gust iar la final se adauga verdeata


Se serveste imediat!

Pofta buna!

0

Scrumbii pe grill cu mujdei verde

 Am cautat prin congelator si am dat de scrumbii,le-am scos pentru ca nu se pot tine foarte mult,ele fiind grase vor avea un gust de ranced si le-am fript!


AVEM NEVOIE DE
scrumbii
condimente pentru peste
sare
MUJDEI VERDE
1leg.usturoi verde
1avocado
zeama de lamaie dupa gust
1iaurt Natur 
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Scrumbiile curatate,spalate,condimentate,crestete,se pun pe grill iar dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pe platou
Eu am o tigaie care o tin special pentru peste,nu folosesc grillul pentru ca de fiecare data  ramane pielea acolo cand intorc pestele 

 Pentru mujdei,se pune in blenderul mic pulpa de avocado,usturoiul curatat si taiat,putina sare,o lingura zeama de lamaie si iaurt
Se mixeaza totul bine,se potriveste de gust apoi se scoate sosul intr-un bol



   Se serveste pe farfurie scrumbia,alaturi sos si cate o felie de lamaie

 Pofta buna!

0

Pastrav somonat la cuptor

 Am gasit la pescarie pastrav somonat si cum eram in bani am cumparat sa-mi fac pofta iar reteta pregatita a fost una sanatoasa si gustoasa!

AVEM NEVOIE DE
1pastrav somonat
condimente pentru peste
sare
4linguri ulei de masline
50ml vin alb
50ml apa
1lamaie
busuioc
LEGUME
1ardei gras rosu
1ardei gras galben
2rosii
1dovlecel
1ceapa rosie
condimente pentru legume
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat,bine spalat,uscat cu hartie de bucatarie,condimentat cu sare si condimentele pentru peste,se pun in burta rondele de lamaie,o crenguta de busuioc sau rozmarin sau salvie,ce va place mai mult,se pune in tava si se adauga ulei,vin,apa si la cuptor va sta 30min sa se rumeneasca apoi se scoate tava

 
 
In acest timp,ardeiii spalati,curatati se taie bucati  si se pun intr-un castron,dovlecelul de asemenea spalat taiat rondele,toate se condimenteaza,se adauga uleiul si se amesteca bine
Se pun apoi pe grill iar dupa ce sunt facute se scot intr-un bol si se pun mai departe pe grill rosiile tot rondele si ceapa de asemenea,avand grija sa nu se desfaca

Legumele se pun pe un platou

 deasupra pestele,se orneaza cu rondele de lamaie apoi se serveste!

 

Pofta buna!

0

Prajitura parfumata cu flori de portocal

 Este o nebunie de prajitura frantuzeasca!


AVEM NEVOIE DE
250g amidon de porumb
6oua
150g zahar
200ml ulei
5linguri apa de flori de portocal
1portocala
20g faina
un praf de sare
1lingura cubulete de coaja de portocala confiata
CUM SE PROCEDEAZA
Se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema spumoasa si albicioasa,se adauga coaja rasa de portocala apoi uleiul adaugat cate putin mixand energic,apa de flori de portocal,se amesteca bine apoi se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare iar la final amidonul si faina cernute adaugate cate putin si amestecand usor cu o paleta

 
 
Se rastoarna in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina,deasupra se pun cojile confiate de portocala si la cuptor va sta 45min la 170de grade

 

Se lasa putin sa se raceasca apoi se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie



Deliciu maxim,sa va fie de folos!
0

Ficatei pe pat de mamaliga

 O mancare super delicioasa,sanatoasa,traditional-romaneasca!

AVEM NEVOIE DE:
500g ficat de pui
50g unt
2linguri ulei
sare
piper dupa gust
50ml vin alb
1capatana de usturoi
malai pentru mamaliga
CUM SE PROCEDEAZA
Ficatul curatat cu atentie pentru ca se intampla sa mai gasim fierea(mi s-a intamplat) apoi spalat,bine scurs apoi se pune in vasul cu unt si ulei,amestecand pana se rumeneste
Am pus ulei peste unt pentru ca untul se arde foarte repede si devine amar
Se adauga apoi vinul,aceeasi cantitate de apa,usturoiul pisat si se lasa pe foc pana scade

 
 
La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
Pe farfurie se pune un pat de mamaliga,deasupra ficatei si sos si se serveste cu acritura de sezon,respectiv muraturi

 
Pofta buna!

0

Aripioare la cuptor cu piure si sos de usturoi

 Mmm cat de bune sunt  aripioarele cu acest sos,finalul este unul maxim!!


 AVEM NEVOIE DE
1kg aripi de pui
condimente pentru pui
sare
piper
cimbru
oregano
100ml vin alb
3capatani de usturoi
3-4rondele de lamaie
4linguri ulei de masline
500g cartofi
20g unt
3linguri lapte
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Aripioarele cu varfurile taiate,spalate,uscate cu hartie de bucatarie,se pun intr-un castron apoi se amesteca cu 1lingura condimente pentru pui,1lingurita sare,piper dupa gust,putin cimbru,1lingurita oregano,vinul si ulei

 
 

Dupa ce sunt bine amestecate,se rastoarna in tava,se adauga 1ceasca cu apa,deasupra se pun cateiii de usturoi intregi,rondelele de lamaie,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30min la 180de grade

Dupa acest timp,se descopera tava si se mai lasa 10min sa se rumeneasca

Se scot aripile pe un platou,se rastoarna continutul din tava in blender,se mixeaza totul bine,sosul se rastoarna intr-un bol,se potriveste de gust apoi se lasa deoparte


Cartofii curatati si taiati cubulete,fierti in prealabil in apa cu sare,se scurg,se paseaza apoi se freaca cu o lingura de lemn impreuna cu untul,la final se adauga laptele,se potriveste de gust si se serveste
Pe farfurie se pun 2-3linguri cu piure,alaturi 2-3aripi,deasupra sos iar alaturi salata verde.

Pofta buna!
0

Tava picanta cu ceafa de porc

 Am facut asa ceva cu foarte mult timp in urma,a fost o senzatie si acum am repetat-o chiar daca prin unele locuri am uitat ce trebuia facut,asta pentru ca nu am scris-o la momentul respectiv dar acum nu am repetat greseala!😎😎

 
AVEM NEVOIE DE
1kg ceafa de porc fara os
4linguri ulei
2linguri pasta de curry rosie
sare
1ardei gras rosu
1ardei gras galben
100ml vin alb
100g ciuperci Shimeji
1ceasca cu apa 
condimente pentru carne de porc
paste pentru servit
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea pudrata cu sare pe ambele parti si cu condimente apoi se rumeneste in ulei,se adauga vinul,apa,dupa 10min de fiert ciupercile,pasta de curry,se amesteca apoi se rastoarna totul in forma termorezistenta sau tava cu capac

 
 



Se lasa la cuptor la 180de grade 20min apoi se scoate vasul se pun deasupra ardeiii taiati fasii apoi se mai lasa 10min

 

Dupa acest timp,daca a scazut si carnea este fiarta,se opreste focul
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor,se scurg,se pun pe farfurie2-3linguri,alaturi carne cu sos si se serveste cu salata verde


Sau dupa pofta copiilor,se poate servi si cu piure de cartofi

Pofta buna!
0

Lipii umplute

 Eeee ce sa va spun,mi s-a facut pofta de shaorma si am cautat prin frigider,prin camara ce sa pun pe lipiile pe care le aveam si finalul a fost unul wow,super bun!

AVEM NEVOIE DE
1pachet lipii medii
1cutie mix de fasole boabe
1cutie rosii cubulete
1piept de pui
150g cascaval ras
condimente pentru shaorma
50ml vin alb
sare
piper
1salata verde
germeni de ceapa rosie
2linguri ulei
sosuri diferite
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se caleste pieptul taiat cubulete amestecat in prealabil cu condimentele speciale

 
 

Dupa ce a devenit auriu,adaugi rosiile,sare,piper dupa gust,vinul,amesteci si lasi pe foc pana este fiert pieptul si sosul a scazut
Adaugi apoi mixul de fasole clatita,amesteci iar dupa 5min,opresti focul si se potriveste de gust



Pe lipia incalzita in tigaie,pui o frunza de salata sau doua daca sunt mici,apoi 2-3linguri umplutura,cascaval ras,germeni,sosul preferat,rulezi,pui pe farfurie si servesti





Pofta buna!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme