Cuiburi cu paste





















Ingrediente:1pachet de spaghete,200g cascaval,200g bacon,3rosii,1/2ardei rosu si galben,50g unt,sare,piper(optional),busuioc verde









Pastele fierte in apa cu sare,scurse si clatite cu apa rece,se pun cu furculita cuiburi intr-o tava unsa cu unt;deasupra cubulete de bacon,si ardei,peste acestea 1felie de cascaval iar pe langa cuib,felii de rosii;se da tava la cuptor 15min,apoi se servesc calde.
0

Gem de visine,cirese si zarzare







Ingrediente:500g visine,500g cirese,500g zarzare sau caise,2kg de zahar,vanilie





Fructele,curatate de samburi,spalate,se pun in vasul de dulceata cu zahar,se scutura vasul si se lasa 2-3 ore dupa care se pune la fiert 1-2ore sau mai putin;la sfarsit se adauga vanilia si se pune fierbinte in borcane,se eticheteaza si se depoziteaza.
1

Pui la ceaun cu lamaie













Ingrediente:1pui,1/2lamaie,1pahar cu vin,1capatana de usturoi,sare,piper,cimbru,branza de oi,malai pentru mamaliga,1ceasca de ulei







Puiul,curatat,portionat,spalat,il pun in tuci(ceaun) cu ulei si feliile subtiri de lamaie;dupa ce s-a rumenit,adaug vinul,condimentez iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,usturoiul pisat;dupa cateva minute se poate servi pe farfurie cu branza rasa si mamaliguta.







Feliile de lamaie,ii dau puiului o aroma si un gust deosebit
0

Prajitura Noire











































Pentru ca aproape s-a produs o isterie cu aceasta prajitura pe toate sit-urile,de ce nu as incerca si eu?!













Ingrediente:3pachete de biscuiti cu cacao Picnic,150g unt,200g ciocolata menaj,2linguri coniac,250ml smantana lichida,1lingura gelatina













Pentru ornat:70g ciocolata alba,1lingura unt,3linguri lapte













Biscuitii sfaramitati,amestecati foarte bine cu 100g unt topit(eu am folosit mana),apoi compozitia pusa intr-o tava de chec cu folie alimentara si presata bine;se da tava la frigider 1-2ore;













pentru crema,se topeste ciocolata cu restul de unt la microunde,dupa ce s-a racit putin se amesteca bine cu coniacul,smantana si gelatina topita dupa instructiunile de pe plic;compozitia se rastoarna peste biscuiti si se da la frigider pana a doua zi;asta e regula dar eu nu am avut rabdare si seara am taiat-o dar voi nu faceti asa;pentru ornat,se topeste ciocolata cu untul la microunde,apoi se amesteca cu lapte si se toarna peste prajitura;eu am pudrat cu cacao si am atentat la cateva fructe de zmeura de la congelator;este delicioasa!
0

Fructe congelate





















Ingrediente:fructe de padure(afine,zmeura,coacaze),caise,capsuni si alte fructe autohtone sau nu;in general,fructe care nu se gasesc iarna









Voi incepe cu fructele mai sensibile;zmeura si capsunile scoase coditele,puse intr-o sita si spalate sub jet de apa rece apoi lasate sa se scurga;intr-o tava(cat sa intre in congelator)se pune hartie de copt,apoi fructele cu distanta intre ele;se tin 2-3 zile apoi se pun in recipiente speciale sau,eu le pun in pungi cat folosesc o data,pentru ca ocupa loc mai putin;atat la zmeura cat si la capsune,las cateva cu codite pentru ornament la prajituri;la fel procedez si cu fructele cu samburi;eu cand folosesc fructele de la congelator,nu le las sa se dezghete,pentru ca-si schimba culoarea;doar atunci cand trebuie pasate le dezghet
Intre timp,adica in 2017, mi-am achizitionat un mic aparat de sigilat pungi,am pus fructele si stau mai bine asa

0

Quiche cu dovlecei































Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g branza de vaci,3dovlecei,1ceapa rosie,3oua,50g cascaval,2linguri ulei de masline,sare,piper











Imbraci cu aluatul o forma de tarta,in tigaia cu ulei,calesti ceapa taiata julien si dovleceiii rondele subtiri;intr-un castron,amesteci ouale batute cu branza,cascavalul ras,sare,piper;pui in forma dovleceiii iar deasupra amestecul de branza si dai la cuptor 40min.
0

Placinta cu urda si marar































Ingrediente:1pachet de foi de placinta,1kg de urda,5oua,3leg.de marar,2leg.de ceapa verde,sare daca e nevoie,100g unt topit











Urda,amestecata cu ouale batute,mararul taiat ,de asemenea si frunzele de ceapa,condimentezi cu sare daca urda este nesarata,pui cate 3linguri pe foaia de placinta unsa cu pensula cu unt topit,rulezi si pui intr-o forma rotunda,de asemenea unsa cu unt;procedezi asa pana ajungi in mijlocul formei;deasupra,bati un ou,amesteci cu 2-3linguri de lapte,iaurt sau smantana(fiecare ce are prin frigider),apoi dai forma la cuptor la foc moderat 30-45min;trebuie sa ai neaparat o bere cad faci placinta.
Reteta am vazut-o la vecina mea de cartier Violeta Postolache si am facut-o si eu ca prea frumos arata.
0

Dulceata de zmeura





















Ingrediente:1kg de zmeura,3cani de zahar,2cani de apa,1lamaie









Zmeura,curatata de codite,spalata intr-o sita sub jet de apa rece,o pun in siropul gros facut din zahar si apa;dupa 5min,adaug zeama de lamaie si pun dulceata fierbinte in borcane mici si curate.
Suntem in 2018 si va dati seama de cand nu am mai facut aceasta dulceata fara sa trec zmeura prin sita
Eram intr-o zi ploioasa si am avut multe fructe care urmau sa le fac si nu am vrut sa intru in noapte,asa ca le-am lasat cu samburi

0

Dulceata de capsune































Ingrediente:2kg de capsuni,1kg de zahar,1lamaie











Capsunile curatate,spalate,le pui intr-un vas in straturi intercalate cu zahar si sucul de lamaie;dupa 4-5 ore le pui la fiert la foc mare,spumuiesti,amesteci sa nu se lipeasca;atentie mare ca se umfla foarte repede;dupa 30-40min,facand testul cu picatura in apa rece,pui dulceata fierbinte in borcane,etichetezi si depozitezi la rece.











Eu,pregatesc gemurile si dulceturile la foc mare din mai multe motive:
se reduce timpul de fierbere
se elimina riscul de a se prinde de fundul vasului
si cel mai important,fructele  isi pastreaza culoarea si aroma
Pentru ca reteta e neschimbata,am facut dulceata si in acest an(2016)


































0

Socata













Sunt multe astfel de retete dar eu o folosesc mereu pe asta pentru ca nu am nevoie de cantitati mari,eu vreau doar socata nu vin de soc;stiti probabil ca se face vin daca sta mai mult timp.  AVEM NEVOIE DE:1borcan de 5l,7-8 flori de soc,4l de apa fiarta si racita,2lamai rase,stoarse de zeama si taiate marunt,100g stafide







CUM SE PROCEDEAZA:Toate ingredientele se pun in borcan,se acopera cu o panza,se da la soare,se tine 2zile amestecand din cand in cand,se strecoara se pune sucul in sticle si se da la rece.
E super bun si acidulat!
1

Sirop de menta







Ingrediente:200gmenta proaspata,1kg de zahar,2linguri miere,1,5l apa,colorant alimentar





Pui sa se topeasca zaharul in apa,adaugi menta spalata,lasi sa fiarba 5-10 min. dupa care o scoti,adaugi mierea si lasi sa fiarba incet pana se leaga bine siropul apoi adaugi colorant;





dupa ce a fiert,strecori siropul il pui in sticle si le depozitezi la rece;eu mai am sirop de 3ani si tot bun este;pentru o aroma mai puternica,poti pune menta mai multa.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme