Capsunata,caisata,zmeurata,visinata si alte bauturi
Ingrediente:cate 500g de fructe bine coapte si 1kg de zahar la 1sticla de 3l si alcool
Precizez ca bidoanele din fotografie,au capacitatea de 3l
Ce fac eu aici in fiecare an aproape,rezulta un lichior de fructe super aromat;pentru cine doreste mai tare in grade,reduce din zahar.
Fructele curatate,spalate,le pun in sticle iar deasupra cate 1kg de zahar,las sticlele pe balcon la soare,scuturandu-le mereu sa se topeasca zaharul mai repede dar atentie sa nu fermenteze daca sta prea mult in soare,dupa care le umplu cu alcool si le depozitez la camara,astepandu-si musafirii.
Poate vi se pare zahar mult in comparatie cu fructe;asa este,eu am vazut retete cu 3-4kg de fructe si 1kg de zahar,ceea ce mie nu-mi place absolut deloc!!!
Sa nu credeti ca aceste licori se fac doar din fructele prezentate aici,am facut si cu dude,afine,cirese amare dar nu le-am postat, pentru ca retetele sunt asemanatoare!
2