Salata de vinete albe






Am luat din curiozitate aceste vinete,si bine am facut;auzisem pe ici pe colo ca au un gust diferit de celelalte vinete si da,este adevarat;pot sa spun ca au un gust deosebit
Ingrediente:1kg de vinete,sare,1ou,ulei,ceapa
Se coc vinetele pe flacara aragazului(daca vreti sa ramana albe),se curata de coaja cat sunt calde,se pun pe un fund de lemn inclinate sa se scurga,sau intr-o strecuratoare;in acest timp,din galbenusul de ou frecat cu un praf de sare si ulei cate putin, se face maioneza;dupa ce vinetele sunt scurse,si racite,se mixeaza cu un praf de sare,se adauga maioneza iar la sfarsit ceapa taiata foarte marunt;se pune pe platou si se serveste cu rosii.
1

Premiu de la Bucataria galbena(Mihaela)


S-a mai gandit o fata la mine,o prietena virtuala,o gospodina desavarsita cum ii spun eu mereu,o moldoveanca ce gateste incredibil in ciuda varstei pe care o are!!
Felicitari draga mea si multumesc din suflet pentru premiu,pentru incredere,si pentru faptul ca ma vizitezi din cand in cand,sa vezi ce mai fac,ce mai bucataresc!!
Daruiesc si acest premiu mai departe,tuturor celor care-mi vor trece pragul!!
(In afara de 3-4persoane,cine oare mai este curios(a)de ce fac eu pe aici???pacat!!)
1

Premiu de la Maria-Elena si Sidy


Este primul premiu pe anul 2012 de la prietena draga Lenuta,pentru care-i multumesc si o pupacesc!!apoi pe Sidy!!
Trebuiesc indeplinite cateva conditii dar eu voi trisa;am mai raspuns la intrebari asemanatoare anul trecut si mie nu-mi place sa ma repet;oricum nu ma viziteaza nimeni ca sa ma cunoasca;de asemenea trebuie sa-l dau mai departe altor 15 prieteni(e)blogheri;
si aici voi spune "pas"pentru ca nu cunosc 15 persoane,sau mai bine zis nu le cunosc adresele,iar in al doilea rand,anul trecut cand am mai primit un asemenea premiu,l-am dat mai departe la 10persoane dar nu a venit aproape nimeni sa-l ridice,si m-am simtit foarte jignita;asa ca stau cuminte in banca mea,nu ridic privirea,nu am pretentii sa ma viziteze cineva,pentru ca aici toata lumea se crede cineva;daca la o anumita reteta are nu stiu cate comentarii sau like-uri pe fb.spun ca l-au apucat pe DD de picior;si ca sa mai dau un exemplu pentru ca tot m-am descarcat,am cerut adresa de blog unei persoane care mi-era draga,s-o trec in blogurile favorite la mine si mi-a spus ca-si schimba adresa si nu poate!!!!!!nu am mai insistat si nu voi mai cere nimic nimanui niciodata!!!asta sunt eu,putin mai sensibila.Inca o data multumesc Maria-Elena si Sidy!!!
Lasand supararea la o parte,daruiesc acest premiu mai departe tuturor celor care ma urmaresc cu placere,tuturor celor care ma viziteaza nu din obligatie ci tot din placere.
3

Pavlova la pahar





Mereu ma loveam de aceasta reteta care mi se parea destul de complicata(pentru mine) si niciodata nu am indraznit s-o fac;asa ca am simplificat-o si mi-a iesit un desert minunat
Ingrediente:100g bezele,200ml frisca lichida,capsune
In cupe am pus bezele rupte,deasupra frisca batuta si am ornat cu fructe;
este super delicios;acum imi dau seama cat de buna este adevarata reteta Pavlova.
Pentru bezele am batut 3albusuri cu 1cana de zahar pudra,un praf de sare si zahar vanilat;am pus cu posul in tava pe hartie de copt si am stat cu ochii pe ele(ca pe butelie!!)ca imediat se ard;le-am lasat sa se mai intareasca apoi le-am lucrat.
4

Aripi de curcan cu sos si budinca de paine






Pentru friptura avem nevoie de:2aripi de curcan,condimente pentru pui,1ceapa mica,1cana de suc de rosii,3catei de usturoi,1frunza de dafin,3linguri cu ulei
Pentru budinca:1cana cu lapte,1ceapa,1frunza de dafin,o jumatate de franzela,2linguri de smantana,1ou,1varf de lingurita de nucsoara
Aripile curatate,portionate,spalate,condimentate se pun intr-un vas cu ulei si ceapa tocata marunt;dupa cateva min.se adauga sucul de rosii,usturoiul pisat, frunza de dafin si o cana cu apa;se lasa la fiert pana scade si se formeaza un sos,se condimenteaza dupa gust;
Pentru friptura nu am poze in lucru pentru ca a fost mai importanta budinca.
Se pune la fiert laptele,ceapa taiata in sferturi,frunza de dafin si putina sare;se lasa pana ce din lapte a ramas cateva linguri;intr-un bol painea taiata cubulete,ou,smantana,se adauga laptele scurs de ceapa si dafin,nucsoara,sare,piper,se lasa sa se inmoaie,apoi se paseaza cu blenderul vertical;in situatia in care totusi este moale(cum mi s-a intamplat mie),se mai adauga paine;pasta obtinuta se pune in forme mici unse cu putin ulei si se dau la frigider pentru 1h;eu am forme dar am pastrat formele de Miez de Lapte;pe farfurie se rastoarna forma cu budinca,alaturi friptura cu sos si patrunjel deasupra;aceasta budinca,tine loc de garnitura;asa am vazut pe Paprika.
0

Pui masala







Ingrediente:1piept de pui,2-3linguri ulei,2linguri usturoi pisat,1ceapa,1lingura ghimbir ras,1ardei iute verde,1lingura de seminte de coriandru pisate,1lingurita turmeric,1lingurita de boia,cimbrisor,1lingurita de garam-masala,1lingura de bulion,2cartofi,2rosii,coriandru verde,sare
In tigaie cu ulei,se caleste ceapa,usturoi,ghimbir,ardeiul iute taiat marunt,se adauga pe rand semintele de coriandru,turmeric,boia,cimbrisor,garam-masala si bulion;dupa cateva minute se adauga pieptul taiat suvite,cartofii in sferturi,rosiile cubulete,1cana cu apa si se lasa la fiert incet pana scade;se mai condimenteaza dupa gust si se serveste ornat cu coriandru taiat.Recomand reteta,are un gust incredibil de bun!!
Cum sa nu fie bun cand are atatea arome!!
0

Tabbouleh



Aceasta reteta este mai complexa dar pentru regimul Anei,am simplificat-o
Ingrediente:100g arpacas fiert,2rosii,2leg,de patrunjel,1ceapa rosie,zeama de lamaie,cativa stropi de ulei de masline,sare de mare
Intr-un bol se amesteca arpacasul fiert ci rosiile cubulete,ceapa julien,patrunjelul tocat marunt,sare,ulei si zeama de lamaie

Pofta buna!

2

Dulceata de mure





Nu prea am avut murele coapte pentru ca m-am grabit si le-am cumparat cum au aparut prin piata,dar la final gustul a fost super.
 AVETI NEVOIE DE:1kg de mure,3cani cu zahar,2cani cu apa,1lamaie,1pastaie de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:Siropul se face din apa,zahar si pastaia de vanilie taiata;dupa ce este suficient de legat,se adauga murele cu coditele taiate,spalate in sita si bine scurse;se lasa sa fiarba la foc mare 20-30min;spre sfarsit se adauga zeama de lamaie.
Poate a-ti observat,dar eu toate gemurile si dulceturile,le fierb la foc mare,pentru ca asa-si pastreaza fructele culoarea si aroma;sa ma scuze toata lumea,dar nu pot sa cred ca o dulceata fiarta cate 2-3ore la foc mic,fructele mai raman cu o culoare placuta sau  cat de cat intregi!!
6

Minitarte cu dude








Ingrediente:aluat de foitaj,1cana cu dude,1ou,1lingura zahar,2linguri smantana,1felie de branza Mozzarella 
Formele de minitarte tapetate cu aluat,in interior se pune ou batut cu zahar,si smantana;deasupra cubulete de branza apoi dudele;pentru ca mi-a ramas o forma cu aluat libera,am pus in interior smantana,deasupra zahar colorat,apoi dudele(inventii si inovatii,hi,hi!!)
am dat la cuptor 15min la foc mare.
5

Minitarte cu Miez de lapte








Ingrediente;aluat de foitaj,100g bacon,3ciuperci,2oua,2rosii,1cutie Miez de Lapte natur,sare,piper,frunze de busuioc,3linguri smantana
Am pus in tigaie baconul taiat cubulete si ciupercile de asemenea iar dupa ce a scazut toata apa din ele si s-au racit,am amestecat cu ouale batute cu sare,piper,si smantana;in formele tapetate cu aluat,am pus cate 3linguri de umplutura,deasupra 1rondea de rosie,1frunza de busuioc apoi 1rondea de branza;am dat la cuptor 15min la foc mare.
De fiecare data cand incerc retete noi,fac doar pentru mine,abia a doua oara dublez cantitatile sau ma orientez la fata locului;din aceste ingrediente au rezultat doar 3buc. si daca am facut si cu dude,le-am pus in aceeasi tava la copt;ambele sunt foarte delicioase!
1

Bors de zarzavat






Ingrediente:1ceapa,1praz mic,2morcov,1pastarnac,1dovlecel,1ardei gras,500g cartofi,1miez de varza,2linguri bulion de ardei,rosii mixate,(eu mai am la sticla),sare,leustean,bors,50ml.ulei
In oala cu ulei incins se pun la calit ceapa si prazul si ardeiul taiate marunt,radacinoasele date pe razatoarea mare,cartofii in sferturi sau mai mici,depinde cat sunt de mari;dupa 3-4min se adauga bulionul de ardei,rosiile si 3-4cani cu apa;dupa ce totul este fiert se adauga varza taiata fideluta,borsul fiert in alt vas,se potriveste la gust iar cand incepe sa clocoteasca se sparg cateva oua;dupa ce ouale sunt fierte,se inchide focul se se adauga leusteanul.
Acest bors de zarzavat,pe timp de vara,oala nu se usuca niciodata;dupa ce se termina,oala se spala si se pregateste altul;adevarul este ca noi nu putem sta fara o farfurie de "zama"!!
0

Briose cu martipan si portocale








Ingrediente:175 g martipan,2oua,175g unt,200ml iaurt,75g zahar,coaja rasa de la 1portocala,200g faina,1lingurita praf de copt,1portocala,2linguri lichior Amaretto,migdale pentru ornat
Martipanul taiat cubulete,se da la blender impreuna cu untul si oua;se adauga treptat,putina sare,zaharul,coaja de portocala,iaurt,lichiorul,se blenduieste pana ce compozitia devine spumoasa,apoi se adauga faina cu praful de copt;portocala curatata,pulpa taiata cubulete se lasa deoparte;in formele unse cu putin ulei se pun cate 2linguri de aluat,deasupra cubulete de portocala,se acopera cu alte 2linguri de aluat,in varf se pun migdale si se da la cuptor 30min.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme