Nectar de caise(zarzare)





De cand cu aceste calduri,aproape ca nu-mi lipseste compotul de orice fel de fructe;azi m-am gandit sa fac si alta ceva si bine am facut ca tare delicios a iesit;nu stiu reteta ca as face si pentru iarna
Ingrediente:1kg de caise,2linguri zahar(nu trebuie sa fie prea dulce)
Am facut un compot din caise spalate si curatate de samburi si zahar;dupa cateva minute,am pasat cu blenderul vertical dar am mai scurs din sirop,ca sa nu fac minuni prin bucatarie,am pus in sticle si la frigider.
este mai simplu iar mie-mi place foarte mult.
4

Smoothie de rosii cu portocale








Ingrediente:300g rosii bine coapte,1portocala,1borcan iaurt gras,50g zahar,1lingura ulei de masline,sare,piper
Portocala curatata de coaja,iar coaja la randul ei se taie partea alba,restul se taie in bastonase foarte fine,care se pun intr-un vas cu 100ml apa si zahar;se fierbe pana rezulta o dulceata;
rosiile oparite,curatate de coaja si seminte se pun in blender impreuna cu zeama de portocala, iaurt,ulei sare,piper si se mixeaza dupa care se da la frigider 1h;la servire,se toarna in pahare lungi,deasupra se pune cate o lingurita de dulceata,piper proaspat macinat si se serveste cu paiul
O mica observatie,nici iaurtul,nici portocala nu trebuie sa fie acre,pentru ca-i strica gustul;eu asa am patit,portocala a fost foarte acra si am stricat treaba.
1

Chec cu crema de cocos








Ingrediente:3oua+2galbenusuri,3linguri smantana,100g unt topit si racit,150g zahar,2linguri cacao,1praf de copt,200g faina,esenta de rom
Crema:2albusuri,100g nuca de cocos,10linguri zahar pudra,esenta de rom
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul,apoi galbenusurile pe rand,untul topit,smantana,esenta apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Pentru crema se bat bine albusurile cu un praf de sare,se adauga treptat zaharul,esenta apoi cu o lingura se amesteca cocosul;intr-o forma unsa cu unt se pune un strat de umplutura cu cacao,crema si se acopera cu restul;se da la cuptor 30-40min si se scoate din forma dupa ce s-a racit;dupa preferinte se pudreaza cu zahar sau eu am pus toping de fructe pentru ca mi-a ramas de la panna cotta.
1

Budinca de malai cu coacaze negre







Ingrediente:1cana cu malai,4linguri faina alba,3linguri zahar pudra,1plic drojdie,500ml lapte rece,50g unt,2oua,1cana coacaze,arome
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,mai putin fructele,se obtine un aluat omogen fara cocoloase,se rastoarna intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt,deasupra se pun fructele si se da la cuptor la foc mic 1h;dupa ce s-a racit se scoate din tava si eu am pus deasupra toping de fructe de padure.
Am uitat sa las cateva boabe pentru decor si le-am scos de la congelator.
1

Salata de vinete





Toata lumea stie sa pregateasca o salata de vinete,dar eu pe aceasta nu am stiut-o;reteta este de la o prietena draga Lenuta Burdulea,am vazut-o pe FB si am facut-o;vreau sa spun ca mi-a placut
Ingrediente:1kg de vinete,3-4catei de usturoi,4-5linguri iaurt gras si foarte proaspat(sa nu fie acru),sare,ulei,1legatura de patrunjel
Vinetele le coc pe flacara aragazului,le curat si le pun intr-o sita sa se scurga,apoi le pasez cu blenderul vertical impreuna cu usturoiul,dupa care cu mixerul pun ulei cate putin ca la maioneza si iaurtul;la sfarsit patrunjelul tocat marunt si s-a servit cu paine prajita;un deliciu!
2

Panna cotta cu toping de mure







Aceste retete,fac parte din preferatele mele;sunt intradevar deosebite(parerea mea)
Ingrediente:300g mure+cateva pentru decor,400ml smantana lichida,200ml lapte dulce,4foi de gelatina,50g zahar pudra,1pastaie de vanilie,2linguri zahar tos,cateva picaturi de zeama de lamaie
Intr-un vas,amesteci pe foc mic smantana,zaharul pudra,lapte,semintele de la pastaia de vanilie;dupa ce zaharul s-a topit,adaugi gelatina care a stat cateva minute in apa rece;amesteci bine dar atentie sa nu ajunga sa fiarba;rastorni compozitia in forme de silicon care au fost trecute printr-un jet de apa rece dupa care le dai la frigider pana a doua zi.
Pentru toping,pui murele intr-un vas pe foc impreuna cu pastaia de vanilie din care ai scos semintele(mai are putina aroma),zaharul tos si 50ml apa;dupa ce s-au inmuiat,scoti pastaia de vanilie,le pasezi cu blenderul vertical,le treci prin sita iar piureul obtinut il pui intr-un mic bol.
Formele scoase de la frigider,in cazul in care se rastoarna greu,treci cu o scobitoare in jurul ei,apoi o rastorni pe un platou;pui cu lingura topingul si ornezi cu mure.DELICIOASA!!
3

Mic dejun cu ciuperci







Dupa cum va spuneam si alta data,am adus(din tari straine)un cub de pasta de migdale din care se face lapte;dintr-un litru de lapte obtinut, am facut doar o reteta iar restul l-am pus la congelator;acum,am mai rasfoit prin revistele mele si am gasit o reteta in care printre alte ingrediente este si lapte de migdale;iar am facut o greseala pentru ca nu am gustat laptele(este dulce si se foloseste doar la dulciuri);norocul meu ca am pus foarte putin,altfel aruncam totul;in concluzie,se poate inlocui cu lapte de soia sau lapte obisnuit ca doar nu este o reteta de post
Ingrediente:6ciuperci,1lingura unt,1catel de usturoi sau 1/2lingurita praf de usturoi,4linguri lapte de migdale,3linguri smantana,verdeata,putin cimbru verde,sare,piper
In tigaia cu unt,calesti ciupercile tocate marunt,adaugi sare,piper,lapte,usturoi pisat,cimbru,verdeata tocata marunt,smantana si lasi pe foc pana se ingroasa sosul.
Se serveste pe paine prajita;este foarte bun!!
1

Paste gratinate







Aceasta reteta,este banala poate veti spune;asa este dar noi cum suntem fan paste,le pregatesc cu diferite combinatii iar acum a venit randul puiului. Ingrediente:1piept de pui,6ciuperci,1lingura de unt,4linguri smantana,1ceasca suc de rosii,200g cascaval,paste scurte,busuioc verde,sare,piper,condimente speciale(1lingura)
Calesti pieptul de pui curatat,dezosat,spalat,taiat julien,in unt adaugi ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele adaugi sucul de rosii(eu am pus mai putin decat o ceasca),smantana,condimentele speciale,sare,piper,busuiocul taiat marunt apoi pastele fierte si scurse;o tava termorezistenta unsa cu unt,rastorni pastele,nivelezi iar deasupra presari cascavalul ras din belsug;dai forma la cuptor 15-20min,dupa care se pot servi;sunt super delicioase!!
0

Inghetata de nectarine






Ingrediente:3nectarine,5linguri de zahar,1albus,1plic frisca sau 200ml smantana pentru frisca
Nectarinele spalate taiate cubulete,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu 100ml apa si le lasi 10-15min,dupa care le scurgi si le pasezi cu blenderul vertical;amesteci piureul intr-un bol cu albusul batut spuma cu zahar,frisca batuta dupa instructiuni,rastorni compozitia intr-o cutie si o dai la congelator 3h;eu am tinut-o mai mult si abia am putut lua cu lingura;o servesti cu felii de nectarine si toping de caramel
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme