Tort cu alune

Acest tort nu are sectiune,pentru ca l-am facut cadou vecinei mele de Sf.Neculai
Ingrediente:200g alune macinate,5linguri zahar,4linguri faina,6oua,1lingurita praf de copt,1/2lingurita scortisoara,3foi de gelatina,4linguri gem de caise,200ml frisca lichida,cacao
Pentru blatse bat bine 2oua intregi cu 4galbenusuri si zahar,se adauga albusurile batute spuma tare,alunele macinate,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,apoi se rastoarna in forma de copt cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-40min
In acest timp se pune pe foc gemul,se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece 10min,se amesteca pana se topeste dar fara sa fiarba,iar dupa ce s-a racit se amesteca cu jumatate din frisca batuta
Pe platou se pune blatul taiat,intre foi gemul,se preseaza putin a doua foaie si se da la frigider 2h dupa care se imbraca cu frisca ramasa si se orneaza;eu dupa cum se vede am folosit sablonul de sezon.
1

Supa crema de bostan

Ingrediente:2felii de bostan,4mere ionatane,1ceapa,4catei de usturoi,1cm radacina de ghimbir,1cutie lapte de cocos,1lingura pasta sau praf de curry,sare,miez de seminte de bostan prajite
Crutoane:4-5felii de paine,3linguri ulei de masline,1lingurita praf de usturoi,piper
Bostanul se pune intr-o tava si se tine la cuptor 30min;intr-un vas se pune la fiert merele curatate de seminte  si taiate,ceapa,usturoiul,ghimbirul si bostanul copt si curatat de coaja;dupa ce au fiert,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,piureul obtinut se amesteca cu praful de curry,laptele de cocos,supa de la fiert,pentru a obtine o consistenta cremoasa dupa dorinta fiecaruia,se condimenteaza si se mai lasa doar 1-2 clocote;
Pentru crutoane se ung feliile de paine cu ulei,se presara praful de usturoi si piper,se taie cubulete,se pun in tava si se tin la cuptor 10-15min

Supa se serveste calda,deasupra cu miez de seminte si alaturi crutoane.
4

Ciulama de pui cu ciuperci 2

Cu putin timp in urma,am facut o ciulama de pui cu ciuperci ardeleneasca,acum am facut varianta mea,adica moldoveneasca;ambele retete sunt super delicioase
Ingrediente:1piept de pui,1ceapa,1pahar cu lapte,300ml smantana,1lingura cu faina,300g ciuperci,3linguri ulei,sare,piper
In tigaia cu ulei se caleste pieptul taiat julien impreuna cu ceapa tocata marunt iar dupa cateva minute ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,se adauga laptele si 1pahar cu apa,dupa care se lasa la fiert 10min;in acest timp se amesteca smantana cu faina bine si se rastoarna peste pui;se mai lasa pana se ingroasa amestecand,se condimenteaza,dupa care se serveste,cum altfel decat cu mamaliguta,dar si cu muraturi.
2

Budinca de paste cu ciuperci

Ingrediente:1pachet paste scurte,4-5 ciuperci mai mari,1ceapa,3oua,200ml lapte,200g branza de burduf,2linguri unt,2linguri parmezan,3linguri ulei de masline,sare,piper,patrunjel
Ceapa si ciupercile tocate marunt sau feliate,se calesc in ulei dupa care se condimenteaza;pastele fierte si scurse,se amesteca cu ciupercile,ouale batute cu lapte,apoi branza;se rastoarna intr-o tava termorezistenta unsa cu unt,se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 45min;cand e aproape gata,se presara parmezanul amestecat cu patrunjel tocat si se mai tine cateva min;se serveste calda,dar si rece e buna.
1

Salata de paste cu ton

Aceasta salata este preferata fetei mele Mihaela si cand mi-a facut-o a devenit si preferata mea;este super delicioasa
Ingrediente:1pachet de paste scurte,1cutie de fasole amestec,1cutie de fasole cu bobul mare,2conserve de ton,1ceapa rosie,200g masline fara samburi,otet balsamic sau de mere
Pastele se fierb,5-8 min in apa cu sare,dupa care se scurg si se amesteca cu conservele de ton,conservele de fasole clatite cu apa rece,ceapa taiata julien,maslinele,sare si otet;daca tonul este in ulei,nu se mai pune,daca este in suc propriu,se pune 2-3linguri ulei de masline;totul se amestecasi se serveste.
0

Pulpe cu cartofi la cuptor

Ingrediente:1kg de cartofi,2pulpe de pui,condimente pentru carne de pasare,1ceapa,4linguri ulei,2linguri pasta de bulion,sare,piper,3-5catei de usturoi,putin cimbru,o crenguta de rozmarin
Pulpele curatate,spalate,condimentate se pun deoparte(eu am fiert putin pulpele,pentru ca am avut o gaina de tara si mi-a fost teama ca nu se face la timp);in tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga pasta de bulion si se da deoparte;cartofii curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete se amesteca intr-un vas cu ceapa calita,se adauga usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,apoi se rastoarna in tava;deasupra se pun pulpele,1cana cu apa,se acopera tava cu o folie de aluminiu si la cuptor sta 40min dupa care se scoate folia se intorc pulpele si se mai lasa 10-15min;
Se serveste calda cu muraturi sau o salata de sezon.
0

Quiche Lorraine

Ingrediente:200g kaiser,partea alba de la un praz,3linguri ulei de masline,300g branza de capra sau ori ce alta branza,7oua,200ml smantana,1pachet foitaj
Tava de tort se captuseste cu aluat
Intr-o tigaie cu ulei se calesc kaiserul si prazul taiate marunt,se condimenteaza si se rastoarna jumatate in forma;deasupra se pun bucatele de branza,3oua intregi si 4galbenusuri amestecate cu smantana,apoi restul de ceapa si se da la cuptor 30min dupa care se serveste calda.
2

Castraveti umpluti

Ingrediente:castraveti de sera,1cutie de crema de branza,200ml smantana,200g somon afumat,1ceapa rosie,sare,piper,1/2lamaie,marar verde
Castravetii curatati de coaja in zebra,taiat in rondele groase de 5cm,se scoate miezul cu lingurita se presara su sare si se tin cu scobitura in jos cateva min.
In acest timp,intr-un bol se amesteca branza cu smantana,somonul si ceapa taiate foarte marunt,sare,piper si putina zeama de lamaie;se umplu castravetii cu aceasta pasta iar deasupra se pune marar verde.
0

Pui italian

Ingrediente:1piept de pui,1dovlecel,4linguri coniac,3linguri ulei de masline,100g prosciutto crudo,100g mozzarella,6rosii cherry,3catei de usturoi,4linguri smantana,busuioc,rozmarin oregano verde
Pieptul feliat,se caleste in ulei,pe ambele parti,se stinge cu coniac,sre flambeaza apoi se scoate;in uleiul ramas se pune dovlecelul taiat pe diagonala,prajit apoi scos
Pe felia de carne se pune o felie de dovlecel,se infasoara cu prosciuto,deasupra o felie de mozzarella iar peste branza rosii taiate cubulete amestecate cu busuioc si rozmarin taiate marunt;se da la cuptor 5min apoi se serveste cu sos facut din restul de rosii date la blender,amestecate cu sare,busuioc,usturoi pisat,oregano tocat,rasturnat in tigaia in care s-a prajit puiul si dovlecelul,apoi totul amestecat cu smantana
Este un pui super,ultra delicios!!
Imi pare rau ca nu am mai multe poze dar sunt retete mai vechi,facute cu mult timp in urma,cand nici nu stiam ce inseamna blog.
0

Tort cu banane

Ingrediente blat:4oua,4linguri zahar,2linguri cacao,zahar vanilat,3linguri faina
Crema:400ml frisca,3linguri coniac,2linguri cacao,
In plus:4-5banane,1cana zeama de compot
Pentru blat galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar si arome,se adauga albusurile spuma,apoi faina amestecata cu cacao si cernuta;totul se amesteca cu o paleta dupa care se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se coace 40min
Pentru crema,frisca se amesteca cu coniacul si cacao
Blatul copt se taie,se insiropeaza,se pune crema intre foi,se imbraca cu frisca si se pudreaza cu fulgi de ciocolata
0

Cartofi lyonezi

Este o mancare usoara si gustoasa
Ingrediente:500g cartofi fierti,100g branza de vaci,150ml iaurt,1ceapa,2oua,2-3ciuperci,1lingura ulei,sare,piper,oregano sau patrunjel verde
Jumatate din cartofii taiati cubulete,se pun intr-un vas,printre ei bucatele de branza,se condimenteaza,se adauga deasupra ceapa tocata marunt si ciupercile calite in ulei si se acopera cu restul de cartofi;deasupra se rastoarna ouale batute si amestecate cu iaurt apoi se da la cuptor 15-20min,dupa care se serveste cald cu verdeata deasupra
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme