Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Am luat din nou rubarba pentru o prajitura dar am avut alte probleme,rubarba a stat in frigider si cand mi-am adus aminte de ea,aproape ca era pe puntul de a fi aruncata
Ei bine,cum sa arunc asa bunatate??am scos din frigider si zmeura si capsunele care la fel aveau alta destinatie si uite asa am pus de-o dulceata.
Vaaai nu va imaginati ce bunatate,aromata,cu trei gusturi,nici nu stii ce mananci!
AVEM NEVOIE DE:
300g rubarba
300g zmeura
300g capsune
600g zahar
1lamaie 
2rodii
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas rubarba curatata,spalata si taiata marunt,capsunile curatate,spalate si taiate in jumatati sau sferturi daca sunt mai mari,zmeura trecuta sub jet de apa,
Pui vasul pe foc impreuna cu zahar si sucul de rodie,lasi focul mic amestecand usor pana se topeste zaharul si adunand spuma care se formeaza,iar dupa ce nu mai face spuma,dai focul tare avand grija la stropii care sar,(foloseste capacul)
Cand dulceata este aproape gata storci lamaia,lasi cateva clocote,faci proba sa vezi daca e suficient de legata,apoi pui dulceata fierbinte in borcane,rastorni borcanele si le lasi pe capace 20min sa se formeze vidul apoi le depozitezi la camara.

  

0

Mic dejun cu maxstone gourmet

Am vazut reclama la tv cu aceste mici vase din ceramica pe care eu de mult mi le doream iar cand am vazut ca sunt si la reducere,nu am stat pe ganduri si am facut comanda
Dupa ce le-am primit imediat am trecut la testare si rezultatul a fost unul waw,intradevar mancare pregatita in astfel de vase nu se compara cu nimic,are un gust fantastic!!
AVEM NEVOIE DE:
1ceapa
1dovlecel
100g ciuperci
1ardei rosu
2catei de usturoi
4linguri ulei de masline
2oua
sare
fulgi de chili
2felii de cascaval sau 3-4linguri cascaval ras
Toate legumele sa fie mici sau cate jumatate daca sunt mari 
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in vas ceapa,dovlecel,ardei,usturoi,ciuperci,toate curatate,spalate si taiate cubulete,
adaugi sare,fulgi de chili,ulei,amesteci cu o lingura pui capacul si lasi la cuptor 3-4min
Scoti vasul,spargi ouale in interior
lasi din nou la cuptor 2min,scoti vasul iar daca ouale sunt facute,pui deasupra cascavalul si lasi 1min sa se gratineze
Cu o paleta,scoti pe farfurie,presari deasupra sare de mare neagra apoi servesti cu ceva acritura sau salata



 
 

0

Dulceata de pepene galben

Pepenii nostri inca nu s-au facut dar de pofta, am cumparat unul de la Kaufland crezand ca este bun dar nu a fost asa si l-am trecut la dulceata
AVEM NEVOIE DE:
2kg pulpa de pepene galben
1kg zahar
1lingurita rasa cu scortisoara
2lamai
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpa taiata cubulete o pui intr-un vas impreuna cu 1/2zahar,scortisoara,amesteci,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi.
A doua zi,scurgi siropul intr-un vas pe foc,adaugi 1ceasca cu apa(150ml),restul de zahar si lasi focul incet amestecand din cand in cand si adunand spuma;dupa ce siropul este legat,adaugi cubuletele de pepene,lasi sa fiarba incet din nou adunand spuma care se formeaza iar dupa ce nu mai iese spuma dai focul tare

  La final cand dulceata este gata,nu inainte de a-i face proba,storci zeama de la o lamaie iar pe a doua o tai (pulpa) marunt
Lasi cateva clocote apoi in borcane curate,pui dulceata fierbinte,rastorni borcanele si le lasi pe capace 15-20min sa se formeze vidul,apoi le depozitezi la camara
 


0

Inima cu ciocolata

De cate ori vedeam postari pe la fete cu prajitura numita Vulcan cu ciocolata,nu stiu exact,stateam si ma gandeam oare cum curge din interior acea ciocolata pentru ca doar sta in cuptor,nu se intareste ciocolata???
Bineinteles ca in nici o reteta pe care am citit-o nu spunea nimeni un amanunt aproape nesemnificativ dar care este foarte important iar acel hai sa-i spun secret,l-am citit intr-o revista de unde am luat si reteta cat am stat la copii si de aceasta data mi-a iesit super,super!!
Eu am spus de multe ori pe aici ca sunt bloggerite care nu dau detalii la retete care pot fi importante(am luat de multe ori plasa)!!Poate sunt plictisite,poate spun ca e ceva banal sau poate nu vor,exista si aceasta varianta,zic!!!
AVEM NEVOIE DE:
100g ciocolata neagra
100g unt
30g faina
50g zahar pudra
2oua
50g pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti ciocolata cu unt pe bain-marie,dai vasul deoparte,adaugi zaharul si amesteci sa se topeasca,apoi faina iar la final ouale
   Dupa omogenizare,imparti compozitia in vase mici unse cu unt
pui in mijloc pepite de ciocolata sau un patrat de ciocolata taiat apoi la cuptor va sta 7-8min la 200grade,nu mai mult nici macar o jumatate de minut,altfel cu mai cuge(asta-i secretul)
Dupa ce s-a racit putin,treci cu un cutit in jurul prajiturii si o scoti pe farfurie,nu o rastorni
Eu am scos-o cu mare grija cu doua furculite
Dupa ce ai pus-o pe farfurie,o spargi sa curga ciocolata,o pudrezi cu zahar,o lasi sa se raceasca dar nu mult pentru ca din nou se intareste ciocolata.
Eu am mancat-o asa calda dar cu o cupa de inghetata;a fost nebunie curata!!


 


0

Supa de migdale vegana

Cu aceasta reteta am vrut sa ies putin din tipar si sa pregatesc ceva mai exotic,ceva mai ca la nimeni!!!😄😄😄😄am si eu piticii mei cum fiecare dintre noi avem!!
Supa aceasta nu am auzit sa se serveasca prin restaurante,nici macar in cele vegetariene(am intrebat ginerele si mi-a spus ca nu a auzit de asa ceva);ei bine auzi de la mine pentru ca-i reteta frantuzeasca,i-am zis si este vegana!!(sunt de belea si eu!!!)oricum l-am dat pe spate cu ea!😋😋
AVEM NEVOIE DE:
300g migdale crude decojite(eu am pus fulgi,de unde decojite??)
100g miez de paine alba
1catel de usturoi
100ml ulei de masline
3linguri otet balsamic alb(optional)
sare
piper
CUM SE PREGATESTE:
Pui toate ingredientele intr-un vas,adaugi 1lde apa plata,amesteci,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi
Rastorni totul in robot,pasezi cateva minute,treci apoi prin sita
Potrivesti supa de gust,pui in boluri,deasupra putin patrunjel verde si se serveste.
Reactii dupa ce am mancat:
-in primul rand am pregatit aceasta reteta din curiozitate,cum de altfel de multe ori am facut si asa ceva poate persoanele vegetariene sau vegane,nici nu stiu cum sa le spun,mananca  pentru ca gust rau nu are,chiar e buna
-pentru ca nu-mi imaginam cum va fi la gust,am redus din cantitatile de la ingrediente iar acel otet balsamic,nu cred ca-si are locul pentru ca supa are doar miros de otet nu de migdale cum ar trebui.
cred ca ar fi mai nimerita o felie de lamaie pusa pe margine si s-o foloseasca cine doreste,in rest sa va fie de folos!


   
0

Prajitura cu ciocolata si capsune

Mai am cateva prajituri cu care mi-am rasfatat copiii si nepotii in Franta,apoi intru in normal,acolo cu mancarea mai putin!!😀😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
320g faina
4oua
320g zahar
100g unt
300ml lapte
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
3linguri pepite de ciocolata
200g capsune
CUM SE PROCEDEAZA:
Freci galbenusurile cu zahar si zahar vanilat iar dupa ce a rezultat o crema albicioasa si pufoasa,adaugi faina cu praf de copt,amestecul de lapte si unt topit pe foc si racit iar la final incorporezi usor albusurile batute spuma si pepitele de ciocolata
Dupa omogenizare rastorni in tava cu hartie de copt,nivelezi suprafata apoi deasupra pui capsunile taiate
Am crezut ca vor ramane asa dar nu m-am gandit ca fiind mai grele decat aluatul,se vor lasa!!!
Lasi la cuptor 40min la foc mic,dupa ce s-a racit scoti prajitura pe un platou,pudrezi cu zahar si tai


  

0

Omleta verde

Am gasit reteta in revista din Franta,v-am spus ca o perioada va "intoxic"cu retete frantuzesti,doar pana ma satur de ele apoi imi revin la normal sa nu spuna din nou lumea ca postez numai ciudatenii!!😁😁😁
Mi s-a parut interesanta la prima vedere iar dupa ce am facut-o chiar buna a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
200g frunze tinere de spanac
frunze de cimbru
10g de unt
6oua
sare
piper
UMPLUTURA:
200g rosii cherry
1ardei gras galben
80g branza feta
10masline negre fara samburi
50ml ulei de masline
50g nuci caju
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui pe foc tigaia cu unt,apoi spanacul spalat si scurs,dupa 2min adaugi sare,piper,amesteci si lasi deoparte sa se raceasca
Intr-un bol bati ouale,adaugi spanacul,cateva frunze taiate si lasi deoparte

Intr-un alt bol pui ardeiul taiat fasii,o lingura de ulei,amesteci,apoi rosii taiate in patru sau jumatati,rondele de masline,nuci taiate,o alta lingura de ulei,amesteci totul bine iar la final branza cubulete
    Restul de ulei ramas,il pui in tigaie,rastorni ouale si pregatesti omleta la foc mic
Pui umplutura intr-un colt pe omleta,acoperi,mai lasi 1min pe foc apoi o scoti pe farfurie
Se serveste imediat cu paine prajita,un deliciu!!
Eu am redus ingredientele pentru o singura persoana si omleta fiind mica,umplutura am pus-o putin pe foc apoi pe omleta.
 

0

Tarta cu rubarba si migdale

Am descoperit gustul delicios al rubarbei,dulce acrisor asa cum imi place mie si acum nu ma pot opri!😀😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
500g rubarba
1/2lamaie
200g zahar
2rodii
CREMA:
500ml lapte
50g faina
20g amidon
6galbenusuri
150g zahar
1baton de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Tapetezi forma de tarta cu aluat si lasi deoparte
Rubarba spalata,taiata capetele apoi taiata rondele marunte,o pui intr-un vas cu zahar,zeama de lamaie si lasi pe foc pana scade zeama din ea iar la final se adauga sucul de la o rodie(pentru culoare) si se lasa deoparte sa se raceasca
In acest fel,se formeaza o pasta iar cine doreste ca rubarba sa fie cat de cat intreaga,dupa ce s-a topit zaharul bine,se strecoara si asa raman pe tarta bucati de rubarba intregi dar eu am preferat prima varianta.
Pentru crema pui laptele pe foc impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lung,dupa ce s-a incalzit bine scoti batonul si dai vasul deoparte;galbenusurile frecate cu zahar,adaugi faina si amidonul,dupa ce ai omogenizat,adaugi lapte cate putin amestecand cu un tel apoi pui vasul din nou pe foc amestecand pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit putin,rastorni in tava peste blat,nivelezi
deasupra rastorni rubarba,nivelezi,presari migdalele si la cuptor 20min la 200grade
Lasi sa se raceasca bine,ideal ar fi la frigider pana a doua zi apoi scoti din tava,pui pe platou,tai si servesti!
Deliciu!


 
 
 

0

Bavareza cu zmeura

Retetele astea de Bavareza,nu seamana deloc intre ele;eu mai am pe aici bavareze dar cum spuneam,nu seamana.
Acum cat am sta la Ana am gasit alte bavareze,asta-i una dintre ele buna rau!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
50g unt topit
MOUSSE:
100ml smantana lichida
100ml lapte
2galbenusuri
80g zahar
20g gelatina
500g zmeura
1lingura zeama de lamaie
500ml frisca lichida dulce
GLAZURA:
2plicuri Tort Jelee rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender iar dupa ce s-au pisat,amesteci cu untul topit,rastorni in inelul de la forma de tort cu 18-20cm diametru,pus pe un platou si presezi biscuitii pe toata suprafata iar dupa ce ai format blatul,lasi la frigider
Zmeura spalata,scursa,pasata
o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce s-a topit zaharul,o treci prin sita si lasi deoparte
Pui pe foc laptele si smantana lichida,adaugi galbenusurile frecate cu zahar,transferi vasul pe bain-marie si amesteci cu telul pana se ingroasa putin apoi adaugi gelatina hidratata 5min in apa rece,dupa omogenizare si dupa ce s-a racit bine,incorporezi frisca batuta si piureul de zmeura si rastorni peste blat
Pregatesti jeleul dupa instructiunile de pe plic,rastorni usor peste crema,nivelezi cu o spatula si lasi la frigider pana a doua zi
cand,treci usor cu un cutit de jur imprejur,scoti inelul,ornezi cu zmeura,tai si servesti!



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme