Prajitura televizor

Aceasta prajitura in tineretile mele,cred ca nu trecea o saptamana sa n-o fac,ei bine de atunci au trecut ani buni si nu am mai facut-o dar stiti de ce???pentru ca nu-mi place sa fac foi,am facut prea multe iar acum pur si simplu le urasc!!
Intamplarea a facut ca sa gasesc la o prietena aceasta reteta fara coacere adica fara foi,am adaptat-o dupa gustul meu si ingredientele necesare am fost o fericita iar gustul este nebunie!!😍😍😍 Multumesc Daniela!
Observati ca are si mileu dar lipseste pestele de sticla!😂😂

AVEM NEVOIE DE
1ou+1galbenus
1plic zahar vanilat
1lingura esenta de vanilie
100g zahar
65g amidon
600ml lapte
130g unt
biscuiti cu cacao,eu am avut 4pachetele mici
piscoturi
1cana cu lapte pentru insiropat
 GLAZURA
200ml frisca lichida
200g ciocolata neagra
30g unt

CUM SE PROCEDEAZA
Se face o crema din ou,galbenus,zahar vanilat,zahar si vanilie,se adauga amidonul si se mixeaza energic apoi laptele
Se rastoarna apoi intr-un vas,se pune pe foc si se amesteca continuu cu un tel pana se ingroasa
Se pune apoi crema intr-un bol,se acopera cu folie alimentara direct pe crema sa nu faca deasupra coaja si se lasa la frigider sa se raceasca
Dupa ce s-a racit se adauga untul moale si se mixeaza pana rezulta o crema fina cremoasa
Intr-o tava sau un alt vas,se pun biscuitii trecuti prin lapte
apoi jumatate din crema,se niveleaza si apoi se pun piscoturile tot insiropate in lapte
se rastoarna restul de crema,se niveleaza si se acopera cu biscuiti insiropati
se lasa la frigider1h apoi se scoate
Pentru glazura,se pun ingredientele intr-un vas pe foc iar cand incepe sa se topeasca ciocolata,se da vasul deoparte si se amesteca energic cu telul pana se omogenizeaza apoi se rastoarna peste biscuiti,se niveleaza suprafata si se lasa la frigider 2h pana se intareste
Dupa ce s-a intarit,se poate lasa asa sau se poate pune un sablon apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!








  
 
1

Sos de lamaie

Pentru ca folosesc acest super mega sos cand pregatesc peste dar si la carne sau legume este foarte bun,scriu reteta aici sa nu mai caut prin caiete pentru ca-i putin complicata pentru mine si trebuie atentie dar si pentru voi cititorii mei!
AVEM NEVOIE DE
3lamai mari cu coaja groasa
50ml ulei
50ml lapte
1/4lingurita zahar
un praf de sare
1/2lamaie stoarsa
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste doua vase cu apa pe aragaz,acestea vor sta in permanenta cu apa care fierbe,pana se termina procesul
Lamaile spalate bine,se curata coaja cu ajutorul cutitului economic,doar partea galbena si se pune intr-un vas sa fiarba
Dupa 2-3min se scoate cu un cleste si se pune in al doilea vas si se fierbe din nou,iar din primul vas se arunca apa,se pune alta si se lasa pe foc sa fiarba,pentru ca din nou se scoate coaja  si se fierbe
Se procedeaza asa de 5-6ori,pana cand coaja gustata,nu mai este amara si ajuns in acest punct,se strecoara
Se pune in blender coaja fiarta,ulei,lapte,zahar,sare,si zeama de lamaie,se mixeaza foarte bine pana rezulta sosul fin,se potriveste de gust apoi se rastoarna intr-un bol
pentru cine doreste o culoare mai intensa de galben,se poate adauga un praf mic de curcuma dar nu mult pentru ca are un miros puternic iar cine doreste o consistenta mai lichida,in blender se mareste doza de ulei,lapte si zeama de lamaie
Se foloseste in general pentru mancarurile cu peste si se poate pastra la frigider intr-un borcan cu capac ermetic pana la 3zile nu mai mult
Sa va fie de folos!


  

0

Mic dejun cald

Se mai gaseste pe aici un astfel de mic dejun dar asta e altfel,problema e ca-mi trebuiau oua de prepelita pentru ca sunt mai mici iar cel de gaina dupa 2min cand am deschis usa cuptorului nu mai era la locul lui si zic,na belea ca mi-a furat cineva oul dar era in tava!😅😅
AVEM NEVOIE DE:
2felii de paine taiate mai gros
4felii de cascaval
4felii de sunca presata,eu am avut salam
1ceapa rosie mare
1rosie
4oua de prepelita
50g unt
sare
piper
oregano


CUM SE PROCEDEAZA
Feliile de paine unse cu unt,se pune pe fiecare cate doua felii de cascaval
  apoi doua felii de sunca
Ceapa rosie curatata,se taie de la mijloc rondele  mai late si una din ele se pune deasupra peste sunca,in interior cubulete mici de rosie,putina sare,se sparg cate doua oua de prepelita,se condimenteaza cu sare,piper,putin oregano apoi cele doua felii se pun pe hartie de copt in tava
La cuptor va sta 10min doar cat se face oul apoi se serveste imediat
Pofta buna!

 

0

Prajitura cu fructe si cocos

Azi sunt in pana de vorbe la introducere dar nu-i bai ca si asa nu-mi place vorbaria cand trebuie sa citesti o reteta, cred ca si voi sunteti de aceeasi parere!
AVEM NEVOIE DE:
200g faina
5oua
150g zahar
4linguri ulei
1lingura cacao
2plicuri zahar vanilat
1plic praf de copt
5linguri cocos
un praf de sare
fructe de padure congelate

CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine albusurile cu sare,se adauga zahar cate o lingura mixand energic dupa fiecare apoi la final zaharul vanilat
Galbenusurile frecate cu ulei se incorporeaza in albus apoi se adauga faina cu praful de copt amestecand usor cu o spatula iar la final cocosul
Dupa omogenizare se amesteca usor cu fructele apoi se rastoarna in tava unsa cu ulei si hartie de copt,oprind cateva linguri si se amestece cu cacao apoi rasturnat deasupra si gratinat cu o furculita
La cuptor va sta 30min la 180de grade
Se lasa 10min in tava sa se desprinda de pereti,apoi se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



   
0

Ostropel cu aripi de curcan si ciuperci

Ce mult imi place ostropelul dar nu stiu de-l fac cam rar!de aceasta data nu-i clasica reteta,am vazut o postare la o prietena,ca se ling pe degete cine pregateste asa ceva si vreau sa va spun ca da,asa este,lasi carnea deoparte si mananci sosul cu lingura daca se poate,super bun!multumesc Miha!
AVEM NEVOIE DE
1aripa de curcan
300g ciuperci galbiori
1capatana de usturoi
4-5linguri sos de soia
1ceapa
300g raosii
1ceasca vin alb
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel 
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se pune aripa portionata,spalata,uscata cu prosoape de hartie,se adauga sosul de soia,se amesteca si se lasa deoparte
In cratita cu 3linguri ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate, usturoiul pisat iar dupa ce a scazut se adauga rosiile pasate,vinul,aceeasi ceasca cu apa,frunzele de dafin,carnea cu tot cu ulei,1/2lingurita sare,si se lasa la cuptor la foc mediu pana scade 
La final se potriveste de gust,se adauga putin cimbru,piper dupa gust,patrunjel pe care eu nu l-am avut,se amesteca bine apoi se serveste cu mamaliga si acritura de sezon!
Pofta buna!

 

0

Mic dejun cu oua si rosii

Asa ceva,doar oua cu rosii mancam in copilarie aproape zilnic,oua din cotet,rosii din gradina si imediat era gata micul dejun,acum l-am imbunatatit putin si rezultatul este super!
AVEM NEVOIE DE
4rosii mari
2ciuperci
2catei de usturoi
4-5linguri ulei
sare
piper
4oua
putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune uleiul in tigaie,se adauga rosiile taiate cubulete,dupa cateva minute se adauga ciupercile cubulete apoi sare si piper dupa gust,usturoiul pisat,putin cimbru si se lasa pe foc 5min
  Se sparg ouale in acest sos,se pune sare si piper deasupra,se acopera cu capac si se lasa la foc mic pana sunt gata ouale
Se pune pe farfurie oua si sos apoi se serveste
Pofta buna!

 

0

Minitarte cu crema frangipane si fructe

Este reteta frantuzeasca iar crema frangipane este o crema bazata doar pe faina de migdale si are un gust spectaculos!
AVEM NEVOIE DE
Aluat de foitaj
100g unt moale
100g zahar
1ou+1galbenus
20ml coniac
150g faina de migdale
1pastaie de vanilie TONKA rasa

pere
smochine

CUM SE PROCEDEAZA
Se capitoneaza formele de minitarte cu foietaj apoi se lasa deoparte
  Se pregateste o crema fina din unt si zahar,se adauga oul si galbenus,se mixeaza pana se omogenizeaza,apoi se adauga coniacul,faina de migdale si TONKA rasa
Se pune crema in forme,deasupra se pune cate o jumatate de para curatata de coaja si seminte si jumatate smochina,ambele feliate dar nu de tot
Se pun in tava si la cuptor vor sta 30min la foc mediu
Dupa ce s-au copt se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar
Sa va fie de folos!


 
 
0

Salata de ton cu avocado

O salata gustoasa,satioasa si sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie de ton in ulei
2buc.avocado
1cutie naut alb sau negru,eu am avut negru
1cutie boabe de porumb
1/2gogosar murat
2oua fierte
sare
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Se rastoarna intr-un castron tonul,nautul scurs si clatit cu apa rece,boabele de porumb de asemenea,se adauga si pulpa de avocado taiata,ouale curatate si feliate,oprind o jumatate pentru ornat,gogosarul cubulete,sare,se stoarce lamaie dupa gust apoi se amesteca totul bine
Se pune salata pe farfurie si se serveste,pofta buna!
  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme