Ciorba radauteana






Aceasta ciorba,pentru prima data am vazut si am mancat la nunta fetei mele care a facut-o la Vatra Dornei;a fost super grozava spre incantarea invitatilor!!am cerut reteta de la o bucatareasa tare draguta iar dupa un timp am facut-o si eu dar nu inainte de a cauta si alte retete pe internet;sunt multe pentru aceasta ciorba,majoritatea sunt facute dupa gustul fiecaruia sau dupa retele prietenelor(parerea mea),pentru ca nu se potrivesc cu ceea ce mi-a spus bucatareasa mea;am intalnit chiar si leustean pus deasupra sau zarzavat taiat,la fel ca si la alte ciorbe;este adevarat ca fiecare face ce vrea in bucataria proprie,dar totusi macar putin sa semene cu originalul;nu pot sa spun ca eu am originalul dar aspectul aduce putin;nu trebuia sa-i pun nici eu patrunjel,dar am spus,hai sa fiu si eu in rand cu alte retete!!!!
Ingrediente:1-2kg piept de pui,1ceapa mare,2-3morcovi,1pastarnac,1telina mica,1capatana de usturoi,otet,6galbenusuri,500ml smantana lichida,sare,piper
Pieptul spalat,dezosat,carnea o pun intr-un bol iar osul,pielea si zarzavatul curatat si spalat il pun intr-o oala mare la fiert cu 1lingura de sare si 1lingura de piper boabe,la foc mic cu capac;asa fierbe aproximativ 2h,timp in care spumuiesc;daca zarzavatul este fiert,strecor supa,o pun din nou la fiert intr-o oala mai mica de data asta,iar cand incepe sa fiarba adaug carnea de la piept pe care am taiat-0 in suvite foarte subtiri;pun capacul si mai las 30-40min sa fiarba incet;in acest timp,galbenusurile le bat si amestec cu smantana lichida,mai iau cateva polonice din oala ca sa ajunga la aceeasi temperatura,apoi rastorn continutul in oala si amestec cu lingura in sens giratoriu cateva secunde potrivesc gustul de sare, dupa care opresc focul;acum vine deosebirea intre reteta mea si restul retetelor;eu nu pun niciodata otetul si usturoiul in oala,ci il pun pe masa si fiecare se serveste dupa cum pofteste(mai mult sau mai putin otet) si sa va spun si motivul:prima data asa am facut,mi-a ramas ciorba iar a doua zi,am aruncat-o,cred ca va imaginati ce urat mirosea de la usturoi si otet;se serveste ciorba in farfurie iar alaturi,vor fi ardeiul iute,un bol cu mujdei amestecat cu otet,si un bol cu smantana pentru doritori;nici macar patrunjelul nu-si are rostul dar eu totusi am pus putin.
Un alt an,aceeasi reteta,o alta farfurie!
0

Merluciu in stil mediteranean





Ingrediente:2fileuri de peste,de preferinta alb(eu am avut bucati de merluciu)2-3catei de usturoi,100g masline fara samburi,2linguri seminte de pin,1pahar vin alb,2linguri pesmet,8linguri ulei de masline,sare,piper
Pe un tocator,se pun maslinele,semintele de pin,usturoiul si se toaca foarte marunt(eu le-am pus in blender),se adauga pesmetul,jumatate din cantitatea de ulei,sare si piper dupa gust;jumatate din acest amestec se pune untr-un vas termorezistent,deasupra pestele cu sare si piper,vinul si se acopera cu restul compozitiei si ulei;se da la cuptor 20-30min si se serveste cu lamaie
0

Briose pufoase





Ingrediente:300g fructe de padure,250g faina,1praf de copt,2linguri cacao,2oua,150g zahar,80ml ulei,200ml lapte batut,200g branza proaspata de vaci
Ouale batute bine cu zahar,ulei si lapte batut,se adauga faina amestecata cu praful de copt,cacao si jumatate din fructe;se toarna compozitia in formele de briose si se coc 25min;dupa ce s-au racit,se fac rozete cu posul,cu amestecul de branza,1lingura de zahar si restul de fructe bine scurse si pasate.
0

Sarlota cu capsune





Ingrediente:300g piscoturi de sampanie,3borcanele de iaurt de casa sau cu fructe,suc,zeama de compot sau sirop 500g capsune proaspete sau congelate
Se imbraca forma cu piscoturi inmuiate in sirop,apoi se pune intercalat piscoturi si iaurt amestecat cu fructe,ultimul rand fiind piscoturi;se pune deasupra o farfurie si se da la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu fructe si toping de fructe,
1

Chec frantuzesc





Ingrediente:6oua,250g unt sau margarina,90ml lapte,300g faina,300g zahar,1praf de copt,1lamaie verde,2lingurite apa de floare de portocal,2lingurite esenta de lamaie,2linguri cacao,sare
SE freaca untul cu zahar pana devine o crema fina,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare;se imparte aluatul in doua boluri;in unul se adauga cacao dizolvata cu lapte si floarea de portocal iar in al doi-lea coaja si esenta de lamaie;in tava unsa si tapetata cu faina se pun cele doua compozitii si se da la cuptor 40min;dupa racire se pudreaza cu zahar.
0

Prajitura Floarea Soarelui







Ingrediente:1portocala,300g faina,3oog zahar,50ml ulei,3oua,1praf de copt,esenta de vanilie,1lingura de apa de flori de portocal,1plic frisca,crema finetti,colorant galben
Portocala spalata cu apa calda,taiata,fara samburi,se pune in blender si se blenduieste pana devine o pasta,se adauga galbenusurile,zaharul,ulei,aromele;intr-un castron,faina amestecata cu praf de copt,se rastoarna portocala,albusurile batute spuma si se amesteca usor cu lingura de lemn;se toarna compozitia in forma speciala si se da la cuptor 30-40min depinde de cuptor;dupa ce s-a racit,se orneaza mijlocul cu crema fineti(seminte)iar petalele cu frisca amestecata cu colorant galben
1

Tocanita cu pipote de curcan





Ingrediente:500g pipote de curcan,500g ceapa,500g ardei gras,1ceasca ulei,500g rosii+2linguri bulion,1pahar vin alb,sare,piper,frunze de dafin,2catei de usturoi,3-4 cartofi
Pipotele curatate,spalate,se pun intr-un vas de tuci,cu ulei incins;dupa ce au inceput sa se stranga,se adauga ceapa taiata julien,ardeii de asemenea si se lasa sa fiarba inabusit;dupa ce legumele sunt moi,se adauga rosiile date la blender,bulionul,vinul,se pune capacul si se lasa la fiert incet 1h dupa care se condimenteaza,se adauga frunza de dafin,usturoiul zdrobit,cartofii cubulete,daca e nevoie 1cana cu apa si se da la cuptor40min;cand se serveste se adauga verdeata.
0

Placinta cu ciuperci







Ingrediente:500g ciuperci,200g cascaval ras,4oua,200ml smantana,1pachet aluat de foitaj,sare,piper
Se tapeteaza o forma rotunda cu aluat iar in interior se adauga amestecul facut din ciuperci curatate,taiate,calite in unt,dupa ce s-au racit se pun ouale batute,cascavalul,smantana,sare si piper;deasupra se face un grilaj din aluatul ramas,uns cu ou si se da la cuptor 30min;se serveste calda dar si rece,alaturi de un pahar cu bere.
Pentru ca este o placinta minunata,o pregatesc foarte des si mai pun cate o fotografie pe aici poate incanta pe cineva sa o faca!
0

Sarlota cu mere








Ingrediente:6oua,150g zahar,150g faina,5foi de gelatina,6mere,1lingura zahar brun,50g unt,2linguri miere,1lingurita scortisoara,1/2lingurita pudra de ghimbir,zeama si coaja de la o lamaie,20ml apa
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri cu apa puse cate putin,pana-si dubleaza volumul,se adauga faina apoi albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;se rastoarna intr-o tava mare cu hartie de copt,se da tava la cuptor 30min apoi se scoate si se lasa la racit;
merele decojite si fara seminte taiate cubulete,se pun intr-un vas cu unt si zaharul brun pe foc;dupa ce a scazut siropul din mere si sunt moi,se da deoparte,se mixeaza impreuna cu zeama si coaja de lamaie rasa,se adauga gelatina dupa ce a stat 10min in apa rece;se amesteca totul bine si se da deoparte;mierea dizolvata in 20ml.apa fierbinte se amesteca cu scortisoara si ghimbir apoi se insiropeaza blatul;dupa ce a intrat siropul in el se taie felii sau suvite(imitand piscoturile de sampanie),o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara,apoi se imbraca fundul si peretii cu blat;se pune in interior jumatate din mere,deasupra alte felii din blat,restul de mere,se acopera cu blat si se strange folia care este cazuta pe marginea formei,se pune o farfurie si se da la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou se scoate folia si se serveste ornata cu toping de fructe sau ciocolata.
1

Tort cu capsune






Ingrediente:300g capsune,1plic amidon,1pachet unt,150g zahar,4oua,1lingura scortisoara,coaja de lamaie,100g faina,1plic praf de copt,200g migdale macinate,1plic frisca,zahar vanilat,zahar pudra
Se pot folosi orice alte fructe mici
Intr-un castron se amesteca fructele cu amidonul;
Se bate bine untul cu zahar pana devine o crema fina,se adauga ouale,scortisoara,coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si migdalele;jumatate din aluat se pune in forma de tort mica(26cm.)unsa,deasupra fructele apoi restul de aluat;se niveleaza si se coace 40-50min;se lasa blatul in forma pana a doua zi cand se taie pe orizontala,se pune frisca,oprind putin pentru ornat,se pudreaza cui zahar,se fac rozete cu posul.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme