Oua in cocotte






Aceste cocotte (in franceza)sunt mici vase de ceramica de dimensiuni diferite in care poti face incepand de la aceasta reteta pe care v-o propun pana la un fel de mancare,care bineinteles este facuta doar pentru o singura persoana,pentru ca se serveste direct din vas;aceste vase,au (unele)si capac;reteta reprezinta un mic dejun
Ingrediente:2oua,1rosie,1ardei gras cocorat,1lingura de unt,1catel de usturoi,1lingurita de boia dulce,sare piper
Ardeiul taiat cubulete si usturoiul de asemenea se calesc in unt,adaugand sare,dupa care se da deoparte;rosia oparita,curatata de coaja si seminte se taie cubulete;in cocote se imparte ardeiul,cu putina boia si piper deasupra,se sparge cate un ou,peste ou cubulete de rosie,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15min,dupa acest timp,se scot,se presara boia,sare si piper si se servesc calde si cu salata verde(eu nu am avut)
0

Curry de pui








Ingrediente:2piepti de pui,1dovlecel,1ardei gras rosu,1ardei iute,1cutie lapte de cocos,3cepe,2catei de usturoi,250g orez(eu am folosit orez salbatic),sare,piper,3linguri ulei de masline,1lingurita curcuma,1lingurita coriandru macinat,1/2lingurita ghimbir pudra,1lingurita rasa de chimen pudra,1ceasca supa
Toate legumele curatate,spalate,taiate cum vrea fiecare,le calesti in ulei 5min,adaugi carnea taiate julien,toate condimentele,supa,laptele de cocos si lasi sa fiarba incet 20-30min;adaugi orezul fiert,mai condimentezi la nevoie apoi servesti cu patrunjel deasupra;eu am prezentat in doua moduri;in primul am facut o insula de orez fiert in mijlocul farfuriei,apoi in jurul ei am pus preparatul;iar in al doi-lea mod am amestecat in preparat orezul fiert;
1

Budinca de paste








Aceasta este reteta Mihaelei (fata mea din Italia),pe care foarte des o face iar cum mie-mi plac pastele,am trecut reteta in caietul meu
Ingrediente:1punga cu paste sau spaghete,1cutie cu ciuperci sau 500g proaspete,1ardei rosu,1mana miez de nuca,50g unt,4linguri smantana,150g cascaval,2linguri pesmet,rozmarin verde
Ciupercile tocate le calesti in unt,le amesteci cu ardeiul taiat julien,smantana,cascavalul ras,miezul de nuca taiat,pesmetul,amesteci,dai deoparte si amesteci totul cu pastele fierte si scurse;pui totul in tava unsa cu unt,dai la cuptor 15-20min si servesti calde cu rozmarin deasupra.
0

Gulas de vita cu cartofi






Imi place foarte mult gulasul de orice fel;nu sunt o specialista in prepararea lui pentru ca nu sunt ardeleanca,de aceea nici nu am avut curaj sa-l gatesc,fiindu-mi teama ca nu va avea acelasi gust;
ei dar daca am facut eu si alte minuni internationale,oare chiar sa nu stiu sa fac un gulas de pe la noi????
Ingrediente:700g carne de vita,4-5linguri ulei,3cepe,5catei de usturoi,1pahar vin alb,500g cartofi,1pahar suc de rosii,2ardei grasi,sare,piper,boia de ardei,1lingura mustar,patrunjel
Carnea portionata,spalata,o prajesti in ulei impreuna cu ceapa si se stinge cu apa(2-3cani);lasi sa fiarba incet cu capac 1-2ore(eu am fiert-o mai bine de 3ore,asa batrana ce a fost carnea);dupa acest timp adaugi vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugi cartofii,usturoiulsare si pipert,ardeiii taiati cubulete,sucul de rosii amestecat cu boia si mustar iar dupa ce sunt fierti cartofii,servesti cu patrunjel deasupra.
1

Limonada cu ghimbir




I-am facut Anei(fiind un pic racita) aceasta limonada cu un gust foarte bun,profitand de faptul ca am avut un borcan cu miere din Franta de flori de provence foarte parfumata,limonada a iesit grozava
Ingrediente:4linguri miere,2linguri ghimbir ras,1ceasca mare de apa,2lamai,apa minerala;eu am folosit si o limeta(are o aroma aparte fata de lamaia galbena)
Pentru siropul de ghimbir,pui intr-un vas pe foc apa cu mierea si ghimbir,lasi 15-20min,strecori si lasi siropul sa se raceasca;intr-un pahar mare,pui sucul de lamaie si felii taiate,sirop dupa gust,completezi cu apa minerala si servesti cu gheata;sirop daca ti-a m,ai ramas,il pui intr-o sticla la frigider si-l poti folosi in alta zi.
1

Cool down



Aceasta este o bautura racoritoare fara alcool,deci cu toata increderea se poate da si copiilor
Ingrediente:10ml sirop de menta,sucul de la 1limeta,40ml suc de ananas sau din compot,apa minerala,zahar colorat
Faci gura paharului cu zahar colorat,apoi torni amestecul din shaker cu sirop de menta si cele doua sucuri cu gheata;completezi paharul cu apa minerala si servesti cu pai.
1

Blue eyes



In fiecare duminica vin copiii la noi la masa si ma straduiesc sa le pregatesc de fiecare data ceva bun sau de ce nu, foarte bun iar pe langa mancare bineinteles si ceva de baut,daca tot am atatea ingrediente pentru aceste bauturi.
Ingrediente:30ml vodka,20ml vermut alb,10ml curacao blue,apa tonica
Pui in shaker vodka,vermutul,lichiorul si cuburi de gheata,agiti bine,pui in pahar si completezi cu apa tonica;servesti cu pai
0

Prajitura cu migdale









Pentru ca am primit de la Mihaela din Italia o forma de silicon,nu am rezistat sa nu o incerc;forma este destul de mare si a trebuit sa am suficienta compozitie;daca vrea cineva sa incerce reteta,o puteti reduce la forma pe care o aveti;recomand tuturor sa o incerce,este foarte delicioasa si aromata,se poate servi la orice,cafea,ceai,lapte dulce,lapte batut si de ce nu chiar un pahar cu suc sau limonada facuta in casa
Ingrediente:8oua,6linguri zahar,5linguri faina,4linguri migdale macinate,1lingura cacao,2linguri ness.esenta de vanilie sau migdale,1plic praf de frisca
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi nessul dizolvat in 2-3linguri de apa,esenta de migdale,albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de lamaie iar la urma faina amestecata cu cacao si migdalele;amesteci incet cu o lingura sau spatula cu miscari verticale;rastorni compozitia in forma unsa cu pensula cu putin ulei,si dai la cuptor la foc mic 30-40min;lasi sa se raceasca tot in cuptor,apoi o rastorni pe un platou si o ornezi cu frisca si migdale.
1

Prajitura cu nuca









Ingrediente:5linguri cu nuca macinata,5linguri zahar pudra,5linguri faina,3oua,100g unt,1lingurita praf de copt,3linguri gem de caise(merge mai mult),1mana miez de nuca
Freci untul cu zahar,adaugi pe rand galbenusurile amestecand bine,apoi faina cu praful de copt,nucile macinate,incorporezi albusurile batute spuma,amestecand prin miscari verticale;rastorni compozitia in tava mica de tort unsa si tapetata cu faina,o dai la cuptor la foc potrivit 40min,o lasi sa se raceasca tot in cuptor,dupa care o scoti o rastorni pe un platou,o ungi cu gem si o decorezi cu miez de nuca;este foarte delicioasa!Gemul nu trebuie sa fie cu bucati de fruct iar daca are il dai prin sita.
0

Tarta cu branza si portocale









Ingrediente:50g stafide,3linguri coniac,60g gris,250g branza Ricotta,3galbenusuri mari,80g zahar,3linguri zeama de lamaie,zahar vanilat,coaja de lamaie,2portocale,2clementine,toping de portocale
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac;
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris si branza;amesteci pana obtii o crema dupa care adaugi coaja si zeama de lamaie,stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min pana capata o culoare aurie;opresti focul,lasi forma in cuptor cu usa crapata mai mult de 2h;pentru decor cureti portocalele inclusiv de pielita alba,tai felii si pui deasupra tartei;pentru toping caramelizezi 4linguri cu zahar,stingi cu sucul de la clementine,lasi pe foc pana se topeste zaharul iar dupa ce s-a racit torni cu lingura peste tarta;mai lasi putin sa se patrunda apoi tai si servesti.
3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme