Supa de rosii cu tapioca

Eu foarte des folosesc tapioca,acum am facut si supa;aceasta supa o mananca Eva(mica frantuzoaica),fara sa respire,atat de mult ii place iar acum sunt si eu fanul ei.
Ingrediente:2kg rosii,4cepe,2linguri bulion,4linguri ulei de masline,4linguri tapioca,1lingurita busuioc uscat,3l supa de legume
Am folosit ingrediente mai putine si am mai adaugat la fiert o radacina de galangal,un condiment folosit in special pentru supe cu un gust apropiat de cel al ghimbirului
Rosiile si ceapa curatate,taiate,le calim in ulei incins,condimentam,adaugam supa,bulionul si lasam sa fiarba 20min;dupa acest timp pasam totul cu blenderul vertical,punem din nou pe foc adaugam tapioca,amestecam pe foc pana se ingroasa,mai potrivim de gust,adaugam busuiocul si servim fierbinte.

0

Minimusaca

Aceasta este o musaca dar pregatita intr-un alt mod;rezultatul? gustoasa tare!!!
Ingrediente:750g carne tocata de curcan,1ceapa,1kg cartofi,500g ciuperci,100g cas dulce,100g branza feta,100ml lapte,4oua,1lingura unt,2linguri pesmet,sare,piper,2linguri ulei
Calesti ceapa in ulei incins,adaugi carnea,lasi sa se inabuse,adaugi apoi ciupercile taiate cubulete iar dupa ce a scazut apa din ele,dai deoparte si adaugi 2oua batute,amestecand repede
Cartofii fierti,pasati,adaugi cele doua branzeturi 2oua batute,sare,piper apoi subtiezi cu lapte;omogenizezi totul foarte bine.
Ungi 6forme termorezistente cu unt,tapetezi cu pesmet,imparti carnea in ele,acoperi cu amestecul de cartofi si lasi la cuptor45-50min;dupa ce s-a rumenit,servim cu salata verde.
Eu am avut putina carne si am facut doar o singura forma.

0

Noodles soia inedit cu sos de rosii

Nu stiu daca va place soia dar noua ne place foarte mult,chiar am cateva retete cu soia pe aici care au avut un mare succes in familie si nu numai;important e ca sa stii cum s-o pregatesti iar eu stiu pentru ca le gatesc dupa gustul meu si credeti-ma ca am asa ceva, este parerea mea si a celor care mi-au gustat din majoritatea mancarurilor facute de mine!
Ingrediente:1punga nodles soia inedit,1ceapa,1cutie de rosii in bulion,1punga cu paste scurte,sare,piper,cimbru,4-5catei de usturoi,3linguri ulei de masline
Intr-un vas pun sa fiarba 5min soia impreuna cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat;separat in cratita cu ulei,calim ceapa tocata marunt,adaugam rosiile pasate,lasam sa fiarba 5min apoi adaugam soia si 1polonic de apa de la fiert;dupa cateva clocote,condimentam dupa gust,oprim focul si servim impreuna cu pastele fierte si scurse si busuioc verde.

0

Carnati cu mazare

Ingrediente:1punga cu mazare congelata,250g carnati afumati,1ceapa,3-4linguri ulei,1lingura bulion de ardei,1lingura bulion de rosii,2cartofi,sare,verdeata
In vasul cu ulei punem la calit ceapa tocata marunt,adaugam carnatii taiati rondele,ambele bulioane,amestecam totul,adaugam cartofii cubulete,mazarea,2cani cu supa de legume sau pui si lasam sa fiarba 40min;dupa ce totul este fiert si sosul a scazut,condimentam,adaugam verdeata si servim.

3

Caneloni cu spanac

Ingrediente:1cutie paste tip caneloni,12cubulete de spanac congelat sau 500g proaspat,1leg.ceapa verde,3catei de usturoi,200g cascaval,50g parmezan ras,1ou,sare,piper,1/2lingurita nucsoara,1borcan sos Bolognese din comert,100g rosii cherry,1lingura unt
In tigaia cu unt incins calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam cubuletele de spanac decongelate sau verde oparit,scurs si de asemenea taiat marunt si amestecam continuu pana scade apa din el;dam deoparte si adaugam jumatate din parmezan,cascavalul taiat cubulete foarte mici ,oul batut,omogenizam totul foarte bine,condimentam cu sare daca e cazul,cu piper si nucsoara
Umplem pastele cu aceasta compozitie si le asezam in tava in care am pus jumatate de sos,deasupra pastelor presaram restul de parmezan si restul de sos,punem cateva rosii,acoperim tava si lasam la cuptor 35-40min dupa care servim pastele calde.Un deliciu!!

0

Prajitura cu gem4

Cand am facut prajitura asta,am incurcat borcanele si in loc de gem,am luat din camara un borcan cu dulceata si asta pentru ca asta vara cand le-am pregatit nu am pus etichete pe borcane;nu am dat inapoi dar nu am terminat-o cum mi-am dorit;pana la urma tot buna a fost din moment ce s-a terminat imediat.
Ingrediente:5oua,1cana cu zahar,200ml ulei,300g faina,coaja rasa de lamaie,1plic praf de copt,esenta de vanilie,1borcan cu gem,1plic praf de frisca
Batem galbenusurile cu ulei cate putin ca la maioneza,adaugam galbenusurile batute spuma cu un praf de sare,zaharul treptat si aromele iar la sfarsit faina cu praful de copt ;rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt,si lasam la cuptor 40min;dupa ce s-a racit,taiem pe nijloc,punem gem intre cele doua foi iar deasupra frisca cu ajutorul unui posh.

0

Supa minestrone

Supa minestrone e reteta italiana,cand eram la Mihaela in Italia le dadeam la nepotele astfel de supa;in general,nu este o regula sau o reteta fixa pentru astfel de supa,fiecare pune in oala tot ce inseamna leguma,cu conditia sa fie cat mai multe;este foarte buna dar mai ales foarte sanatoasa
Ingrediente:2linguri cu unt,1ceapa,1morcov,1ardei gras colorat,100g pastai,100g brocoli,100g conopida,3-4rosii,3-4ciuperci,1ceasca cu mazare,1ceasca cu boabe de porumb,2cartofi,1l supa de pui sau legume,sare,ierburi aromate(busuioc,oregano)
Punem in olita de supa untul sa se incinga,adaugam toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete,adaugam putina apa si lasam sa se inabuse cu capac 15min;dupa acest timp adaugam supa,punem capac si lasam sa fiarba incet 20min;dupa acest timp,condimentam dupa gust,adaugam verdeata si servim
Pentru aceasta supa nu e neaparat ca legumele sa fie proaspete,eu am avut si congelate iar in acest caz se reduce timpul de fierbere

1

Minitort cu spuma de ciocolata

De fapt din aceste ingrediente,se poate face un singur tort dar eu am vrut sa fac aceste minitorturi,pentru ca am avut in vizita niste prieteni cu copii si i-am servit.
Ingrediente:130g faina,1lingura cacao,130g zahar pudra,1/2lingurita praf de copt,1ou,50ml lapte,3linguri ulei,esenta de vanilie,100gciocolata alba,3linguri cocos,2lingurite ness,1plic praf de frisca
Intr-un vas amestecam faina,cacao,zahar,praful de copt,un praf de sare,oul batut,apoi laptele si cate putin ulei,amestecand energic;impartim compozitia in vase mici unse cu unt si lasam la cuptor 20min;le scoatem dupa ce s-au copt,le punem in inele cine are,iar daca nu,facem de jur imprejur un guler inalt de 7cm din hartie de copt iar capetele le lipim cu banda adeziva si lasam deoparte.
Praful de frisca il pregatim dupa instructiunile de pe plic apoi impartim in doua boluri;in primul bol amestecam nessul apoi impartim in mod egal peste fiecare blat si le dam la frigider;in al doi-lea bol incorporam ciocolata topita pe bain-marie si racita,nuca de cocos,esenta de vanilie si de asemenea impartim comppozitia peste crema sau facem pe toata suprafata motzuri cu ajutorul unui posh apoi lasam torturile la frigider cateva ore bune,dupa care le punem cu grija  pe platouri mici,scoatem inelul sau gulerul de hartie si ornam dupa preferinte.

0

Briose cu afine2

LA MULTI ANI DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR SI O PRIMAVARA FRUMOASA VA DORESC!!

Ingrediente:250g faina,80g unt,2oua,160ml iaurt de baut,150g zahar,esenta de vanilie,1plic praf de copt,2linguri seminte de mac,1ceasca afine
Batem bine ouale cu zahar,adaugam untul moale,mixand energic,apoi iaurtul,macul,esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.
Punem in forme cate 2-3linguri de aluat,deasupra afinele si lasam la cuptor 30min.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme