Chec cu banane2

Mai am un chec cu banane dar aceasta reteta este de post si e la fel de buna
Ingrediente:3banane bine coapte,1cana cu zahar,2plicuri zahar vanilat,150ml ulei,250g faina,1lingurita rasa de bicarbonat,1/2lingurita praf de copt,un praf de sare,coaja rasa de lamaie,1/2cana de migdale sau nuci macinate
Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron,le pasam cu furculita apoi le amestecam cu mixerul adaugand zahar,apoi ulei cate putin;adaugam apoi aromele,faina amestecata cu sare,praf de copt,bicarbonat,migdale,omogenizam bine totul,rasturnam in tava,deasupra punem rondele de banane si lasam la cuptor la foc mic1h;rasturnam numai dupa ce s-a racit foarte bine.

0

Sandvisul cosarului

Am participat la un concurs,unde trebuie sa pregatim sandvisuri  cat mai multe si cat mai diverse;eu la momentul respectiv nu eram intr-o pasa prea buna,asa ca am facut doar 3;le trec aici,poate se inspira cineva din ele,cu toate ca nu sunt spectaculoase.                                                                                                Ingrediente:chifle cu mac si susan deasupra,salata lollo rosso,cascaval feliat DeSenvis Delaco,salam banatean uscat,rondele de rosii,ceapa verde;ingredientele feliate,puse intercalat in mijlocul chiflei iar deasupra am avut un cosar.

0

Pizze cu fructe

Sa nu va imaginati ca sunt pizzele cunoscute de toata lumea,doar aspectul e,in rest aceasta reteta intra in categoria dulciurilor chiar daca nu contin zahar

Ingrediente:1pachet foi de placinta,frunte dar nu zemoase(mere,pere),3linguri migdale macinate.100g unt
Punem un strat de foi 15 la numar,unse fiecare inclusiv foaia de deasupra cu unt topi;decupam apoi cu ce aveti la indemana(o farfurie,un castronel sau un inel de inox pentru prezentare);punem discurile in tava pe hartie de copt,presaram pe fiecare migdale macinate iar deasupra dispunem in forma de evantai felii subtiri de fructe;lasam la cuptor 20min dupa care le servim imediat.

0

Cosulete cu branza si fructe

Mi-a ramas putin aluat de foitaj de la o tarta si nu am putut face decat aceste cosulete
Ingrediente:aluat de foitaj,1cutie de crem,a de branza Almette,diferite fructe(eu am avut o para,un mar,o portocala si un grepfrut),2-3linguri lapte,2linguri coniac
Capitonam 4forme de savarina cu aluat,le coacem 20-15min,le scoatem si le lasam sa se raceasca;intr-un bol amestecam fructele spalate,curatate,taiate cubulete mici cu coniac,le lasam cateva minute sa absoarba bautura apoi umplem cosuletele intercaland cu crema de branza amestecata cu lapte pentru ca-i prea groasa.
Le servim imediat altfel cosuletul nu va ramane crocant.

1

Cotlet in sos de bere

Aceasta mancare este foarte consistenta;initial,la cotlet trebuia sa-i fac o alta garnitura dar daca tot erau facuti acesti Cartofi frantuzesti la cuptor,am pus alaturi de carne si cate o felie de cartofi
Ingrediente cotlet:1kg cotlet fara os,1cutie cu bere,1leg.usturoi verde,3-4linguri ulei,1lingurita boia de arfdei iute,1lingurita boia de ardei dulce,1lingura coriandru uscat,1lingura busuioc uscat,1lingura cimbru uscat,1lingura tarhon uscat,1lingura sare
Ingrediente cartofi frantuzesti:1kg de cartofi,400ml lapte,4oua,250g cascaval ras,250g smantana fermentata,3catei de usturoi,1lingurita rasa de nucsoara,sare,piper
Pentru cotlet,punem intr-un bol toate condimentele,frecam cotletul cu ele pe toate partile,il lasam deoparte 10-15min apoi il punem intr-un vas de yena cu usturoiul taiat marunt,berea,ulei,acoperim vasul si-l lasam la cuptor la foc mic 2h,poate mai putin dar depinde de cuptor;dupa acest timp,descoperim si lasam sa se rumeneasca cateva minute.
Pentru cartofi,punem intr-un vas cartofii fierti si taiati cubulete,amestecam cu lapte,2oua batute,jumatate din cantitatea de cascaval,usturoiul taiat marunt,sare,piper,nucsoara,omogenizam totul bine apoi rasturnam in tava,nivelam suprafata iar deasupra turnam cele 2oua ramase,batute cu smantana si presaram restul de cascaval;dam la cuptor pentru 40min
Servim pe farfurie felii de cotlet alaturi de felii de cartofi cu sos deasupra si gogosari de la otet.

0

Mancare de spanac

O mancare de post si gustoasa si sanatoasa
Ingrediente:1kg spanac,3cepe,1leg.usturoi verde,3linguri ulei,sare,2linguri bulion,1/2lingurita sare de lamaie,1cub concentrat de legume
Spanacul curatat,spalat in multe ape reci,oparit 3-4min,scurs apoi taiat marunt,il punem intr-un vas;in cratita cu ulei,calim ceapa si usturoiul curatate si taiate marunt,adaugam culionul,concentratul de legume apoi spanacul;amestecam bine,adaugam si 1pahar cu apa,acoperim si lasam sa fiarba 20min;dupa ce a scazut se poate servi;pentru cine doreste,o data cu spanacul,poate adauga si putin orez.

1

Pastrav la cuptor cu spanac

Ingrediente:4buc pastrav,500g spanac proaspat sau 10-12 cuburi congelate,1ceapa,3-4ciuperci,1ardei gras,3-4catei de usturoi,1lingura unt,sare,piper,cimbru
Calim putin ciupercile taiate marunt in unt incins,adaugam
spanacul curatat,spalat,opartit 5min,scurs,taiat marunt,sau decongelat daca avem cuburi congelate;dupa ce a scazut apa,oprim focul,rasturnam intr-un vas de yena,deasupra punem ceapa taiata julien,ardeiul rondele,usturoiul marunt,presaram deasupra putina sare,cimbru si piper,punem pestele curatat si spalat,apoi lasam la cuptor 30-40min dupa care servim
Este mancarea sotului pentru regim!!!

0

Rosii umplute cu paste2

Ingrediente:4rosii sanatoase,1ou,100g paste mici,100g branza feta,100g branza proaspata,verdeata,sare,piper,cascaval feliat,2linguri ulei de masline
Tai un capacel la rosii,le scobesti cu o lingurita,le scurgi bine,le pudrezi cu sare si le asezi cu gura in jos pe un gratar;pastele fierte,scurse,le amesteci cu branzeturile sfaramate cu furculita,adaugi verdeata tocata marunt,condimentezi cu sare,piper,incorporezi si oul batut,omogenizezi totul apoi cu o lingurita umpli rosiile,le asezi in tava,deasupra pui felii de cascaval,picuri uleiul de masline deasupra,acoperi tava cu o folie de aluminiu sa fie bine facute rosiile si lasi la cuptor 30min;descoperi dupa acest timp sa se rumeneasca putin dupa care servesti calde.

3

Mancare de legume

Este o mancare sanatoasa,cu multe legume,un fel de ghiveci dar cum eu fac altfel ghiveciul,i-am spus mancare de legume,mai ales ca majoritatea lor au fost congelate de la punga sau puse de mine din vara.Pentru cine nu doreste calit in ulei,toate ingredientele se pun intr-o tava,se condimenteaza,deasupra se pune sucul de rosii,se stropeste cu ulei,se adauga 1pahar cu apa si se lasa la cuptor 30-40min;am facut si aceasta varianta si e la fel de gustoasa.
Ingrediente:1cutie de fasole verde,1cutie de mazare,1ceapa,1ardei gras,brocoli,conopida,2cartofi,1dovlecel mic,1tija de telina,morcov,3linguri ulei,cateva rosii(eu pun la congelator rosiile care nu se mai pot manca),suc de rosii,sare,piper
In vasul cu ulei incins,calim toate ingredientele curatate daca sunt proaspete si taiate cubulete,la urma adaugand sucul de rosii impreuna cu 1ceasca cu apa;lasam sa fiarba pana scade,condimentam dupa gust apoi oprim focul si servim.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme