Tarta cu spanac si Pecorino

Branza Pecorino se face din lapte de oaie si nu se gaseste oriunde in Italia ci doar in Italia centrala si meridionala.Este o branza tare,maturata cel putin 8luni,cu o culoare alb-murdar,cu textura granulata fin,cu gust sarat,usor picant;este folosita uneori ca inlocuitor al parmezanului chiar daca  este confundata cu el,asta pentru necunoscatori pentru ca este imposibil ca sa confunzi pecorino cu parmezan,pecorino avand un puternic miros de oaie iar parmezan,aproape ca nu are miros,fiind facut din lapte de vaca.Putini stiu ca aceasta branza era facuta inca de acum 2000 de ani;pe vremea Imperiului Roman,Pecorino era branza care facea parte din dieta legionarilor
Se poate folosi in sosuri pentru paste,rasa in diverse preparate,pentru gustari reci,ca desert cu pere(se potriveste cel mai bine),cu legume facute la abur sau chiar cu orez fiert si amestecat
Pentru ca aceasta branza a fost o noutate si pentru mine,m-am informat si v-am spus si voua.
Am facut aceasta tarta si rezultatul a fost de exceptie.
Ingrediente:aluat de foitaj,1ceapa,2catei de usturoi,200g spanac tanar,2linguri unt sau ulei de masline,200g branza Pecorino,3linguri migdale tocate,sare,piper,putin cimbru,2oua,200ml smantana lichida
Se tapeteaza forma de tarta cu foitaj,se pune ceapa taiata julien si usturoiul marunt,calite intr-o lingura de unt
apoi spanacul calit si el in a doua lingura de unt(nu mult,doar cat se inmoaie),se acopera cu felii de branza
deasupra se rastoarna ouale batute cu sare,piper,putin cimbru, smantana si se presara migdalele;se lasa la cuptor 30min pana se rumeneste.





0

Nectar pentru o zi

Cred ca toata lumea consuma fructe,mai ales cand avem copii,nepoti si nu numai;se intampla de multe ori ca unele fructe,cand ajungem acasa,sa constatam ca nu sunt dupa asteptarile noastre din diferite motive si uite asa ajungem sa aruncam fructele si o data cu ele si banii nostri; spun asta din proprie experienta,nu numai acum cand am ramas doar eu si sotul meu,ci si cand erau fetele acasa.
Acum recomand tuturor acest nectar facut din toate fructele care urmeaza sa fie aruncate;este si delicios,sanatos si de ce nu,inlocuieste apa.
Am spus pentru o zi pentru ca fiind putine fructe,nu se mai sterilizeaza ca si pentru iarna.

Ingrediente: fructe(eu am avut,mere,pere,piersici,prune) si pentru ca sotul meu are diabet,am adaugat zaharina in loc de zahar,dupa gust insa eu l-am lasat putin mai acrisor
Toate fructele spalate,curatate de samburi, casuta cu samburi si cele aproape stricate,taiate,se pun intr-un vas pe foc cu apa iar dupa ce au fiert foarte bine,se indulceste dupa gust
Se scurg fructele si se paseaza cu blenderul vertical,se amesteca piureul bine cu siropul,se trece prin sita apoi se pune nectarul in sticle curate si se da la frigider

Aceeasi reteta se poate folosi si pentru iarna,doar ca se fierb sticlele 30-min din momentul in care incepe sa clocoteasca,apoi se lasa sa se raceasca tot in apa sau in patura.
Eu pentru astfel de nectar nu mai adaug nimic,nici conservant,nici aspirina cum am vazut alte retete;daca sunt capacele bune,infiletate bine,fierte sticlele chiar si mai mult de 3omin,nu se va intampla nimic.
Un alt an,alte poze,aceeasi reteta,doar ca acum am avut doar caise si cateva nectarine iar sprefinal,am adaugat cateva crengute de lamaita pentru aroma




0

Inghetata de pere cu ghimbir

Pentru ca perele fata de alte fructe nu au nici o aroma,am adaugat putin ghimbir iar rezultatul a fost minunat
Ingrediente:4pere,1cutie lapte condensat,200ml frisca lichida,1lingurita de ghimbir proaspat ras
Se face un piure din pere spalate,curatate de casuta semintelor si taiate apoi puse la fiert;eu am amestecat cu putin sos de fructe care mi-a ramas de la tortul de inghetata,apoi se amesteca cu laptele condensat,ghimbir si la sfarsit cu frisca batuta;se amesteca usor,se rastoarna in masina de inghetata si se lasa la invartit 30min;
Dupa acest timp,se pune inghetata in cutii din plastic la congelator si dupa cateva ore se poate servi cu fulgi de ciocolata si toping de fructe




0

Tort de inghetata

Daca tot am masina de inghetata si fac aproape zilnic,m-am gandit sa fac si un tort cu aceleasi inghetate pregatite,puse una peste alta,deci sa trecem la treaba ca e ceva mult de scris.
1-Ingrediente pentru inghetata de mango:2buc.mango,200ml frisca lichida,1cutie lapte condensat,100g ciocolata
2-Ingrediente pentru inghetata de rodie:2buc.rodie,250g capsune,200ml smantana lichida,3linguri miere,100ml frisca lichida
3-Ingrediente pentru inghetata de cocos:1cutie lapte de cocos,4linguri dulceata de cocos sau 4linguri fulgi de cocos amestecate cu 4linguri miere(eu am avut dulceata),1iaurt grecesc mic,200ml frisca lichida
4-Ingrediente pentru inghetata de menta:150ml sirop de menta facut de mine,1cutie lapte de cocos,200ml frisca lichida,fulgi de ciocolata,2-3picaturi esenta de menta(nu mai era nevoie pentru ca siropul e destul de aromat,dar eu am pus totusi)
5-Sos de fructe: :fructe folosite la inghetata congelate sau proaspete,cam 250g in total,3linguri zahar
1- pulpa de la 1mango facuta piure cu blenderul,se amesteca cu laptele condensat,frisca batuta,se amesteca usor,se rastoarna in cuva masinii de inghetata si se lasa 30min sa se invarteasca, adaugam fulgii de ciocolata apoi jumatate din cantitate se pune in forma rotunda de silicon iar restul intr-o cutie din plastic(pentru consum) si se dau la congelator
2-Pentru inghetata de rodie,se scoate siropul din seminte,se amesteca cu capsunele pasate,mierea,smantana lichida si frisca batuta apoi se procedeaza la fel ca prima inghetata in continuare
3-Pentru inghetata de menta,se amesteca siropul cu laptele de cocos apoi cu frisca batuta,fulgii de ciocolata si se urmeaza procedeul de mai sus;pentru a intari culoarea se poate adauga 2picaturi de colorant alimentar verde

4-Pentru inghetata de cocos,se amesteca in lapte de cocos dulceata de cocos(o am cumparata din Franta) sau se poate amesteca 4linguri fulgi de cocos cu 4-5linguri miere de albine,apoi iaurtul grecesc,frisca batuta si la fel se procedeaza ca si la celelalte

5-Pentru sosul de fructe,punem fructele fara sa fie decongelate,intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,iar dupa ce s-a format un sos gros care seamana cu dulceata,se da deoparte iar dupa ce s-a racit se toarna peste tort,se feliaza si se serveste
Sfatul meu:daca folositi o alta forma decat forma de silicon,sa fie captusita cu folie alimentara pentru a fi mai usor de scos iar inainte de servire,se lasa putin timp la temperatura camerei

0

Nero di seppia cu fructe de mare

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii August Misterry box challange iar toate instructiunile se gasesc
aici ;gazda provocarii va fi nimeni alta.decat harnicutza si inimoasa noastra prietena Gina Bradea
Pentru aceasta reteta am folosit rosii de la cutie,sper ca respect instructiunile,asta pentru ca rosiile de la gradina au ajuns mai tarziu iar fructele de mare nu suportau asteptare pe caldura asta
Ingrediente:1punga paste nero di seppia,1pachet carne de scoici,1pachet creveti,1cutie rosii in bulion,3linguri ulei de masline,3catei de usturoi,4linguri vin alb,piper,sare la nevoie,1mana de busuioc
Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare;in acest timp in tigaia cu ulei incins se caleste usturoiul intreg  dar fara sa se arda,dupa care se scoate,se adauga rosiile si se lasa pe foc pana se formeaza un sos,se adauga fructele de mare si vinul
Dupa 4-5min se opreste focul,se condimenteaza,se adauga busuiocul taiat si se servesc cu pastele bine scurse si ornate cu busuioc.
POFTA BUNA!!


3

Paste nero di sepia cu sos de legume

Insfarsit am fost si eu invitata de cineva la o provocare si raspund timid pentru ca nu prea stiu cum sa procedez,dar poate ma descurc pentru ca am fost indrumata.
Dupa cum spuneam,gazda lunii August-Mistery box challange este  Gina Bradea iar toate instructiunile despre aceasta frumoasa provocare le gasiti aici
Pentru aceasta reteta am folosit aproape toate ingredientele din provocare si a fost un deliciu
Ingrediente:1punga paste farfale nero di seppia,500g tomate galbene din gradina,1dovlecel,1vanata,2catei de usturoi,3linguri ulei de masline,100ml vin alb,1mana de busuioc,1crenguta de cimbru,sare,piper,50g migdale
Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare;in acest timp in tigaia cu ulei incins se calesc dovlecelul curatat,spalat,taiat cubulete,vanata de asemenea,usturoiul zdrobit,apoi vinul;dupa cateva minute timp in care s-a evaporat alcoolul,adaugam rosiile taiate marunt iar dupa ce a scazut si s-a format sosul,condimentam cu sare,piper,cimbru si busuioc taiat apoi dupa preferinte se amesteca cu pastele,sau se serveste deasupra pe paste,ornate cu busuioc si migdale.
Pofta buna!!


1

Ciulama de pui cu bacon

Am facut aceasta ciulama dintr-o revista frantuzeasca si mi-a placut foarte mult;are un gust super bun si super deosebit!!
Ingrediente:1piept de pui,6felii subtiri de bacon,2morcovi,1ceapa,200g ciuperci,100g mazare congelata sau 1conserva mica,1lingurita suc de lamaie,2lingurite de amidon de porumb,100ml vin alb,600ml supa de pui,200ml smantana lichida,1frunza de dafin,2ramuri de cimbru verde,sare,piper
Ceapa si morcovii curatate,spalate si taiate rondele,ciupercile curatate,taiate in jumatati sau sferturi,se stropesc cu zeama de lamaie,amidonul se amesteca cu 100ml supa.
Pieptul taiat julien,se pune intr-un vas cu restul de supa,vinul,dafin,cimbru,morcovul,ceapa si se lasa pe foc 15-20min
Feliile de bacon taiate in jumatati se pun intr-o tigaie iar cand sunt crocante se scot pe o farfurie;in aceeasi tigaie se adauga ciupercile iar cand a scazut apa din ele,se rastoarna in vasul cu carne,se mai adauga amidonul,smantana,mazarea,se potriveste la gust cu sare,si piper,se mai lasa pe foc 5min,apoi se serveste ornata cu felii de bacon deasupra.



2

Inghetata de cocos

O inghetata delicioasa si aromata pe care v-o recomand!
Ingrediente:1cutie lapte de cocos,4linguri dulceata de cocos sau 4linguri fulgi de cocos amestecat pe foc mic in 4linguri miere de albine,1iaurt mic grecesc,100ml smantana lichida
Intr-un bol se amesteca toate ingredientele(mierea dupa ce s-a racit bine) iar dupa se s-au omogenizat,se rastoarna in cuva de la masina de inghetata pusa in prealabil la congelator cel putin 24de ore,se lasa din nou la congelator apoi din 2 in 2ore se scoate si se amesteca din nou
Se procedeaza asa pana rezulta o inghetata fina dupa care se serveste cu sos caramel



0

Inghetata cu rodie si capsune

Dupa cum v-am mai spus,m-am pus pe facut inghetata;cand imi vine vreo idee si am ingrediente,amestec totul si pana la pranz,inghetata-i gata
De data asta,am cumparat rodiile pentru alta reteta dar au ajuns in cuva de inghetata!!!
Ingrediente:4rodii,300g capsune,200ml smantana lichida,100ml frisca lichida,4linguri miere
Se storc semintele de rodie,siropul obtinut se amesteca cu piureul de capsune si restul ingredientelor in robot,iar cand a rezultat o pasta fina,se rastoarna in cuva de la masina de inghetata care a stat in prealabil in congelator minim 24h apoi se lasa din nou la congelator
Se procedeaza asa la interval de 1-2h daca doriti o inghetata fina,fara ace de gheata


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme