Gem de piersici albe

Aceste piersici sunt din gradina proprie;au o aroma deosebita,nu sunt zemoase,de aceea pentru acest gem nu mi-a trebuit foarte mult timp pana l-am facut si apa nu am vrut ca sa pun.
Ingrediente:2kg de piersici cantarite dupa curatarea samburelui,3cani cu zahar,1lamaie
Piersicile spalate,curatate de samburi le punem intr-un vas cu zahar si lasam pe foc mic sa fiarba 30min;dupa acest timp pasam cu blenderul vertical si mai lasam sa fiarba 20min dar cu mare atentie pentru ca fiind compozitia groasa,vor sari stropi;adaugam apoi zeama de lamaie,amestecam si punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

0

Prajitura cu piersici

Ingrediente:5oua,1cana cu zahar,250g faina,50ml ulei,500g piersici,coaja rasa de lamaie
Intr-un castron batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam galbenusurile frecate separat cu ulei ca la maioneza,coaja de lamaie si faina cate putin amestecand usor cu o lingura;in tava cu hartie de copt rasturnam compozitia,deasupra punem felii de piersica si lasam la cuptor 30-40min la foc mic.
Dupa ce s-a racit pudram su zahar si servim.

0

Chefal cu sos de smantana si ciuperci

Ingrediente:1chefal,1ceapa,200ml smantana lichida,4ciuperci,4linguri ulei,sare,piper,2crengute de salvie
Garnitura:orez negru
Calim ceapa tocata marunt in ulei,adaugam ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele condimentam si adaugam smantana;dupa ce s-a ingrosat putin rasturnam intr-un vas de yena cu pestele curatat,spalat si condimentat cu sare si piper;deasupra punem crengutele de salvie si lasam la cuptor 15-20min
In acest timp punem la fiert orezul care a stat in apa calda 1h,adaugam la fiert putina sare si 1cubulet de unt;dupa ce a fiert,strecuram orezul si servim pe farfurie cu pestele si sos.


7

Pepene murat

Eu de obicei pun pepeni mici in butoi printre muraturi dar aceasta reteta este de pepene murat de vara,care se mananca imediat in lipsa de alta acreala la o fasolica sau chiar fripturica.
Ingrediente:1pepene,sare,otet,bete de marar cu floare
Punem in borcan felii de pepene,printre ele bete de marar cu floare uscate,turnam saramura,punem o farfurie deasupra si tinem borcanul 4zile la soare,apoi legam la gura si-l tinem la frigider,servind cand avem nevoie.
Pentru saramura,la 1l de apa,punem 1lingura sare si 2linguri otet,amestecam bine sa se topeasca sarea si turnam in borcan sau daca dispunem de timp,clocotim solutia iar dupa ce s-a racit complet,o turnam in borcan.

3

Bulion de ardei

Eu de cate ori fac acest bulion,il fac in cantitati mici pentru ca altfel risc sa se prinda de fundul vasului iar bulionul va fi unul afumat(am patit-o)!!
Ingrediente:4kg de ardei kapia,2linguri sare,2linguri zahar,4-5ardei iuti dupa gustul fiecaruia
Ardeiii curatati,spalati ii trecem prin masina de tocat,cei iuti cu tot cu seminte,piureul obtinut il punem intr-un vas cu sare si zahar,il tinem pe foc amestecand pana ce scade;punem apoi bulionul in sticle mici sau borcane,le fierbem 1h,le lasam in apa sa se raceasca apoi le depozitam la camara.
eu ma impac foarte bine cu acest bulion si-l pun aproape la orice,incepand cu ciorbe,tocanite de orice fel,chiar si in umplutura de sarmalute cu carne sau de post,facute iarna cu varza murata iar daca nimerim si niste ardei cu o culoare foarte inchisa,nici nu ne mai trebuie la mancare sa adaugam bulion de rosii sau suc de rosii.Este foarte bun.

0

Minitarte cu crema frangipane si zmeura

Am vazut reteta pe Paprika facuta de Jamie Oliver;foarte usoara si deosebit de gustoasa.
Ingrediente:forma de minitarte din comert,100g unt,100g zahar pudra,100g pudra de migdale,1ou,sare,esenta de migdale,coaja de portocala rasa,gem de zmeura
Facem o crema pufoasa din unt cu zahar si un praf de sare,cateva picaturi de esenta de migdale,coaja rasa de portocala,adaugam oul,mixam energic apoi incorporam pudra de migdale.
In formele de minitarte punem cate 1/2lingurita cu gem,1/2lingurita crema apoi iar 1lingurita gem si acoperim generos cu crema;dam la cuptor 15-20min
Se servesc pe platou cu felii de portocala.

1

Prajitura duo cu visine

Am inceput golirea cate putin a sertarelor congelatorului cu fructe pentru ca vin din urma legumele;asa ca voi face dulciuri cu fructe ca in toiul verii;am pus fructe de am crezut ca e sfarsitul lumii!!!!!!sa fie acolo!!!!
Ingrediente:5oua,5linguri faina,5linguri zahar,sare,2linguri cacao,visine
Batem bine albusurile cu un praf de sare si zahar,adaugam galbenusurile iar la sfarsit faina cate putin amestecand cu o spatula;impartim compozitia iar in una amestecam cacao;in tava cu fartie de copt,punem cu lingura intercalat aluat alb si aluat negru;peste aluatul alb,punem visine apoi dam tava la cuptor 30min;dupa ce s-a racit,pudram,feliem si servim.

0

Jeleu cu zmeura

Am probleme cu blogul,am cerut ajutor si tot nu merge sa postez toate pozele de la prepararea retetei,voi vedea si la aceasta reteta care este bestiala de aceea-mi pare rau daca nu se vor vedea pozele
Ingrediente:300g zmeura,300ml vin alb de buna calitate,300g zahar pudra,5foi de gelatina,1baton de vanilie
Intr-un vas acoperim zmeura cu vin si lasam 1h;dupa acest timp,strecuram,zmeura o impartim in boluri mici,iar vinul il punem intr-un vas pe foc impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lung si zahar;nu tinem mai mult pe foc decat pana se topeste zaharul;adaugam apoi gelatina hidratata in apa rece,amestecam bine sa se dizolve,scoatem vanilia si impartim vinul in boluri peste zmeura;lasam la frigider cel putin 5h apoi servim cu frisca lichida(nebatuta)sau eu am servit cu CREME ANGLAISE
In situatia in care vreti sa rasturnati pe farfurie jeleul,mai adaugati 2foi de gelatina,daca nu,serviti direct din bol.

1

Porumbei in sos de stafide

Am primit cativa porumbei de la o prietena draga si in afara de prajit si cu smantana,am facut aceasta reteta mai rafinata putin;persoanelor carora le place combinatia de fructe si carne,cu un sos dulce acrisor,aceasta este un deliciu!
Ingrediente:3porumbei,300g stafide,1strugure bine copt si aromat,1lamaie,1pahar cu vin alb de buna calitate,2linguri zahar,3linguri ulei,sare,piper
Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajim carnea in ulei dupa care dam deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam bine,rasturnam sosul peste carne si lasam sa fiarba incet pana scade putin;adaugam zeama de strugure,zeama de lamaie cate putin,sa nu fie prea acru sosul,condimentam cu sare,piper,mai lasam pe foc cateva minute apoi servim cu garnitura de cartofi natur.

1

Prajitura cu piscoturi si visine

Este cea mai simpla si delicioasa prajitura de vara,pentru ca servita rece,este foarte racoritoare.
AVEM NEVOIE DE::500g piscoturi de sampanie,400ml frisca lichida,100g stafide,500g visine,1cana nuci macinate,1ceasca sirop sau zeama de compot,coaja de portocala
Pe un platou punem piscoturile in rand usor insiropate,deasupra frisca,nuca macinata,stafide hidratate in apa calda sau coniac si visine bine scurse,acoperim cu alt rand de piscoturi,frisca,nuca,stafide,visine si tot asa pana terminam ingredientele;imbracam prajitura cu frisca sau se poate lasa asa cum am procedat eu;dam prajitura la frigider pana in momentul servirii.

Adăugaţi o legendă



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme