Hamburgher cu ou poshat

Am vazut la Master chef cu vedete aceasta reteta si atat ce a laudat-o bucatarul Scarlatescu,incat a doua zi am plecat dupa ingrediente si am facut-o si eu;acum ce sa va spun,este super bun  doar pentru o singura gustare,sa nu riscati sa spuneti ca puteti manca 2portii!!!
Ingrediente:300g carne tocata fin de vita,vitel,1ceapa rosie,2avocado,oua,sare,piper,otet,2linguri ulei de masline,1lamaie,putin cimbru
Pregatim crema de avocado;punem intr-un bol pulpa fructului stropita cu zeama de lamaie sa nu oxideze,o pasam bine,amestecam cu 1/2ceapa rosie tocata fin sau data pe razatoare,sare si frecam bine adaugand cate putin ulei de maslina,ca la salata de vinete apoi punem bolul acoperit la frigider
Pentru hamburgher,punem carnea intr-un vas,adaugam 1/2ceapa rosie tocata fin,sare,piper,putin cimbru uscat si amestecam bine cu mana adaugand cate putin ulei;dupa ce s-a odihnit 20min,formam hamburgherii si-i punem pe gratarul de tefal incins,cate 2min.pe fiecare parte;
Intr-un vas cu il de apa,punem 1lingurita cu sare,2linguri otet iar dupa ce incepe sa clocoteasca,dam drumul usor la oua si le tinem 3-4min;le scoatem pe o farfurie sa se scurga de apa
Servim pe un platou,o insula de pasta de avocado,deasupra hamburgherul iar peste el oul poshat si presaram putin piper.

4

Paste de iarna cu sos

Am gasit la magazin paste de iarna;am cumparat o punga sa vad de ce li se spune de iarna si in punga erau paste de diferite forme: saniute,om de zapada,fulgi de nea,casute,asa ca nu mi-a trebuit mult sa fac repede o cina cu paste
Ingrediente:1punga cu paste de iarna,1borcan cu sos de rosii cu busuioc(facut de mine din toamna),3linguri ulei de masline,parmezan ras
Punem la fiert in apa clocotita cu putina sare pastele si le fierbem mai mult decat restul pastelor pentru ca sunt destul de groase,asta insemnand vreo 20min poate si mai mult;le scurgem bine picuram deasupra ulei sa nu se lipeasca intre ele(nu a trebuit dar am pus)apoi sosul,amestecam bine apoi servim cu parmezan ras deasupra.

1

Pui cu mazare


Ingrediente:500g carne de pui sau pulpe,2cepe,50ml ulei,2linguri pasta de ardei,1lingura pasta de rosii,2cartofi,1cutie mare de mazare sau 1punga congelata,2leg.marar,sare,piper
Carnea spalata,bine scursa,o calim in ulei incins,adaugam ceapa tocata marunt,apoi pasta de ardei si rosii,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi apoi 2cani cu apa;lasam sa fiarba cu capac 30min;dupa acest timp,daca sunt fierti cartofii si carnea,condimentam cu sare si piper,adaugam mazarea,mai lasam pe foc 15min apoi oprim focul si adaugam mararul tocat.
Servim imediat.

0

Chec aperitiv

Sunt multe astfel de checuri facute cu ce avem prin frigider;important e ca sunt foarte bune indiferent cu ce ar fi facute.
Ingrediente:4oua,200g cascaval,200g bacon sau orice alt preparat aveti,3linguri smantana.piper
Baconul taiat marunt,cascavalul dat pe razatoarea mare,amestecate cu smantana ouale batute,condimentat cu sare si piper,rasturnam in tava de chec unsa si tapetata cu faina sau de silicon apoi lasam la cuptor 20-30min si se serveste dupa ce s-a racit.

0

Briose cu ciocolata si ghimbir

200g ciocolata,60g unt,2oua,3linguri ulei,100g faina,100g zahar,100g ghimbir proaspat ras,1praf de copt,sare,4lingurite coniac,esenta de rom,coaja rasa de lamaie si portocala,cateva nuci,2cubulete de ghimbir confiat
Topim ciocolata intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt iar dupa ce dam deoparte si s-a racit putin adaugam esenta de rom si coniac amestecand energic;batem galbenusurile cu zaharcoaja de citrice si ghimbirul ras,adaugam ciocolata topita,mixam in continuare cu ulei,incorporam miezul de nuca taiat,ghimbirul confiat cubulete mici,faina amestecata cu praf de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie;dupa ce totul este omogenizat,punem in forme si lasam la cuptor 30min.
Se pot servi pudrate cu zahar sau cu toping de ciocolata alba.

0

Briose cu nuca si ciocolata

Ingrediente:200g faina,1plic praf de copt,50g cacao,50g nuca macinata,150g smantana,125g zahar,2oua,1tableta de ciocolata
Batem bine ouale cu un praf de sare,zahar,pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana,nuca macinata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacao;turnam aluatul in forme pana la treisferturi si le lasam la cuptor 30min apoi cat sunt calde,punem fulgi de ciocolata deasupra

0

Taboule

Stiu,veti spune ca nu asa ceva este salata Taboule dar ceea ce va prezint aici este un cous-cous cu legume iar francezii o numesc taboule(fara h la urma);am aici si reteta de tabouleh la care va ganditi(cu h la urma)
Ingrediente:3rosii,1ceapa,1ardei gras rosu,4linguri ulei de masline,2cesti cu apa,1ceasca cous-cous,1lingura bulion,sare,piper,1lingurita menta uscata,1lingurita busuioc uscat,1lingurita coriandru uscat(in situatia in care nu le aveti proaspete),1lingura zeama de lamaie
Rosiile,ceapa si ardeiul curatate,spalate,taiate in cubulete mai mari,le calim in ulei,adaugam bulionul,apa,condimentam cu sare,piper,zeama de lamaie,busuiocul,menta,coriandru iar cand incepe sa clocoteasca adaugam cous-cousul,punem capacul,oprim focul,iar dupa 10min,amestecam usor cu furculita si se poate servi cu verdeata deasupra.

0

Gratin de ravioli cu gorgonzola

Acum vin cu doua retete super delicioase din a doua caricica primita de la Mosu francez,dar asta are si recipiente in care sa pun produsul preparat;vor mai urma si altele
Ingrediente:1punga de ravioli umplute cu branza,200ml smantana lichida,150g branza gorgonzola,50g parmezan ras,1lingurita rasa cu nucsoara,sare,piper
Punem pastele la fiert in apa cu putina sare,in acelas timp pregatim si sosul;intr-un vas pe foc punem smantana,branza,amestecam pana se topeste apoi adaugam piper si nucsoara
Punem in vasele mici cate 2ravioli,completam cu sos,deasupra putin parmezan si lasam la cuptor 20min;in vasele mai mari pune mai multa compozitie,cred ca v-ati dat seama
Se servesc imediat,sunt absolut delicioase.

0

Lingurite cu cafea si crema tiramisu

Alte lingurite la fel de gustoase
Ingrediente pentru lingurite:200g unt moale,100g zahar pudra,300g faina,2linguri cafea nepregatita,un praf de sare
Garnitura:3oua,3linguri zahar pudra,3linguri lichior Amaretto,250g mascarpone,2linguri cacao,un praf de sare
Batem bine untul cu zahar,un praf de sare apoi adaugam faina amestecata cu cafea si cernuta;dupa ce totul este omogenizat,formam o sfera o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider 2h;in acest timp batem bine galbenusurile cu zahar pana devin albicioase,adaugam lichorul,branza si dam vasul la frigider;albusurile batute si ele spuma cu un praf de sare,le incorporam usor in crema de mascarpone si lasam vasul la rece pana in momentul servirii.
Din aluat intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam lingurite cu forma,le asezam in forma de silicon si le tinem la cuptor 10-15min;aluatul ramas il strongem si-l lasam din nou la frigider iar dupa ce s-au copt primele lingurite,procedam la fel si tot asa pana se termina aluatul.
La servire punem linguritele pe un platou,le umplem cu ajutorul unui posh cu crema iar deasupra pudram cu cacao;crema ramasa o punem intr-un bol in mijlocul platoului pentru cine mai doreste.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme