Pachetele cu pui

De mult mi=am dorit sa fac astfel de pachetele,si numai bine ca intamplator am gasit foi de orez si m-am apucat de treaba;dintr-un pachet am facut deja de doua ori si cred ca mai fac de vreo 10ori;da,da pentru ca sunt foarte subtiri,in pachet sunt foarte multe iar eu nu fac decat pentru mine;deci va imaginati...!!!
Ingrediente:foi de orez,1piept de pui,1morcov,1ardei gras rosu sau jumatate daca-i mare,5ciuperci,2catei de usturoi,1leg.ceapa verde,1lingura sos de soya,2linguri ulei de masline,condimente pentru pui,5-6linguri de lapte de cocos,2linguri pudra de migdale
Ingrediente pentru sos:1lingurita mustar,sos de soya,sos de rosii
In tigaia cu ulei punem sa se caleasca pieptul taiat foarte marunt si condimentat,adaugam apoi ciupercile taiate la fel de marunt,iar dupa ce a scazut apa din ele adaugam morcovul ras,usturoiul pisat,ceapa si ardeiul taiat cubulete;amestecam totul adaugam sosul de soia apoi dam deoparte sa se raceasca;legumele nu trebuie sa se caleasca doar sa se amestece aromele.
Pentru asamblare,punem langa noi pe masa de lucru un vas cu apa fierbinte,inmuiem cate o foaie de orez repede si o scoatem imediat,o tinem putin deasupra sa se scurga de apa apoi o punem pe un tocator curat,deasupra alta foaie urmand acelas procedeu,ungem cu pensula cu lapte de cocos,punem intr-o margine 2lingurite de umplutura,aducem spre interior marginile laterale apoi rulam si punem pachetelul pe o farfurie.
Fac o paranteza sa spun de ce pun cate 2foi;pentru ca am nimerit un pachet in care nu am gasit pana acum nici o foaie ca sa nu fie rupta iar le ungem cu lapte de cocos,pentru ca elimina mirosul specific de faina de orez,care mie nu-mi place,de asemenea pudra de migdale de deasupra pachetelelor,le da o aroma si un gust mult mai deosebit.
Pentru sos amestecam ingredientele intr-o sosiera dupa gustul fiecaruia,mai mult sau mai putin din ingrediente.
Servim pe farfurie pachetele pudrate cu migdale macinate si sos.

0

Supa crema de legume cu ghimbir

Am intalnit multe astfel de retete unde ca ingredient de ingrosare,se foloseau multi cartofi,chiar si faina sau amidon;ei bine eu nu folosesc decat lapte de cocos si-l recomand tuturor, pentru ca rezultatul final va fi incredibil de bun
Ingrediente:20mm radacina de ghimbir,2morcovi,2cepe,1dovlecel,2rosii,1telina mica,1cutie lapte de cocos,50g unt,condimente pentru supa(Pudra de Colombo de la magazinele de specialitate cu condimente),1/2lingurita nucsoara,sare,1ardei gras rosu
Toate legumele curatate,spalate,taiate,le punem la fiert intr-un vas cu apa si sare;dupa ce au fiert foarte bine,le scurgem fara sa aruncam apa,le pasam bine cu blenderul vertical,adaugam untul,laptele,condimentam dupa gust iar daca vrem ca supa sa fie mai subtire,adaugam putina apa de la fiert(eu niciodata nu adaug pentru ca-mi place asa cum este)
Servim supa cu putin ornament cu nucsoara si crutoane.
Pentru zilele cu post,untul se inlocuieste cu ulei de masline.
Pofta buna si sa va fie de folos!
1

Paine cu lapte de cocos

Imi place mult sa folosesc laptele de cocos in diferite preparate pentru ca are un gust si o aroma deosebita;de data asta am folosit la paine,o paine obisnuita doar ca in loc de lapte de vaca,am folosit lapte de cocos;nu va spun ce miros era in bucatarie cat a stat la cuptor.
Ingrediente:500g faina.1plic drojdie uscata,1lingurita rasa cu sare,1cutie lapte de cocos,eu am pus si 2oua,50g unt
Intr-un castron mai mare punem faina cernuta,drojdia,ouale batute cu sare si laptele caldut;amestecam bine iar daca mai e nevoie de lichid,adaugam putin lapte de vaca sau apa;dupa omogenizarea ingredientelor,framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;nu e nevoie de framantat mult ca doar nu-i cozonac;formam apoi o sfera,acoperim castronul si-l lasam la loc caldut sa creasca painea;
Dupa ce a crescut,rupem din aluat,formam din nou o sfera,o punem in forma de silicon,lasam sa creasca,dupa ce a crescut cat forma,cu un cutit bine ascutit crestam suprafata painii apoi o lasam la cuptor 30-40min,sa fie rumenita.dupa ce o scoatem din forma,o invelim in prosoape curate de bucatarie daca vrem sa fie o paine moale si pufoasa iar daca o vrem crocanta,o lasam asa

1

Hamburgher cu ou poshat

Am vazut la Master chef cu vedete aceasta reteta si atat ce a laudat-o bucatarul Scarlatescu,incat a doua zi am plecat dupa ingrediente si am facut-o si eu;acum ce sa va spun,este super bun  doar pentru o singura gustare,sa nu riscati sa spuneti ca puteti manca 2portii!!!
Ingrediente:300g carne tocata fin de vita,vitel,1ceapa rosie,2avocado,oua,sare,piper,otet,2linguri ulei de masline,1lamaie,putin cimbru
Pregatim crema de avocado;punem intr-un bol pulpa fructului stropita cu zeama de lamaie sa nu oxideze,o pasam bine,amestecam cu 1/2ceapa rosie tocata fin sau data pe razatoare,sare si frecam bine adaugand cate putin ulei de maslina,ca la salata de vinete apoi punem bolul acoperit la frigider
Pentru hamburgher,punem carnea intr-un vas,adaugam 1/2ceapa rosie tocata fin,sare,piper,putin cimbru uscat si amestecam bine cu mana adaugand cate putin ulei;dupa ce s-a odihnit 20min,formam hamburgherii si-i punem pe gratarul de tefal incins,cate 2min.pe fiecare parte;
Intr-un vas cu il de apa,punem 1lingurita cu sare,2linguri otet iar dupa ce incepe sa clocoteasca,dam drumul usor la oua si le tinem 3-4min;le scoatem pe o farfurie sa se scurga de apa
Servim pe un platou,o insula de pasta de avocado,deasupra hamburgherul iar peste el oul poshat si presaram putin piper.

4

Paste de iarna cu sos

Am gasit la magazin paste de iarna;am cumparat o punga sa vad de ce li se spune de iarna si in punga erau paste de diferite forme: saniute,om de zapada,fulgi de nea,casute,asa ca nu mi-a trebuit mult sa fac repede o cina cu paste
Ingrediente:1punga cu paste de iarna,1borcan cu sos de rosii cu busuioc(facut de mine din toamna),3linguri ulei de masline,parmezan ras
Punem la fiert in apa clocotita cu putina sare pastele si le fierbem mai mult decat restul pastelor pentru ca sunt destul de groase,asta insemnand vreo 20min poate si mai mult;le scurgem bine picuram deasupra ulei sa nu se lipeasca intre ele(nu a trebuit dar am pus)apoi sosul,amestecam bine apoi servim cu parmezan ras deasupra.

1

Pui cu mazare


Ingrediente:500g carne de pui sau pulpe,2cepe,50ml ulei,2linguri pasta de ardei,1lingura pasta de rosii,2cartofi,1cutie mare de mazare sau 1punga congelata,2leg.marar,sare,piper
Carnea spalata,bine scursa,o calim in ulei incins,adaugam ceapa tocata marunt,apoi pasta de ardei si rosii,dupa cateva minute cartofii curatati,spalati si taiati in sferturi apoi 2cani cu apa;lasam sa fiarba cu capac 30min;dupa acest timp,daca sunt fierti cartofii si carnea,condimentam cu sare si piper,adaugam mazarea,mai lasam pe foc 15min apoi oprim focul si adaugam mararul tocat.
Servim imediat.

0

Chec aperitiv

Sunt multe astfel de checuri facute cu ce avem prin frigider;important e ca sunt foarte bune indiferent cu ce ar fi facute.
Ingrediente:4oua,200g cascaval,200g bacon sau orice alt preparat aveti,3linguri smantana.piper
Baconul taiat marunt,cascavalul dat pe razatoarea mare,amestecate cu smantana ouale batute,condimentat cu sare si piper,rasturnam in tava de chec unsa si tapetata cu faina sau de silicon apoi lasam la cuptor 20-30min si se serveste dupa ce s-a racit.

0

Briose cu ciocolata si ghimbir

200g ciocolata,60g unt,2oua,3linguri ulei,100g faina,100g zahar,100g ghimbir proaspat ras,1praf de copt,sare,4lingurite coniac,esenta de rom,coaja rasa de lamaie si portocala,cateva nuci,2cubulete de ghimbir confiat
Topim ciocolata intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt iar dupa ce dam deoparte si s-a racit putin adaugam esenta de rom si coniac amestecand energic;batem galbenusurile cu zaharcoaja de citrice si ghimbirul ras,adaugam ciocolata topita,mixam in continuare cu ulei,incorporam miezul de nuca taiat,ghimbirul confiat cubulete mici,faina amestecata cu praf de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie;dupa ce totul este omogenizat,punem in forme si lasam la cuptor 30min.
Se pot servi pudrate cu zahar sau cu toping de ciocolata alba.

0

Briose cu nuca si ciocolata

Ingrediente:200g faina,1plic praf de copt,50g cacao,50g nuca macinata,150g smantana,125g zahar,2oua,1tableta de ciocolata
Batem bine ouale cu un praf de sare,zahar,pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana,nuca macinata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacao;turnam aluatul in forme pana la treisferturi si le lasam la cuptor 30min apoi cat sunt calde,punem fulgi de ciocolata deasupra

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme