Pulpe cu cartofi la cuptor

Ingrediente:1kg de cartofi,2pulpe de pui,condimente pentru carne de pasare,1ceapa,4linguri ulei,2linguri pasta de bulion,sare,piper,3-5catei de usturoi,putin cimbru,o crenguta de rozmarin
Pulpele curatate,spalate,condimentate se pun deoparte(eu am fiert putin pulpele,pentru ca am avut o gaina de tara si mi-a fost teama ca nu se face la timp);in tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga pasta de bulion si se da deoparte;cartofii curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete se amesteca intr-un vas cu ceapa calita,se adauga usturoiul zdrobit,sare,piper,cimbru,apoi se rastoarna in tava;deasupra se pun pulpele,1cana cu apa,se acopera tava cu o folie de aluminiu si la cuptor sta 40min dupa care se scoate folia se intorc pulpele si se mai lasa 10-15min;
Se serveste calda cu muraturi sau o salata de sezon.
0

Quiche Lorraine

Ingrediente:200g kaiser,partea alba de la un praz,3linguri ulei de masline,300g branza de capra sau ori ce alta branza,7oua,200ml smantana,1pachet foitaj
Tava de tort se captuseste cu aluat
Intr-o tigaie cu ulei se calesc kaiserul si prazul taiate marunt,se condimenteaza si se rastoarna jumatate in forma;deasupra se pun bucatele de branza,3oua intregi si 4galbenusuri amestecate cu smantana,apoi restul de ceapa si se da la cuptor 30min dupa care se serveste calda.
2

Castraveti umpluti

Ingrediente:castraveti de sera,1cutie de crema de branza,200ml smantana,200g somon afumat,1ceapa rosie,sare,piper,1/2lamaie,marar verde
Castravetii curatati de coaja in zebra,taiat in rondele groase de 5cm,se scoate miezul cu lingurita se presara su sare si se tin cu scobitura in jos cateva min.
In acest timp,intr-un bol se amesteca branza cu smantana,somonul si ceapa taiate foarte marunt,sare,piper si putina zeama de lamaie;se umplu castravetii cu aceasta pasta iar deasupra se pune marar verde.
0

Pui italian

Ingrediente:1piept de pui,1dovlecel,4linguri coniac,3linguri ulei de masline,100g prosciutto crudo,100g mozzarella,6rosii cherry,3catei de usturoi,4linguri smantana,busuioc,rozmarin oregano verde
Pieptul feliat,se caleste in ulei,pe ambele parti,se stinge cu coniac,sre flambeaza apoi se scoate;in uleiul ramas se pune dovlecelul taiat pe diagonala,prajit apoi scos
Pe felia de carne se pune o felie de dovlecel,se infasoara cu prosciuto,deasupra o felie de mozzarella iar peste branza rosii taiate cubulete amestecate cu busuioc si rozmarin taiate marunt;se da la cuptor 5min apoi se serveste cu sos facut din restul de rosii date la blender,amestecate cu sare,busuioc,usturoi pisat,oregano tocat,rasturnat in tigaia in care s-a prajit puiul si dovlecelul,apoi totul amestecat cu smantana
Este un pui super,ultra delicios!!
Imi pare rau ca nu am mai multe poze dar sunt retete mai vechi,facute cu mult timp in urma,cand nici nu stiam ce inseamna blog.
0

Tort cu banane

Ingrediente blat:4oua,4linguri zahar,2linguri cacao,zahar vanilat,3linguri faina
Crema:400ml frisca,3linguri coniac,2linguri cacao,
In plus:4-5banane,1cana zeama de compot
Pentru blat galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar si arome,se adauga albusurile spuma,apoi faina amestecata cu cacao si cernuta;totul se amesteca cu o paleta dupa care se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se coace 40min
Pentru crema,frisca se amesteca cu coniacul si cacao
Blatul copt se taie,se insiropeaza,se pune crema intre foi,se imbraca cu frisca si se pudreaza cu fulgi de ciocolata
0

Cartofi lyonezi

Este o mancare usoara si gustoasa
Ingrediente:500g cartofi fierti,100g branza de vaci,150ml iaurt,1ceapa,2oua,2-3ciuperci,1lingura ulei,sare,piper,oregano sau patrunjel verde
Jumatate din cartofii taiati cubulete,se pun intr-un vas,printre ei bucatele de branza,se condimenteaza,se adauga deasupra ceapa tocata marunt si ciupercile calite in ulei si se acopera cu restul de cartofi;deasupra se rastoarna ouale batute si amestecate cu iaurt apoi se da la cuptor 15-20min,dupa care se serveste cald cu verdeata deasupra
0

Lasagna cu carne

Ingrediente:1ceapa,1morcov,1ardei gras rosu,1/2 pahar vin alb,500g carne tocata amestec,50ml smantana lichida,1pachet foi de lasagna
Sos bechamel:50g unt,1lingura faina,lapte 500ml,sare,piper,1/2lingurita nucsoara
Morcovul ras,ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete,se amesteca cu carnea apoi se pune in tigaie sa se caleasca cu 1-2linguri ulei;dupa ce s-a evaporat toata apa din legume si carnea a devenit albicioasa,se adauga vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,smantana iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se condimenteaza cu sare si piper;separat in tigaie se topeste untul,se adauga faina,iar dupa ce s-a format ca un aluat,se adauga incet laptele amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase;se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara apoi se da deoparte
In tava se pune 1/2din sos,apoi foi de lasagna,2-3linguri cu carne,deasupra iar foi si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind foile;se rastoarna si restul de sos deasupra apoi la cuptor va sta 40min dupa care se poate servi.


0

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Ingrediente:1cana fulgi de ovaz,5linguri zahar brun,zahar vanilat si alte arome,4linguri ulei,200ml lapte,1praf de copt,7-8linguri cu faina,2linguri stafide
Se amesteca laptele intr-un castron cu ulei,zahar si aromele;se adauga fulgii de ovaz,stafidele si faina amestecata cu praful de copt;se amesteca totul pana devine un aluat consistent si omogen(se mai poate pune faina daca este moale aluatul)
Se modeleaza cu mana forme rotunde de fursecuri,se aseaza in tava pe hartie de copt si se tin 30min sau pana se rumenesc
Dupa ce s-au copt si racit se pot depozita intr-o cutie metalica
0

Prajitura cu fructe confiate

Ingrediente:3oua,1lingurita zeama de lamaie,3linguri apa fierbinte,coaja rasa de lamaie,50ml rom,100g zahar pudra,60g faina,40g amidon alimentar,11/2lingurita cu praf de copt,50g unt,3lingurite cu cacao,2-3linguri fructe confiate
Intr-un bol se pun fructele si romul
Galbenusurile se freaca cu cu apa fierbinte,zaharul,coaja de lamaie,se adauga apoi faina amestecata cu amidon si praf de copt,untul si albusurile batute spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie;se amesteca cu o spatula,jumatate din cantitate se rastoarna intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt,iar in restul se adauga fructele cu tot cu rom si cacao;se rastoarna peste compozitia alba,se marmoreaza cu o furculita si se da la cuptor 40min;dupa ce este scoasa din forma se pudreaza cu zahar apoi se taie.
5

Rulou mexican

Pentru aceasta reteta va recomand sa aveti o tava nu foarte mare pentru ca la sfarsitul pregatirii,acest rulou va fi pus in tava cat este ea de lunga;de aceea ingredientele de aici, sunt pentru vasul meu mic de yena,suntem doar 2persoane la masa
AVEM NEVOIE DE:6felii muschi de porc,300g carne tocata amestec porc si vita,1ceapa,1ou,2-3catei de usturoi,2ciuperci,sare piper,nucsoara,ulei de masline
PENTRU SOS AVEM NEVOIE DE:300g ciuperci,2linguri mugur de pin,2linguri merisoare,200g caise uscate,200ml smantana lichida,sare,piper,nucsoara,3-4linguri coniac
 CUM SE PROCEDEAZA Carnea tocata se pune intr-un castron si se adauga oul,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,ceapa tocata marunt,se amesteca totul bine si se lasa deoparte;
Ciupercile curatate se pun la fiert 5min dupa care se scurg
Feliile de muschi se bat usor cu ciocanul de snitele apoi pe o felie se pune 1-2linguri de carne tocata,se aplatizeaza cu lingura,deasupra 3-4felii taiate de ciuperca si o felie de usturoi;se acopera cu alta felie de muschi si se procedeaza la fel pana se termina;se pune ruloul in tava cu 2linguri ulei,se mai indeasa pentru ca bucatile de muschi sa nu se desprinda,se condimenteaza cu sare si piper se stropeste cu ulei ,in tava se pun bucati de ceapa,sare,piper,putina nucsoara,1cana cu apa si se da la cuptor la foc mic 1h,pentru primele 30min acoperit cu folie de aluminiu apoi descoperit sa se rumeneasca;
In acest timp se pregateste sosul
 SOS Intr-o tigaie  se prajesc pentru cateva sec semintele de pin dupa care se scot,se adauga in tigaie 1lingura de ulei se calesc ciupercile taiate cubulete,merisoarele,caisele taiate in jumatati,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,coniacul,dupa cateva minute smantana,apoi se lasa pe foc pana se ingroasa;
La servire,pe farfurie se pune ruloul taiat pe diagonala,alaturi sosul si bineinteles coniacul ramas


Sfat :sosul trebuie sa arate ca sos nu ca si garnitura;eu am avut putina smantana si mai multe fructe,de aceea sosul mi-a iesit ca o garnitura si nici lapte nu am avut dar pentru ca a fost foarte bun,cand voi mai face voi tine cont de sfatul meu!!!!
2

Ciulama de pui cu ciuperci

Pe aici am spus de multe ori ca sunt deschisa la orice este nou pentru mine;incerc,daca-mi place repet reteta,daca nu.....
Asa s-a intamplat si cu aceasta reteta;pentru mine este ceva nou,pentru ca in Moldova nu se face asa ciulamaua;iar Sidy prietena virtuala  a  multora dintre noi,care locuieste in Oradea si are pe blog retete deosebit de bune dar si diferite de ale noastre din Moldova,am facut aceasta ciulama si va spun ca a iesit cu un gust minunat;am desfacut si bidonul cu muraturi,am desfacut si borcanul cu gogosari umpluti cu struguri,am facut si mamaliguta,am mancat de ne-am spart!!!!
Ingrediente:2pulpe,1ceapa,2ardei grasi mici rosii,2rosii,1leg.de patrunjel,50ml ulei,300g ciuperci,300ml smantana,1lingura cu faina,sare,piper
Pulpele curatate,parlite,spalate,taiate,se prajesc in ulei dupa care se scot;in uleiul ramas se caleste ceapa,ardeii taiati cubulete,ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga rosiile taiate marunt si jumatate din patrunjel;dupa ce totul este calit se adauga pulpele si 1cana cu apa,se condimenteaza si se lasa la fiert incet;dupa ce carnea este fiarta se rastoarna smantana care a fost separat amestecata cu faina;in situatia in care sosul este prea gros(cum mi s-a intamplat mie)se mai poate adauga putin lapte.
Dupa cateva clocote se poate servi calda cu restul de patrunjel deasupra si mamaliguta.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme