Prajitura cu mere si gris

Mai am o astfel de prajitura dar este numita placinta si de la cine am luat reteta pe atunci,cred ca a uitat ce este mai important si anume insiroparea la final,pentru ca nu toate merele sunt zemoase si te trezesti cand incerci sa tai prajitura ca se risipeste toata faina cu gris!!😟😟😟
Cam asa ceva am patit eu dar nu in totalitate pentru ca am avut noroc de mere,ei bine acum am avut curaj sa incerc din nou si va spun ca este super,mega aceasta prajitura,gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit,de asemenea foarte bine se poate face si in perioada postului,inlocuind untul cu margarina si laptele de vaca,cu lapte de soia,migdale,orez,cocos
AVEM NEVOIE DE:
160g gris
130g faina
150g zahar
6-7 mere mari
1plic praf de copt
30g unt
200ml lapte
putina sare
1lamaie
Aceasta prajitura poate fi pregatita si in zilele de post,inlocuind untul cu margarina si laptele de vaca cu lapte de soia
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca bine intr-un castron gris,faina,zahar,sare si praful de copt,se imparte in mod egal tot amestecul in trei parti,eu am pus cu lingura in pahare de unica folosinta si se lasa deoparte
Merele curatate de coaja,rase,amestecate cu zeama de la jumatate de lamaie si coaja rasa,se imparte si aceasta in trei parti egale apoi se lasa deoparte
In tava rotunda de 24cm diametru unsa cu unt apoi tapetata cu hartie de copt inclusiv pe peretii formei,se pune un pahar de gris,se niveleaza,apoi usor se pune deasupra o portie de mere
Dupa ce s-au nivelat si merele se continua cu gris,iar mere si tot asa pana la ultima portie de mere
La final,se pune cu atentie cu lingura din amestecul de lapte si unt topit pe foc dar dupa ce s-a racit putin,intepand cu o furculita pana la fundul tavii pana se termina tot laptele

Aici trebuie sa va atentionez ca daca puneti intr-o tava rotunda de tort cu inel detasabil si daca nu puneti tava pe o alta tava,aveti ocazia sa vi se stinga focul la cuptor pentru ca se scurge laptele
Eu dupa cum se vede,am pus-o pe tava de la aragaz sau daca puneti intr-o tava oarecare,nu mai rasturnati pentru ca nu aveti cum si taiati direct din tava respectiva de aceea e indicat sa folosit forma cu inel detasabil
Acum se lasa la cuptor 60min la 180grade

Dupa ce s-a racit,se scoate inelul,hartia,cu mare grija se desprinde si se pune pe un platou apoi se pudreaza cu zahar si se taie

Are un gust si o aroma de senzatie iar cine doreste si are,peste mere se poate presara putina nuca macinata amestecata cu putina scortisoara!
Sa va fie de folos si pofta buna!

 

0

Gnocchi cu parfum de mare

Imi plac fructele de mare,imi plac si gnocchi iar cand am ajuns acasa de la Mihaela,ardeam de nerabdare sa fac retetele pe care le-am adus cu mine,ia priviti ce frumusete dar de bun nu mai vorbesc!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet mix fructe de mare
1pachet gnocchi
1caserola rosii cherry
4linguri ulei de masline
4catei de usturoi
patrunjel verde
1ardei iute
busuioc uscat sau verde
50ml vin alb
sare
frunze de rucola
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in vasul cu ulei incins usturoiul taiat marunt,patrunjelul la fel,se amesteca sa-si elibereze aromele apoi se adauga rosiile taiate jumatati daca sunt mai mari,ardeiul taiat si el
se amesteca apoi cu fructele de mare,gnocchi,dupa 2-3min vinul si aceeasi cantitate de apa
iar dupa ce a scazut,se condimenteaza,se adauga busuioc,se amesteca totul apoi se opreste focul
Pe un vas se pun frunze de rucola,deasupra gnocchi si se serveste imediat.
Deliciu maxim!
Pofta buna!


 
 

0

Piept de pui cu broccoli si conopida

Mi s-a facut asa deodata o pofta de un gratarel cu brocoli si conopida ceea ce foarte rar spre deloc mi se intampla!😀😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
buchetele de conopida
buchetele de brocoli
sare
piper
4catei de usturoi
3linguri ulei de masline
1lamaie
25ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul feliat,condimentat cu sare si piper,se pune pe o farfurie si se lasa deoparte
Conopida si brocoli trecute sub jet de apa rece,se pun apoi intr-un vas cu apa si sare pe foc si se lasa la fiert din momentul in care incepe sa fiarba,inca 3-4min apoi se scot
In tigaia cu ulei incins se calesc cateiii de usturoi intregi iar dupa ce si-au lasat aroma,se adauga conopida si brocoli taiate in bucati mai mici daca e cazul;
Se amesteca sa-si ia aroma de usturoi apoi se adauga vinul iar dupa ce a scazut se condimenteaza cu sare si piper apoi se opreste focul.
Se pun feliile de piept pe gratarul incins iar dupa ce s-au facut pe ambele parti,se scot pe o farfurie
Se serveste pe farfurie felii de piept alaturi buchetele de conopida si brocoli,rondele de lamaie iar eu pentru aspect am presarat putina sare neagra!
Pofta buna!



0

Tiramisu reinventat cu piure de castane

Am avut un borcan cu piure de castane si ca sa nu ma mai complic cu alte retete sa-mi para rau dupa el,am facut ce am stiut eu mai bine si ce am stiut ca-i si foarte gustos si bine am facut pentru ca a facut senzatie in familie!
AVEM NEVOIE DE:
2pachete mici de piscoturi
1cana cu cafea
400ml frisca lichida dulce
1borcan cu piure de castane
250g mascarpone
cacao pentru ornat

CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza cu piureul de castane,apoi usor cu frisca batuta tare 
Intr-o forma sau direct pe un platou,cum doreste fiecare,se pune un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece,apoi 1/2din crema
dupa ce se niveleaza,se adauga un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea,se adauga restul de crema,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se pudreaza cu cacao
apoi se taie si se serveste.
Are un gust senzational de bun si dupa cum se observa nu am adaugat nici oua nici zahar pentru ca frisca este dulce si piureul de asemenea este dulce.
Pofta buna!


 



0

Chec cu ciocolata

Tot reteta frantuzeasca dar nu mi-a placut cum a iesit pentru ca nu trebuia sa procedez asa cu ciocolata ci sa folosesc metoda noastra de la checul tigrat,dar pana la urma s-a mancat,a fost foarte bun iar eu s-o las mai moale cu acest aspect pentru ca ma disper singura cateodata!😅😅😅😅
AVEM NEVOIE DE:
125g ciocolata
125g faina
125g unt
125g zahar
3oua
1lingurita rasa praf de copt
1plic zahar vanilat 

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din 1/2unt si zahar,se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare,apoi faina cu praf de copt iar la final se amesteca usor cu albusul batut spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat
Se rastoarna in tava rotunda cu hartie de copt jumatate din aluat,in restul se incorporeaza ciocolata topita impreuna cu restul de unt si se pune deasupra
La cuptor va sta 30min la 170grade
Intr-o tava mai micuta de placinta cred ca era mai nimerit de facut pentru ca-i foarte inalt,eu avand forma mica,s-a dus in sus!!
Hai pofta buna,lasa ca a fost bun,a doua oara asa voi face!
   


0

Salata de pui cu naut

Am gasit pe sit-ul Vegis.ro unde pe langa medicamentele necesare mai adaug si ce mai vad deosebit,naut negru ceea ce mi s-a parut foarte interesant pentru ca nici nu stiam ca exista asa ceva.
L-am luat si cum acasa aveam de la Sun Food naut alb,am pus de-o salata,buna rau!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu naut Sun Food
1cutie cu naut negru
1avocado
1ceapa rosie
1cutie boabe de porumb
200g iaurt grecesc
1piept de pui
rare
piper
rucola
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul de pui feliat,condimentat cu sare si piper,se pune pe gratar iar dupa ce s-a facut,se taie suvite si se lasa deoparte;tot deoparte se lasa si avocado cu pulpa scoasa si taiat felii,ceapa de asemenea curatata si taiata rondele
Pui inelul de inox pe o farfurie iar in interior pui intercalat naut alb,ceapa,avocado apoi iaurt,urmeaza naut negru,piept de pui,din nou iaurt,apoi boabe de porumb,avocado,iaurt si se orneaza cu ingredientele ramase si frunze de rucola
Pofta buna!

  
 

0

Tarta fillo cu rubarba

Este reteta frantuzeasca si pentru ca tot aveam la congelator foi fillo tot din Franta si pentru ca am la congelator rubarba pusa din toamna pentru ca m-am indragostit de gustul ei iremediabil,am facut aceasta tarta cu un gust de senzatie!
Se poate pregati si cu foi de placinta 
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foi fillo
400g rubarba
30ml apa de flori de trandafiri
10 linguri melasa sau miere de albine(dupa gustul meu care nu mananc asa dulce,am pus doar 4linguri melasa pentru ca am avut)
75g zahar
250g zmeura
500g branza ricotta
3oua
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba taiata 3-4cm in cazul meu am scos-o de la congelator,impreuna cu zaharul,apa de trandafiri  si 2linguri melasa,se pun intr-un vas pe foc mic iar dupa ce a scazut, se opreste focul,se adauga zmeura,se amesteca usor apoi se lasa deoparte
Intr-o forma rotunda de 22cm unsa cu putin ulei se pun foi 7la numar,astfel incat sa ramana peste marginea tavii
Intr-un bol se amesteca ricotta cu restul de melasa,ouale batute cu sare,dupa omogenizare se rastoarna in tava,se niveleaza suprafata si se lasa la cuptor 25min la 180grade
Tarta cand este scoasa din cuptor este crescuta dar pe masura ce se raceste se lasa nu va faceti probleme pentru ca stiti,branza cu oua se umfla in cuptor iar cand se raceste se dezumfla😁😁 apoi se pune deasupra amestecul de rubarba si zmeura,se orneaza cu cateva zmeurici si la frigider va sta 2-3h apoi se taie si se serveste!
Deliciu total!!
Pofta buna!



 
0

Supa crema de usturoi

Mi-am adus aminte ca astfel de supa nu am facut si daca tot suntem raciti si eu si Costel,zic hai sa fac supa pentru ca usturoiul este cel mai bun medicament pentru raceala!
Pentru ca tot veni vorba de supa crema,as face o paranteza;am vazut si vad mereu postate pe net sau cand intru pe diferite sit-uri aceasta delicata supa crema(ma refer in general),facuta de parca spui ca-i doar crema nu supa crema.Eu ma mai uit seara pe canale de bucatarie la tv si chiar mi s-a intamplat sa vad odata la un concurs de gatit o farfurie cu supa crema,pentru ca asa era tema iar toti din juriu nu stiau ce sa faca,sa rada sau sa dea farfuriile de pamant pentru ca acea supa era un produs vascos unde lingura statea in pozitie verticala!!!daca se numeste supa,inseamna ca trebuie sa fie si putin lichid nu numai crema,asta nu o spun eu ci bucatari cu acte in regula!
De atunci tin minte acele observatii si daca fac ceva,nu-mi bat joc niciodata nici de mancare nici de persoana care o mananca!

AVEM NEVOIE DE:
2capatani mari de usturoi,cine face mai multa supa merg si 3-4capatani
2cepe
50g unt
sare
5cm radacina de ghimbir
1cutie lapte de cocos,nelipsita din camara mea mai ales cand e vorba de supe crema
500ml supa de pui
fulgi de chili pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt se caleste ceapa,usturoi si ghimbir,curatate,spalate si taiate,nu are importanta cum,se adauga apoi supa,un praf de sare daca e nevoie si se lasa la fiert pana scade la jumatate
Se rastoarna in blender,se adauga laptele si se paseaza totul foarte bine
Se rastoarna in oala,se pune din nou pe foc,se potriveste de gust iar dupa 2-3clocote se opreste focul si se serveste calda spre fierbinte cu fulgi de chili.

Veti observa efectul!
Sa va fie de folos si pofta buna!


 
 

0

Carne si carnati la punga

Am dat prin camara mea cu minuni de o punga magica de la Maggi si cum aveam si restul ingredientelor,adica ceva carne si un rest de carnati de la Craciun,le-am pus acolo cu ce trebuie si peste o ora erau pe farfurie!
AVEM NEVOIE DE:
4cotlete de porc
4carnati proaspeti
1punga Maggi
50ml vin alb
 CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea spalata,uscata,condimentata cu condimentele din dotarea pungii,se aseaza in interior impreuna cu carnatii,se adauga vinul,se sigileaza punga si se ridica in sus in asa fel ca sa nu se scurga sosulcare se formeaza in interior,se pune punga in tava si la cuptor va sta 1h la 170grade
Dupa acest timp,se taie puga deasupra,se desface  si se mai lasa 10min sa se rumeneasca
Se serveste pe farfurie alaturi de piure de cartofi sau ce garnitura doreste fiecare,si acritura de sezon
Pofta buna!



  

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme