Salata de post

Cu aceasta reteta particip la Provocarea de weekend,provocare initiata de  Stefania,in fiecare luna cate o bloggerita este gazda provocarii iar in aceasta luna este Margareta Cismasiu
Am ales sa pregatesc aceasta salata,pentru ca sincera sa fiu nu am facut niciodata maioneza din mustar;din cartofi da,dar din mustar nu!! ei,acum am vazut ca este foarte gustoasa si usor de pregatit!
Ingrediente:500g cartofi,100g masline,1ceapa rosie,marar verde,3linguri mustar,zeama de la 1/2lamaie,sare,piper,ulei
Se fierb cartofii curatati(eu ii fierb curatati pentru ca dupa cum se observa,dintr-un cartof mare,ramane mic dupa ce arunc mult,fiind cu bube),apoi taiati cubulete sau rondele,se pun intr-un vas,se adauga maslinele,ceapa taiata julien,sare,piper
apoi se amesteca cu maioneza facuta separat din mustar,frecat cu ulei adaugat cate putin si zeama de lamaie
Se pune salata in bol,se orneaza cu marar si rondele de ceapa apoi se serveste;este delicioasa,multumesc Margareta!!!





0

Budinca de paste



INGREDIENTE :

1punga paste scurte
300g branza de capra
4linguri smantana
4oua
1lingura unt

MOD de PREPARARE :

Branza rasa,se amesteca cu smantana,ouale batute,apoi cu pastele fierte si scurse
Se rastoarna in vasul de yena uns cu unt,si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se taie si se serveste dupa ce s-a racit,da-i buna si calda,mie-mi place chiar fierbinte.





0

Peste cu legume la cuptor

Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Bucataresele vesele
Pentru ca suntem si in post,pentru ca si regimul meu e fara carne,am ales aceasta reteta cu peste,daca tot avem zile in care se mananca peste
INGREDIENTE:fileuri de peste sau bucati de peste mare,eu am avut cotlet de crap,1ceapa,1dovlecel,2morcovi,1ardei iute,1tija de telina,2cartofi,1ardei gras rosu,2-3rosii,2linguri Delikat pentru legume,sare,piper,cimbru uscat,5-6linguri ulei,3catei de usturoi,1ou,1ceasca cu pesmet
Pestele condimentat cu sare si piper,se trece prin ou batut,pesmet si se pune in tava cu hartie de copt iar la cuptor se tine pana se rumeneste
Ceapa,morcovii si restul legumelor,curatate,spalate,taiate rondele sau cubulete,se amesteca cu Delikat,piper,sare daca mai e nevoie,cimbru,ulei apoi se rastoarna intr-un vas de yena,se acopera si se lasa la cuptor 20-30min
Dupa acest timp,se serveste pe farfurie pestele,alaturi de legume





0

Tarta cu branza si fructe

Aceasta reteta am facut-o dintr-o fila de calendar si este foarte gustoasa.
INGREDIENTE:1pachet cu biscuiti digestivi,50g unt,50g ciocolata neagra,1pumn de arahide sarate
Crema:1cutie ricota,1cutie mascarpone,5linguri smantana,4oua,1cana zahar,3linguri unt de arahide,500g fructe de padure de la congelator(eu am avut zmeura),4linguri zahar brun
In primul rand se pu fructele intr-o sita sa se decongeleze si sa-si lase sucul;daca sunt puse de seara e mai bine.
Biscuitii,untul,ciocolata si arahidele se pun in robotul de bucatarie sau pe rand se piseaza in lipsa robotului apoi se amesteca bine si se tapeteaza pana sus,o forma de tarta cu pereti detasabili
Sa nu va luati dupa poza mea,trebuie pana sus blatul,dupa care se lasa la frigider.
Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga brana,smantana si untul de arahide
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma peste blat si se lasa la cuptor la foc mic pana se coace;eu am lasat-o mai bine de 2h,de aceea am senzatia ca din ingrediente-i lipseste faina;cu faina sau fara,mi-a iesit ca doar am rabdare!!
In acest timp,se pune pe foc sucul de la fructe intr-un vas impreuna cu zaharul brun iar cand s-a legat,se adauga zmeura se lasa pe foc 4-5min apoi se opreste focul si se lasa la rece.
Dupa ce tarta s-a rumenit iar interiorul nu mai este moale,se scoate,se unge cu dulceata facuta,apoi se mai lasa la cuptor cateva minute.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma,se taie si se serveste.





0

Prajitura cu kiwi

Mi-a trimis reteta Mihaela mea din Italia,imediat am pregatit-o si intradevar este delicioasa!
INGREDIENTE:2oua,150g zahar,esenta de vanilie,4linguri ulei,500g faina,7buc.kiwi,1plic praf de copt
fructele curatate de coaja,taiate se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte;se freaca bine ouale cu zahar,un praf de sare,se adauga ulei cate putin mixand energic,se adauga aromele,piureul de kiwi iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta
Se rastoarna in tava cu hartie de copt sau o alta forma
si se lasa la cuptor 40-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a racit se rastoarna,se pudreaza si se serveste


0

Catina pentru raceala

Peste tot am auzit,am citit,am vazut-o si pe Sanda Ladosi cum si-a burdusit congelatorul cu pungi cu catina,au venit copiii din Italia pentru cateva zile si le-am facut si lor
Problema e ca acum e cam tarziu si boabele de catina sunt amestecate cu multe gunoaie(nu stiu de ce,probabil sunt cazute pe jos),si nu se mai poate pregati cu fructele intregi
asa ca eu am scos gunoaiele,le-am spalat foarte bine apoi le-am pasat cu blenderul
le-am trecut prin sita iar piureul obtinut,l-am amestecat cu miere de albine,am pus in borcane iar dupa 10zile se poate consuma dimineata cate 1lingurita pe stomacul gol
Aceasta reteta este corecta cu boabele de catina,spalate,scurse,amestecate cu miere,puse in borcane de regula mai mici,tinute la macerat 8-10zile in camara,apoi se poate consuma
Este buna atat pentru copii cat si pentru parinti,bunici!!



0

Friptura de gasca la cuptor

Cu aceasta reteta particip la Provocarea a carui gazda este Gina Bradea in aceasta luna;am avut ghinion pentru ca vroiam sa fiu prezenta in fiecare weekend ca alta ceva nu am ce face, decat sa gatesc si sa postez ca de mancat,se gaseste cineva sa manance tot ce fac,ca doar eu nu am stomac de "popa"!!mai un vecin,mai o femeie de servici de la bloc si uite asa ma fac cunoscuta in cartier!!!
Spuneam ceva de ghinion,da.....nu pot numi ghinion faptul ca au venit copiii din Italia intr-o scurta vacanta;am fost fericiti cu totii,am gatit,le-am facut toate poftele,le-am facut tot ce si-au dorit insa ghinion numesc faptul ca 2saptamani nu am avut blog unde sa postez tot ce am facut,pentru ca nu a mai vrut sa "comunice"cu mine!!
Acum sunt fericita,am o fata noua la blog si abia astept sa postez totul din urma;cat despre aceasta friptura,din punctul meu de vedere,este putin jalnica,nu are aspectul pe care mi l-as fi dorit,nu stiu de ce s-a innegrit ca arsa nu este iar gasca a fost de la tara,nu am facut-o pe toata pentru ca nu a avut cine s-o manance(gashca italiana nu suporta mirosul de la pasari crescute in curte)!!!!!
In concluzie(m-am cam intins la vorba),Gina draga mea,promit ca pentru alta provocare voi fi mai bine pregatita!!
INGREDIENTE:carne de gasca,sare,piper,ardei iute uscat,cimbru,usturoi,2linguri coniac
Carnea condimentata bine,cu sare,piper,cimbru,ardei uscat si usturoi pisat,se pune intr-o punga si se lasa la frigider pana a doua zi
cand se pune carnea in tava cu 1pahar de apa,se lasa la cuptor acoperita iar din cand in cand se stropeste cu sos,se probeaza cu furculita iar daca este facuta,se stropeste cu coniac si se mai lasa 10min;in timpul cat a stat la cuptor se curata cartofii,se taie cubulete,se pun intr-un vas,se amesteca cu sare,piper,putin ulei de masline,2catei de usturoi taiati,1crenguta de rozmarin,se acopera si se lasa la cuptor 30min
Se serveste imediat,cu o salata pe care eu nu am avut-o!!

0

Chec cu fructe uscate

Acum vin cu o reteta de ceva dulce si am terminat pe ziua de azi ca m-am obosit deja!!
Am facut o revizuire a fructelor uscate,am scos ce am gasit si gata checul!!
INGREDIENTE:5oua,200g zahar,5linguri ulei,2mere,smochine uscate,1lamaie,1cana faina,1/2plic praf de copt,1lingurita amidon,kumquat confiate
Aceste fructe sunt rudele portocalei pentru ca au acelas gust,doar ca sunt foarte mici si au o forma ovala
Cam atat sunt de mici pentru persoanele care nu le cunosc
Merele curatate,rase,se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie;smochinele se taie cubulete se pun si ele intr-un bol si se amesteca cu amidon ca sa nu se lipeasca intre ele
Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,galbenusurile frecate cu ulei se toarna peste albusuri si se amesteca,se adauga faina cu praful de copt,cernuta si se amesteca usor



La sfarsit se adauga merele,smochinele,coaja de lamaie si se amesteca usor
Se rastoarna compozitia in forma de guguluf,deasupra se pun rondele de kumquat
si se lasa la cuptor la foc mic 50min;dupa ce s-a racit se pudreaza se taie si se serveste.



0

Paste cu ragu de peste

Recomand o alta reteta din Italia cu peste, mult prea delicioasa;de fapt mie-mi place tot ce inseamna peste!!
INGREDIENTE:600g peste alb,2ramuri de rozmarin,1ceapa,2catei de usturoi,5-6linguri ulei,sare,piper,patrunjel verde,paste
Pestele curatat,spalat(eu am avut fileuri),se fierbe in apa cu sare si rozmarin 15min;se scoate(apa se pastreaza),se curata de oase si piele si se lasa deoparte
In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa,usturoiul tocat,se adauga pestele bucatele ,2cani de apa de la fiert,sare,piper si se lasa pe foc pana scade
Se scoate 2linguri de sos pentru ornat iar restul se amesteca cu pastele fierte,scurse si cu patrunjel tocat
Se serveste imediat!!


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme