Creme brulee cu ghimbir confiat






Ingrediente:200ml smantana lichida,75ml lapte,30gghimbir confiat,4galbenusuri,2linguri zahar,2linguri zahar brun
Ghimbirul il pun in blender si-l fac o pasta,il amestec pe foc mic cu smantana si laptele pana ajunge la temperatura de fierbere apoi dau vasul deoparte;intr-un bol frec galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema alba si cu atentie amestec galbenusurile cu smantana dupa care dau bolul la frigider 2-3h;dupa acest timp,pun crema in forme,formele intr-o tava cu apa calda si dau la cuptor la foc mic 1h;dupa ce s-au copt si racit presar zahar brun deasupra si ard cu pistolul dupa care se servesc imediat si garantez cu gustul extraordinar.
2

Crap umplut







Ingrediente:1 crap mare,(2-3Kg),1cutie

ciuperci,1cana miez de nuca taiat cu cutitul,2felii de paine,1ceapa,1cana vin alb,1cutie de rosii cuburi,1cana supa,1ceasca ulei de masline,1lamaie,1portocala,condimente pentru peste,marar,patrunjel,sare,piper,3catei de usturoi
Pestele curatat de solzi,intestine,urechi,spalat bine,condimentat,il las deoparte;in putin ulei incins,calesc ceapa tocata marunt,ciupercile,dupa cateva minute nucile,dupa 7-8min opresc focul,condimentez si adaug verdeata tocata si painea inmuiata in apa,stoarsa si faramitata;cu acest amestec umplu burta pestelui,pun scobitori apoi il asez in tava pe rondele de lamaie si portocala stropite cu ulei;adaug cutia de rosii,supa,las la cuptor 20min dupa care scot tava adaug vinul,mai las 30min dupa care se serveste cu cartofi natur.
0

Clatite







Ingrediente:2oua,3cani faina,lapte,sare,1lingura ulei,dulceata,nuca macinata
Intr-un castron amestec ouale cu un praf de sare,faina,subtiez cu lapte,adaug si uleiul mai las compozitia 30min sa se odihneasca apoi fac clatitele cum toata lumea stie;le umplu cu diferite dulceturi sau nuca macinata iar la servire le stropesc cu toping de fructe;aici am folosit dulceata de zmeura si de visine.
0

Lapte cu amaranth




Amarantul este o planta medicinala cosmopolita dar si o cereala foarte veche din America de Sud
are un gust asemanator cu nuca,o aroma usor picanta si o textura gelatinoasa;contine multe proteine,fibre,vit.A
Avem nevoie de:1cana cu fulgi de amaranth,2cani cu lapte,2linguri zahar,dulceata de visine pentru servit
Se pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si fulgii de amaranth,amestecand mereu pana se ingroasa;se imparte in boluri iar dupa ce s-a racit se serveste cu dulceata deasupra.
Eu am pus dulceata peste lapte cald si s-a lasat la fundul bolului;asa ca nu faceti ca mine.
3

Papillotes de somon umplut






Ingrediente:1file de somon fara piele,3-4 rosii uscate(de la borcan),2linguri sos pesto(din comert),1lingura ulei de masline,2linguri branza rasa sarata,3-4linguri smantana ,1lingura mustar frantuzesc,1echalota,2linguri seminte de chimion,patrunjel,frunze de arpagic,tarhon,sare,piper
Fileul taiat in doua,condimentezi cu sare,piper si seminte de chimion;pe una din ele o ungi cu sos pesto,rosii taiate si putin di verdeturile taiate;acoperi cu al doi-lea fileu si pui scobitori sau legi cu sfoara alimentara;in forma pui verdeata,deasupra fileul,stropesti cu ulei si dai la cuptor 15-20min;intre timp faci sosul;intr-un castronel amesteci branza rasa cu smantana,mustar,putin chimion,verdeata,echalota taiata marunt,condimentezi si servesti pestele cu acest minunat sos.
Echalota este o ceapa frantuzeasca cu aroma de usturoi;la aspect este ca ceapa noastra de apa lunguiata dar cand o mananci este cu aroma de usturoi.
2

Papillotes de somon cu praz







Aceste papillotes,sunt de fapt niste pachetele;ingredientele se pun in hartie de copt si se strang la gura ca o bocceluta;dar se mai pun si in forme speciale de papillotes doar pentru o persoana;si cum eu am aceste forme,am facut in ele
Ingrediente:1bucata de somon,1praz mic,2linguri citronnelle tocat,4linguri ulei de masline,patrunjel verde,sare,piper,1lingurita boabe de coriandru
Pui in forma de papillotes sau pe hartie unsa cu ulei,rondele subtiri de praz,patrunjel tocat,boabe de coriandru,piper;deasupra pui bucata de peste condimentata,peste care pui bucati de citronnelle,boabe de piper rosu,ulei,pui capacul(forma are si capac)sau strangi hartia si pui intr-o tava la cuptor 15-20min;se serveste cald cu lamaie cine doreste.
Citronnelle este o planta de la care se foloseste tulpina si are un gust acrisor asemanator cu lamaia.
0

Fructe de mare cu sos de mustar






Ingrediente:500g mix de fructe de mare,1pahar vin rosu,1lingura faina,6linguri ulei de masline,5catei de usturoi,4linguri smantana,3linguri mustar,1cana supa de pasare sau de peste,sare,piper,boia iute,busuioc,paste scurte
Fructele de mare decongelate,spalate,bine scurse,se pun in tigaie cu putin ulei incins impreuna cu usturoiul taiat marunt;dupa cateva minute adaugi vinul,sare,piper,boia dupa gust;dupa ce a scazut vinul,se rastoarna fructele de mare deasupra pastelor fierte si scurse.Pentru sos,adaugi in tigaie restul de ulei,cand s-a infierbantat pui faina,amesteci,stingi cu supa iar cand incepe sa fiarba,adaugi mustarul apoi smantana,amesteci sa se omogenizeze,mai condimentezi daca e nevoie apoi rastorni peste fructele de mare si ornezi cu busuioc;daca sosul e prea mult nu esti obligata sa-l pui pe tot.
0

Galette cu prune





Aceasta prajitura este de fapt o tarta romaneasca.
Ingrediente:250g aluat de foitaj,500g prune coapte,100g zahar brun,2linguri migdale macinate,1lingura scortisoara,30g nuca tocata cu cutitul,2linguri unt taiat cubulete,1ou,1lingura zahar brun,1cana frisca,3linguri miere
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt,deasupra pui aluatul si lasi marginile in exterior;intr-un castron,prunele taiate le amesteci cu zahar,migdale,scortisoara si nuca;pui in mijlocul aluatului,deasupra bucatelele de unt si cativa fulgi de migdale;marginile aluatului il rasucesti in interior astfel incat sa-ti rezulte o bordura de jur imprejurul prunelor;ungi cu ou batut,presari cu zahar brun si coci pana ce prajitura este rumenita iar umplutura bolboroseste;pentru ca este o prajitura foarte zemoasa o lasi pana a doua zi,cand o servesti taiata in triunghiuri deasupra cu un mot de frisca
1

Regina budincilor








Nu este o prajitura regala,doar asa se numeste aceasta budinca
Ingrediente:375ml lapte,2linguri unt,coaja rasa de la 1lamaie,3galbenusuri,2plicuri zahar vanilat,1si1/2cana firimituri de paine alba proaspata,2linguri gem de zmeura
Bezea:3albusuri,3linguri zahar pudra
Intr-un vas la foc mic,pui laptele,untul si coaja de lamaie iar dupa ce s-a topit untul,dai deoparte;galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia pana rezulta o crema pufoasa,se amesteca in lapte,se adauga firimiturile,amesteci si rastorni intr-un vas termorezistent rotund mic,lasi 15 min,sa se odihneasca apoi dai la cuptor 20-30min,pana se incheaga,scoti vasul lasi sa se raceasca,intinzi deasupra gemul incalzit si racit (doar daca gemul este gros il incalzesti);
albusurile batute tare cu zahar pana formeaza creste sticloase rastorni peste gem,nivelezi si dai la cuptor pana se rumeneste bezeaua;dupa ce s-a racit se taie si se serveste si ca o observatie pentru mine,este prea multa bezea.
3

Pui la gratar cu garnitura de tapioca




Acum am facut aceasta reteta sa vad cum se comporta ca si orez;rezultatul....excelent
Ingrediente:1piept de pui,condimente pentru pui,2linguri ulei de masline,1ceasca de tapioca,2rosii,1dovlecel,1ardei gras,1ceapa rosie,4cesti supa de pui,sare,piper la nevoie
Tapioca o pui intr-un vas cu cele 4cesti de supa la umflat 4-5min,dupa care o pui pe foc mic amestecand mereu,iar dupa ce a scazut supa iar tapioca are un aspect sticlos,opresti focul si adaugi 1lingura ulei de masline,amesteci si dai deoparte;pieptul feliat,condimentat,adaugi 1lingura de ulei de masline si-l lasi 30min sa-si ia aromele;pe gratarul incins,pui pieptul si legumele taiate rondele;dupa ce sunt gata se servesc pe farfurie impreuna cu tapioca.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme