Amareto-coctail




Va recomand o bautura pentru invitati in zile de sarbatoare!              Ingrediente:amareto30ml,coniac 30ml,frisca lichida 30ml
Am udat gura paharului cu suc de lamaie apoi l-am pus in zahar colorat si am turnat cu grija ingredientele bine amestecate,am pus cubul de gheata,deasupra putin praf de cacao si se serveste cu pai
1

Bloody-Mary



Sunt multe retete pentru aceasta bautura,eu am ales-o pe cea mai simpla
Ingrediente:40ml rom alb,150ml suc de rosii,3-4picaturi zeama de lamaie,3-4 picaturi sos worcester,3-4 picaturi sos tabasco,sare,piper,cateva cristale de sare de mare
In shaker pui cateva cuburi de gheata,sucul de rosii,rom,condimentezi,amesteci bine,rastorni in pahare lungi si servesti cu gheata deasupra;pentru prezentare eu folosesc cuburile de gheata refolosibile.
0

Cafea andaluza



Am studiat putin cartea cu retete de bauturi si cocteiluri a lui Liviu(ginerele din Italia),mi-am notat cateva si le-am facut;am inceput cu aceasta cafea pentru adulti,pentru ca are si coniac
Ingrediente:150ml lapte condensat,1lingurita cacao,2lingurite zahar,250ml cafea fierbinte,40ml coniac,ciocolata 2patrate
Intr-o cana pui laptele,cacao,zahar,amesteci bine,adaugi cafeaua,coniacul,rastorni continutul in 2cani de sticla,servesti cu ciocolata rasa deasupra alaturi de ceva prajiturele.
0

Prajitura cu bile de cocos








Aceasta prajitura este superdelicioasa dar eu nu stiu ce s-a intamplat,unde am gresit,pentru ca aluatul pe care l-am turnat in tava trebuia sa creasca si sa fie pufos
Ingrediente:250g branza proaspata de vaci,100g nuca de cocos,5linguri zahar,6oua,5linguri amidon alimentar,150g ciocolata,2linguri faina,3linguri cacao,120ml lapte,1lingura unt,esenta de vanilie
Pentru bilute,amesteci branza cu cocos,2linguri zahar,2galbenusuri,3linguri amidon,omogenizezi bine apoi dai la rece;intr-un bol,pui 2linguri faina,2linguri amidon,3linguri cacao,putina sare,apoi 4oua frecate cu 3linguri zahar,vanilie,50g ciocolata topita si mixezi bine;in tava cu hartie de copt,pui bilutele din cocos cu distanta intre ele apoi rastorni aluatul acoperindu-le bine si dai la cuptor 35-40min la foc mic;dupa ce s-a copt,pui glazura facuta din lapte,2linguri zahar,unt si ciocolata ramasa pe foc mic,amestecand bine pana devine cremoasa;dai prajitura la rece 1h dupa care o tai;
eu am renuntat la glazura si am pus deasupra una dintre formele pe care le-am adus din Italia,am pudrat cu zahar si observati ce a iesit.
1

Prajitura cu mere







Aceasta este o prajitura de post
Ingrediente:3cani faina,2cani apa minerala,1cana ulei,1praf de copt,coaja de lamaie,2linguri cacao,4mere,2cani zahar,optional 1mana de nuci taiate
Intr-un bol amesteci ingredientele uscate,faina cu praful de copt si zahar,adaugi apoi apa minerala,uleiul,coaja de lamaie si merele curatate si taiate cubulete;amesteci bine ,intr-un alt bol versi putin din compozitie si amesteci cu cacao,restul compozitiei o rastorni in tava cu hartie de copt,compozitia cu cacao o pui cu lingura din loc in loc apoi invartesti cu o furculita si dai la cuptor 1h la foc mic iar spre sfarsit mai mare;dupa ce s-a racit pudrezi prajitura cu zahar pudra si o tai.
Mi-a placut tare mult aceasta prajitura si daca am mere la discretie de la gradina,am facut-o si in acest an de gratie 2016.
Deci cum s-ar spune aceeasi Marie cu alta palarie.Pozele sunt ultimile trei!
1

Mozzarella pane



Este cascaval pane,de ce nu si mozzarella??mi-a ramas de la musaca de vinete si am facut un alt aperitiv foarte gustos
Ingrediente:mozzarella in forma de sul,oua,fulgi de cartofi pentru piure,ulei mult pentru prajit,salata verde
Branza taiata felii groase de 2degete,daca nu este uscata se mai tamponeaza cu servetele,dai feliile prin ou batut si fulgii de cartofi de 3ori cu grija sa nu ramana nici un coltisor neacoperit,apoi le pui in baia de ulei foarte incins,le tii cate 1min pe ambele parti apoi le scoti pe un pat de salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic;va garantez gustul care merita incercat.
0

Rulouri cu peste






Ingrediente:1pachet de foitaj,400g file de peste alb,condiment pentru peste,sare,piper,zeama de lamaie,1ou,seminte de susan sau chimion
Sos:1borcanel de iaurt,coaja si zeama de la 1lamaie,2linguri de menta tocata sau uscata,sare
Pestele,dupa ce s-a dezghetat,il tamponez cu servetele apoi il condimentez si stropesc cu zeama de lamaie,il acoper cu o folie si-l las 1ora;intre timp amestec iaurtul cu zeama si coaja rasa de lamaie,menta,sare,pun la frigider pana in momentul servirii;foaia de aluat o intind cu sucitorul,tai patrate de 10/10,pun cate o felie de peste,rulez,pun in tava pe hartie de copt,ung cu ou batut,presar susan si dau la cuptor 20min;se servesc calde cu sos.
 Nu pot sa spun decat WAW,pentru aceasta reteta!
1

Musaca de vinete cu branza






Cand am fost in Italia la Mihaela,am mancat aceasta musaca cu un gust incredibil de bun. Ingrediente:2vinete,1cana de parmezan ras,200g mozzarella,500g suc de rosii,sare,1cana de faina 4oua,3linguri smantana
Vinetele spalate,sterse,taiate rondele potrivit de groase,le dau cu sare,le las sa se scurga,apoi le tamponez cu servetele si le dau prin faina,ou batut iar faina si ou apoi le pun intr-un vas de yena in care am pus purtin suc de rosii;deasupra parmezan si bucatele de mozzarella si iar vinete;restul de suc de rosii il amestec cu smantana,sare si piper,rastorn peste vinete si dau la cuptor 30min;se serveste imediat.
1

Foitaj impletit





Ingrediente:1pachet foitaj,200g bacon felii subtiri,1pachet de branza topita felii,1ou,susan;eu am folosit un mix de susan alb si negru
Foaia de aluat dupa ce s-a dezghetat,am mai intins-o cu sucitorul apoi am impartit-o in 3 foi;fiecare foaie am taiat-o iar in trei dar nu pana la capat iar pe portiunea de mijloc am pus felii de bacon,deasupra felii de branza topita apoi am impletit cele trei suvite ca pe o coada;am pus in tava cu hartie de copt,am uns deasupra cu ou,am presarat susan si am copt 30min
2

Ciorba de burta



Am intalnit multe retete de ciorba de burta,mai bune sau mai putin bune;acum va recomand si reteta mea
Ingrediente:3kg de oase de vita(nu amestec niciodata vita cu porc),zarzavat pentru supa(ceapa,morcov,telina mica,patrunjel),2kg burta prefiarta (eu folosesc),5-6 galbenusuri,1l smantana lichida(este cea mai indicata pentru ciorbe si sosuri pentru ca nu mai exista riscul sa se taie preparatul),1capatana de usturoi,1pahar otet,sare
Oasele spalate,le dau intr-un clocot,le spal apoi le pun din nou la fiert in oala spalata impreuna cu zarzavatul si 2linguri rase de sare; las sa fiarba incet 2ore;dupa acest timp,strecor totul,pun in supa burta,completez cu apa si mai las 30-40min;intre timp galbenusurile le amestec cu smantana,amestec cu zeama din oala 1-2 polonice apoi rastorn in oala,dau focul incet si amestec cu miscari circulare incet pana se omogenizeaza;potrivesc de gust apoi opresc focul;separat intr-un bol amestec usturoiul bine pisat cu otet,pe care-l pun pe masa si fiecare-si pune in farfurie cat doreste;niciodata nu pun usturoiul,nici otetul in oala;pe masa bineinteles ca se gasesc si ardei iuti
3

Premii


PREMIU PRIMIT DE LA SIDY-PRIMUL PREMIU PE2012
Acum trebuie sa raspund la 3intrebari
1Care este reteta mea preferata de mancare postata pe blogul meu
Pentru mine este foarte grea intrebarea,dar ma opresc la BORS DE PESTE
2Care este desertul preferat postat pe blogul meu
Aici raspund fara ezitare PANNA COTA CU ZMEURA
3Ce mancare credeti ca nu a-ti incerca niciodata sa mancati
Tot ce este crud,fara a fi gatit(peste crud,scoici,melci si alti gandaci)
Acum vin multumirile mele pentru acest premiu oferit si mai departe trebuie sa-l daruiesc si eu unor persoane care depun suflet in ceea ce fac
1Cu Medi in bucatarie
2Bucataresele vesele
3Culorile din farfurie
4Mamaluialex
5Caietul cu retete
6Lia va gateste
7Dulciuri fel de fel
8Dulce sarat
9Dana"s blog
10Daniela,bucatarie moldo-ardeleneasca
5

Bors cu costita si perisoare









Sa va spun povestea acestui bors:cele doua fete ale mele,cand s-au facut mai marisoare si au inceput sa manance si mancare,de cate ori faceam ciorba de perisoare,una manca bine,una doar zeama;cand am pus alta data si niste costita,una manca doar perisoare,una doar carnea;am rasuflat usurata pentru ca am rezolvat o problema iar ca sa imbunatatesc gustul,am facut si taitei de casa;a iesit ceva grozav si toata lumea a fost multumita dar mai ales eu.Tot la fel de multumita,am fost cand a venit prietena mea considerata de mine cea mai buna(mai tarziu am vazut ca m-am inselat!),s-o ajut cu un bors indiferent de care pentru ca avea examen la scoala de bucatari.Ei bine,pe moment nu mi-a venit in minte decat acest bors,pentru ca intradevar are un gust deosebit,va spun pe parcurs iar comisia de examinare a fost placut surprinsa de acest bors.Dupa ce am rezolvat aceasta problema,de mai bine de 20de ani,acest bors,in aceasta combinatie, il prepar doar o data pe an,la Revelion pentru ca doar atunci gasesc carne de porc crescut la curte(are alt gust decat cel din supermarchet)
AVEM NEVOIE DE:500g de costita proaspata de porc,500g carne tocata,2cepe,1morcov,zarzavat de la borcan,2linguri pasta de ardei,1ceasca sos de rosii,3cartofi(optional),patrunjel si leustean,1l bors,1ou,faina pentru taitei,sare
 CUM SE PROCEDEAZA Costita spalata,o pun la fiert pentru 5min cu putina sare pana se ridica la suprafata o spuma urata;arunc apa,spal costita si oala,scot oasele pentru ca ocupa loc in oala si pun din nou la fiert(eu asa procedez cu toate retetele de orice bors,ciorba sau supa si orice fel de carne,chiar daca unele gospodine spun raspicat ca arunc toate vitaminele,serios??oricate vitamine as arunca,eu personal nu pot manca zeama aia urata mai ales cand fac bors de vita);
Pun apoi in oala 1ceapa tocata marunt,morcovul de asemenea,zarzavatul de la borcan,pasta de ardei,sosul de rosii,pun capacul si las sa fiarba incet;intre timp pregatesc perisoarele:intr-un castron pun carnea,ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru uscat,1lingura cu orez,1ou,putina verdeata,amestec bine si las deoparte pana este gata borsul;carnea daca este aproape fiarta,adaug cartofii taiati in sferturi iar pana sunt sfierti si cartofii,fac taiteii dintr-un ou cu putina sare si faina cat cuprinde;in oala daca totul este fiert adaug putin patrunjel,borsul care a fost fiert in alt vas,iar cand incepe sa fiarba adaug perisoarele;cand acestea se ridica la suprafata,semn ca sunt fierte,adaug si taiteiii mai las cateva minute apoi,potrivesc ultimul gust,inchid focul si adaug leusteanul.Se serveste cum altfel,decat cu un ardei iute;si pentru final,daca vrea cineva sa incerce acest gust pe care atat l-am laudat,nu folositi taitei din comert(nu are acelasi gust) si de asemenea si carnea ,dar pana faceti voi,puteti servi de la mine;Pofta buna!
Nu stiu daca m-am facut inteleasa pentru gustul acestui bors,carnea de calitate si taiteiii facuti de casa,asta-i tot secretul!
O alta farfurie cu acelas bors,dar fara cartofi,in anul de gratie 2017-Revelion!
14

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme