Paste umplute cu branza

Aceasta este tot o reteta italiana,o am de la Mihaela de mult dar nu am facut-o pana acum pentru ca nu am avut pastele potrivite;acum le-am gasit si doar cu gandul la aceasta reteta am stat pentru ca este incredibil de buna,e super buna!!!
INGREDIENTE:paste tubulare mari,200g mozzarella,200g ricotta,2linguri mazare fiarta si scursa,2oua fierte,1legatura de patrunjel,500g rosii sau 1cutie de rosii taiate in bulion,sare,piper
Se fierb cate 10paste in apa cu sare 3-4min apoi se scot in apa rece si din apa rece pe un platou sa se scurga;intr-un bol se amesteca ricotta cu putina sare,piper,mazarea,ouale date pe razatoare si se umplu pastele cu aceasta compozitie
Se pun pastele una langa alta in forme mici de sufleuri,unse cu unt si pe fundul lor mozzarella rasa,deasupra se pune 1-2felii de mozzarella apoi se da la cuptor pentru 15-20min
Atentie,nu se lasa prea mult in cuptor pentru ca aceste paste la final se rastoarna si daca se lipesc de fundul formelor,nu se mai pot rasturna.
Pentru sos,se pun rosiile pasate sau cutia de rosii in tigaia cu putin ulei pe foc,dupa ce a scazut se condimenteaza,se amesteca cu patrunjel tocat si se imparte pe farfurii,se rastoarna cate 1forma pe cate 1farfurie apoi se serveste cald.





4

Sbriciolata

Sbriciolare in italiana inseamna a faramita,a face firimituri si dupa cum arata traducerea acest desert nu este alta ceva decat niste firimituri amestecate cu un sos.
Asa ceva am servit in Italia la un restaurant si fiind atat de simplu si delicios,l-am reprodus si eu;priviti desertul din restaurant
Si reproducerea mea,doar ca eu am pus in cupe
INGREDIENTE:1foaie dintr-un pachet de foi pentru cremsnit,1portie crema de lamaie,100g ciocolata topita,zahar pudra
Crema de lamaie:100ml zeama de lamaie3oua,150g zahar,125g unt,coaja rasa de la 1lamaie
Se pune intr-un vas pe foc zeama de lamaie,unt,jumatate din zahar iar dupa ce s-a topit,se adauga crema facuta din oua batute bine cu zaharul ramas,coaja rasa si se amesteca bine;se rastoarna in alt vas si se continua amestecatul pana se formeaza crema care trebuie sa curga,sa fie cu aspectul unui sos mai mult.
Intr-un bol se marunteste foaia de cremsnit se amesteca cu crema
se imparte compozitia in cupe,deasupra ciocolata topita in bain-marie sau microunde,zahar pudra apoi se serveste





0

Curcan in sos marinat

Cu aceasta reteta particip la Provocarea de weekend,provocare initiata de Stefania iar in fiecare luna trebuie sa fie cineva gazda unde sa se posteze preparatele alese de gazda si reproduse de noi;in aceasta luna gazda este Margareta Cismasiu,o bloggerita pe al carei blog,  se gasesc preparate simple si delicioase in acelasi timp dar si interesante!!
Eu am ales sa pregatesc aceasta reteta pentru ca nu se gaseste pe blogul meu,mi s-a parut interesanta,simpla si cu un gust minunat
Ingrediente:1piept de curcan,2linguri ulei de masline,3linguri faina,500ml suc de rosii,sare,piper,frunze de dafin,3catei de usturoi,1lingurita de zahar daca e nevoie,cimbru
Dupa cum se observa,pieptul meu de curcan seamana cu ori ce,numai de curcan nu!!!asa se intampla cand nu sunt hranite pasarile cum trebuie!!cred ca v-ati prins,curcanul e de la rudele de la tara;ei,pana la urma stiti voi proverbul cu "calul de dar nu se cauta la dinti"!!!insa pentru o singura persoana(adica eu),a fost suficient!
Pieptul dezosat,eliminata pielea,taiat cubulete,se prajeste in ulei
iar dupa ce s-a rumenit se adauga faina(eu am folosit doar 1lingura),se amesteca repede sa nu se formeze cocoloase,apoi sucul de rosii,sare,piper,frunze de dafin,putin cimbru,usturoi zdrobit si 2cani de supa de pui
Se lasa vasul acoperit sa fiarba incet iar cand sosul a scazut si carnea este fiarta,se mai potriveste de gust apoi se serveste.
Are un gust minunat,mi-a placut foarte mult si va spun un secret:eu am mancat cu mamaliguta si muraturi,mmmm o nebunie!!!multumesc draga mea Margareta pentru aceasta reteta!!



0

Salata de post

Cu aceasta reteta particip la Provocarea de weekend,provocare initiata de  Stefania,in fiecare luna cate o bloggerita este gazda provocarii iar in aceasta luna este Margareta Cismasiu
Am ales sa pregatesc aceasta salata,pentru ca sincera sa fiu nu am facut niciodata maioneza din mustar;din cartofi da,dar din mustar nu!! ei,acum am vazut ca este foarte gustoasa si usor de pregatit!
Ingrediente:500g cartofi,100g masline,1ceapa rosie,marar verde,3linguri mustar,zeama de la 1/2lamaie,sare,piper,ulei
Se fierb cartofii curatati(eu ii fierb curatati pentru ca dupa cum se observa,dintr-un cartof mare,ramane mic dupa ce arunc mult,fiind cu bube),apoi taiati cubulete sau rondele,se pun intr-un vas,se adauga maslinele,ceapa taiata julien,sare,piper
apoi se amesteca cu maioneza facuta separat din mustar,frecat cu ulei adaugat cate putin si zeama de lamaie
Se pune salata in bol,se orneaza cu marar si rondele de ceapa apoi se serveste;este delicioasa,multumesc Margareta!!!





0

Budinca de paste



INGREDIENTE :

1punga paste scurte
300g branza de capra
4linguri smantana
4oua
1lingura unt

MOD de PREPARARE :

Branza rasa,se amesteca cu smantana,ouale batute,apoi cu pastele fierte si scurse
Se rastoarna in vasul de yena uns cu unt,si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se taie si se serveste dupa ce s-a racit,da-i buna si calda,mie-mi place chiar fierbinte.





0

Peste cu legume la cuptor

Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Bucataresele vesele
Pentru ca suntem si in post,pentru ca si regimul meu e fara carne,am ales aceasta reteta cu peste,daca tot avem zile in care se mananca peste
INGREDIENTE:fileuri de peste sau bucati de peste mare,eu am avut cotlet de crap,1ceapa,1dovlecel,2morcovi,1ardei iute,1tija de telina,2cartofi,1ardei gras rosu,2-3rosii,2linguri Delikat pentru legume,sare,piper,cimbru uscat,5-6linguri ulei,3catei de usturoi,1ou,1ceasca cu pesmet
Pestele condimentat cu sare si piper,se trece prin ou batut,pesmet si se pune in tava cu hartie de copt iar la cuptor se tine pana se rumeneste
Ceapa,morcovii si restul legumelor,curatate,spalate,taiate rondele sau cubulete,se amesteca cu Delikat,piper,sare daca mai e nevoie,cimbru,ulei apoi se rastoarna intr-un vas de yena,se acopera si se lasa la cuptor 20-30min
Dupa acest timp,se serveste pe farfurie pestele,alaturi de legume





0

Tarta cu branza si fructe

Aceasta reteta am facut-o dintr-o fila de calendar si este foarte gustoasa.
INGREDIENTE:1pachet cu biscuiti digestivi,50g unt,50g ciocolata neagra,1pumn de arahide sarate
Crema:1cutie ricota,1cutie mascarpone,5linguri smantana,4oua,1cana zahar,3linguri unt de arahide,500g fructe de padure de la congelator(eu am avut zmeura),4linguri zahar brun
In primul rand se pu fructele intr-o sita sa se decongeleze si sa-si lase sucul;daca sunt puse de seara e mai bine.
Biscuitii,untul,ciocolata si arahidele se pun in robotul de bucatarie sau pe rand se piseaza in lipsa robotului apoi se amesteca bine si se tapeteaza pana sus,o forma de tarta cu pereti detasabili
Sa nu va luati dupa poza mea,trebuie pana sus blatul,dupa care se lasa la frigider.
Intr-un castron se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga brana,smantana si untul de arahide
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma peste blat si se lasa la cuptor la foc mic pana se coace;eu am lasat-o mai bine de 2h,de aceea am senzatia ca din ingrediente-i lipseste faina;cu faina sau fara,mi-a iesit ca doar am rabdare!!
In acest timp,se pune pe foc sucul de la fructe intr-un vas impreuna cu zaharul brun iar cand s-a legat,se adauga zmeura se lasa pe foc 4-5min apoi se opreste focul si se lasa la rece.
Dupa ce tarta s-a rumenit iar interiorul nu mai este moale,se scoate,se unge cu dulceata facuta,apoi se mai lasa la cuptor cateva minute.
Dupa ce s-a racit se scoate din forma,se taie si se serveste.





0

Prajitura cu kiwi

Mi-a trimis reteta Mihaela mea din Italia,imediat am pregatit-o si intradevar este delicioasa!
INGREDIENTE:2oua,150g zahar,esenta de vanilie,4linguri ulei,500g faina,7buc.kiwi,1plic praf de copt
fructele curatate de coaja,taiate se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte;se freaca bine ouale cu zahar,un praf de sare,se adauga ulei cate putin mixand energic,se adauga aromele,piureul de kiwi iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta
Se rastoarna in tava cu hartie de copt sau o alta forma
si se lasa la cuptor 40-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a racit se rastoarna,se pudreaza si se serveste


0

Catina pentru raceala

Peste tot am auzit,am citit,am vazut-o si pe Sanda Ladosi cum si-a burdusit congelatorul cu pungi cu catina,au venit copiii din Italia pentru cateva zile si le-am facut si lor
Problema e ca acum e cam tarziu si boabele de catina sunt amestecate cu multe gunoaie(nu stiu de ce,probabil sunt cazute pe jos),si nu se mai poate pregati cu fructele intregi
asa ca eu am scos gunoaiele,le-am spalat foarte bine apoi le-am pasat cu blenderul
le-am trecut prin sita iar piureul obtinut,l-am amestecat cu miere de albine,am pus in borcane iar dupa 10zile se poate consuma dimineata cate 1lingurita pe stomacul gol
Aceasta reteta este corecta cu boabele de catina,spalate,scurse,amestecate cu miere,puse in borcane de regula mai mici,tinute la macerat 8-10zile in camara,apoi se poate consuma
Este buna atat pentru copii cat si pentru parinti,bunici!!



0

Friptura de gasca la cuptor

Cu aceasta reteta particip la Provocarea a carui gazda este Gina Bradea in aceasta luna;am avut ghinion pentru ca vroiam sa fiu prezenta in fiecare weekend ca alta ceva nu am ce face, decat sa gatesc si sa postez ca de mancat,se gaseste cineva sa manance tot ce fac,ca doar eu nu am stomac de "popa"!!mai un vecin,mai o femeie de servici de la bloc si uite asa ma fac cunoscuta in cartier!!!
Spuneam ceva de ghinion,da.....nu pot numi ghinion faptul ca au venit copiii din Italia intr-o scurta vacanta;am fost fericiti cu totii,am gatit,le-am facut toate poftele,le-am facut tot ce si-au dorit insa ghinion numesc faptul ca 2saptamani nu am avut blog unde sa postez tot ce am facut,pentru ca nu a mai vrut sa "comunice"cu mine!!
Acum sunt fericita,am o fata noua la blog si abia astept sa postez totul din urma;cat despre aceasta friptura,din punctul meu de vedere,este putin jalnica,nu are aspectul pe care mi l-as fi dorit,nu stiu de ce s-a innegrit ca arsa nu este iar gasca a fost de la tara,nu am facut-o pe toata pentru ca nu a avut cine s-o manance(gashca italiana nu suporta mirosul de la pasari crescute in curte)!!!!!
In concluzie(m-am cam intins la vorba),Gina draga mea,promit ca pentru alta provocare voi fi mai bine pregatita!!
INGREDIENTE:carne de gasca,sare,piper,ardei iute uscat,cimbru,usturoi,2linguri coniac
Carnea condimentata bine,cu sare,piper,cimbru,ardei uscat si usturoi pisat,se pune intr-o punga si se lasa la frigider pana a doua zi
cand se pune carnea in tava cu 1pahar de apa,se lasa la cuptor acoperita iar din cand in cand se stropeste cu sos,se probeaza cu furculita iar daca este facuta,se stropeste cu coniac si se mai lasa 10min;in timpul cat a stat la cuptor se curata cartofii,se taie cubulete,se pun intr-un vas,se amesteca cu sare,piper,putin ulei de masline,2catei de usturoi taiati,1crenguta de rozmarin,se acopera si se lasa la cuptor 30min
Se serveste imediat,cu o salata pe care eu nu am avut-o!!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme