Piept de rata cu rubarba

Anul asta am avut din abundenta rubarba,am facut tot ce a fost posibil de facut si de mancat dar m-am intrebat daca se poate pregati cu ea si ceva de mancare,ceva mai consistent si am apelat la prietenul nostru GOOGLEšŸ˜ƒšŸ˜ƒ
Am gasit multe retete care nu au fost pe gustul meu,pana am dat de aceasta reteta care,putin modificata dupa nevoile mele, ne-a satisfacut pe deplin papilele gustative,a fost super buna,trebuie sa tin minte ca s-o repet la anul daca suntem sanatosi!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de rata
1punga mica cu paste scurte
2linguri ulei
1catel de usturoi pisat
2linguri cu radacina de ghimbir taiat cubulete
3tije de rubarba
1leg.ceapa verde
2portocale
sare
piper
rucola
MARINADA:
coaja rasa si sucul de la 1portocala
1lingura sos de soia
1lingurita cu ghinbir ras
boabe de piper zdrobit
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate ingredientele de la marinada se pun intr-un vas pe foc iar dupa 1min.se da vasul deoparte sa se raceasca
Pieptul de rata fara piele,se feliaza subtire apoi se taie fasii subtiri,se pun in vasul cu marinada,se amesteca si se lasa deoparte 30min
In tigaia cu ulei se pune ghimbirul,usturoi,carnea bine scursa din marinada care se lasa deoparte pentru mai tarziu,se lasa pe foc 3-4min amestecand mareu,
se adauga apoi rubarba spalata,cu capetele taiate apoi taiata cubulete mai mari,
ceapa de asemenea curatata si taiata marunt,se amesteca totul iar dupa ce acestea s-au inmuiat,se adauga marinada oprita,
se amesteca totul bine,se condimenteaza iar la final se amesteca cu pastele fierte si bine scurse

    Pe farfurie se pune rucola apoi mancarea si se orneaza cu felii de portocale
 
 


0

Gem de caise

Eu cand pregatesc gem,indiferent cu ce fructe,le pasez cu blenderul pentru ca asa m-am obisnuit de cand erau fetele mici,nu suportau sa vada pe felia de paine cu unt bucatele de fructe
Acum au ajuns si ele la casele lor cu copii dar aceasta problema a ramas la fel si nu ma deranjeaza ba acum chiar imi place si mie asašŸ˜ƒšŸ˜ƒ
Acum i-am schimbat metoda de preparare pentru ca in fiecare an aveam in borcane gem de caise care mie pur si simplu nu-mi venea sa-l mananc pentru ca avea o culoare urata,voi vedea cu aceasta metoda pe care nu o stiam, cum se pastreaza pana la primavara!!
AVEM NEVOIE DE:
2kg de caise
1kg de zahar
1lamaie
un praf de sare,cat se ia intre trei degete

CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate se pun in oala cu apa pe foc si se lasa 15-20min,se scurge apa iar dupa ce s-au racit se curata de coaja si samburi
dupa care se pun in blender si se paseaza
Piureul rezultat se rastoarna in cratita de tuci,se adauga zaharul si sare se amesteca apoi se lasa la fiert cu focul mare
Cine ma urmareste,probabil ati observat ca eu toate gemurile si dulceturile le pregatesc la foc mare din doua motive:
-la dulceata fructele isi pastreaza culoarea si raman intregi sau aproape intregi si este vorba si de timp
Mie-mi convine sa stau 30min pentru ca atat dureaza,langa oala amestecand mereu,decat sa las focul mic sau la cuptor cateva ore si mai e o problema,eu daca nu am vas mare,nu pot face decat cu 2kg de fructe si de aceea pot amesteca continuu dar mai am si un capac de silicon de care sunt foarte multumita si asa nu-mi stropesc mainile
Am facut o paranteza,acum sa revin;deci,se pune vasul pe foc mare,se amesteca continuu adunand spuma care se formeaza iar cand s-a ingrosat se adauga zeama de lamaie,se amesteca din nou,se mai lasa cateva clocote apoi se pune fierbinte in borcane curate,cu capacele bine infiletate si se sterilizeaza 1h
La acest gem nu e nevoie sa se faca proba pentru ca se vede cu ochiul liber cand se ingroasa
Dupa ce borcanele au fiert,se scot si se racesc in patura sau se lasa in oala pana a doua zi,se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
2021 un alt an aceeasi reteta

 




 
 


0

Iepure cu usturoi

Aceasta reteta nu mi-am imaginat ca va fi atat de buna,cu unele imbunatatiri adaugate de mine,de exemplu sosul care s-a lasat dupa fierberea iepurelui(am vazut la bucatarul Gordon preferatul meu),l-am rasturnat intr-un bol,l-am pasat cu blenderul,l-am trecut prin sita apoi l-am adaugat pe farfurie si a fostdeliciu maxim!
AVEM NEVOIE DE:
1iepure
2capatani de usturoi
2foi de dafin
500ml vin alb
500ml supa de carne sau legume
sare
fulgi de chili
cateva linguri cu ulei
cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,bine scursa,condimentata cu sare si piper,se prajeste intr-un vas mai incapator, putin in ulei impreuna cu usturoiul curatat si dafinul
 se adauga apoi vinul,supa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet 1h pe aragaz sau in cuptor
Dupa ce carnea este fiarta,se scoate pe un platou,se scoate si dafinul,sosul ramas se paseaza cu blenderul vertical,se trece prin sita si se pune intr-un bol
Se serveste pe farfurie carne,alaturi piureul de cartofi si deasupra sos
Daca mai aveti si o salata,chiar e nebunie curata!!
Pofta buna!



 
 

0

Bors de varza cu costita de porc


Acest bors este preferatul familiei mele,al parintilor mei si din cate am observat si al fetelor mele,deci e ceva transmis din generatie in generatie cum s-ar spune,pentru ca este un bors foarte gustos,nu are multa varza,este lejer, hranitor si este foarte usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE:
1varza verde 1,5kg
20ml ulei
1kg costita de porc
1ceapa
1ardei gras
1morcov
2linguri pasta de ardei
2linguri pasta de bulion sau 1kg de rosii bine coapte cand se gasesc
1l de bors
1crenguta de cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita portionata,spalata,bine scursa,se prajeste in tigaia cu ulei incins apoi se scoate pe o farfurie
Uleiul ramas se rastoarna in oala si se adauga ceapa tocata marunt,morcovul ras fin,ardeiul de asemenea cubulete,se amesteca totul iar dupa ce s-au inmuiat se adauga carnea,se acopera cu apa si se lasa la fiert 30min,timp in care se curata varza de frunzele patate apoi se taie fideluta
Dupa ce carnea este fiarta se adauga varza,eu nu o frec pentru ca este frageda iar la fiert se face terci
Cine are probleme de sanatate,o freaca cu sare,se lasa putin sa-si elimine sucul apoi se stoarce bine si se gateste
Deci se adauga varza se amesteca cu pasta de ardei,pasta de rosii sau rosiile curatate si pasate 1lingura rasa cu sare,crenguta de cimbru apoi se lasa la fiert15-20min

Dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se opreste focul.La acest bors,chiar daca-l numesc bors,eu nu pun nici un fel de verdeata,doar o crenguta de cimbru si una de frunze de telina intreaga dupa care o scot,asta cand am,pentru ca-mi place sa simt gustul de varza nu de leustean sau alte verdeturi care se pun in borsuri
Se serveste cu ardei iute
Pofta buna!
2022 este anul in care am avut porcul nostru dupa foarte multi ani si tot ce pregatesc are un alt gust cum a fost si acest bors care noua ne place foarte mult


  



0

Budinca de quinoa cu stafide

Sa mai vin si eu din cand in cand cu cate o informatie chiar daca nu-mi place,pentru ca blogul meu este cu retete si nu vreau sa-mi pierd timpul dand informatii iar daca cineva este interesat de o anumita reteta,inseamna ca este informat de respectivul ingredient,asta este parerea mea si mi-o mentin.
Spun asta pentru ca eu asa fac,ma informez despre o anume planta,leguma,fructa apoi caut retete
Deci,quinoa a fost numita mama cerealelor si aurul incasilor.Practic nu este o cereala ci o samanta dar este folosita la fel ca toate cerealele integrale
Este bogata in proteine,fier,magneziu,fibre,quinoa se gateste usor fiind consumata si de persoane cu intoleranta la gluten,pentru ca nu-l contine,spune WIKIPEDIA
AVEM NEVOIE DE:
2cani cu apa
1cana quinoa
2cani lapte de cocos
1cana lapte de consum
1lingurita unt
3linguri zahar
un praf de sare
stafide
bete de scortisoara
apa de trandafiri
CUM SE PROCEDEAZA:
Quinoa spalata in multe ape,altfel da un gust neplacut preparatului,se pune apoi invasul cu 2cani cu apa care clocoteste iar dupa ce a absorbit toata apa,se adauga ambele feluri de lapte fierbinte,zahar,sare,un bat de scortisoara si se amesteca pana se ingroasa,se scoate apoi scortisoara,se adauga stafidele,unt,1lingura de apa de flori de trandafiri,iar dupa omogenizare se pune budinca in cupe si se orneaza cu fructe
Pofta buna!
  

0

Salata cu avocado si fasole

O salata gustoasa.satioasa,sanatoasa,doar daca nu va place fasolea!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie mix de fasole boabe
1cutie fasole rosie Sun Food
1cutie boabe de porumb Sun Food
1avocado
2cutii ton Rio Mare
sare
fulgi de chili
otet de mere 
CUM SE PROCEDEAZA:
Cutiile cu fasole si porumb se rastoarna intr-o sita,se clatesc sub jet de apa rece apoi se pun intr-un castron si se adauga tonul maruntit cu tot cu ulei,pulpa de avocado fel;iata,sare,fulgi de chili,otet,se amesteca totul apoi se serveste.
Pofta buna!
  

0

Somon la gratar cu legume si sos de lamaie

Asa ceva are un gust incredibil de bun,dar zic eu ca tot gustul bun il da acest sos!
AVEM NEVOIE DE:
2 fileuri de somon
sare
piper
ulei de masline
1lamaie
1punga cu legume mexicane
1lingura unt
oregano
busuioc
SOS DE LAMAIE:
3lamai mari
50ml ulei
50ml lapte
1/4lingurita zahar
putina sare
zeama de la 1/2lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai somonul,se spala,se portioneaza,se spala apoi se usuca cu hartie de bucatarie,se pune intr-un vas si se adauga sare,piper,3linguri ulei de masline,se stoarce zeama de la jumatate de lamaie,  se maseaza bine bucatile de peste sa fie cuprinse cu acest amestec apoi se lasa la frigider

Intr-un vas pe foc se pune untul,se rastoarna legumele congelate,se adauga sare,piper,1ceasca cu apa,1lingurita oregano si una de busuioc,se amesteca apoi se lasa la fiert cu capac pana scade si se opreste focul
  Pentru sosul de lamaie se pune la fiert coaja doar partea galbena de la lamai,se fierb doar 2min,se scurg apoi se fierb din nou tot 2min
acest procedeu se face de 6ori pentru a i se elimina gustul amar dar nici prea mult sa fiarba pentru ca sosul va avea un gust de fruct oparit iar ca sa mearga mai repede si pentru ca apa trebuie sa clocoteasca cand sunt adaugate cojile,se pot folosi doua vase,cat fierb cojile intr-un vas,in al doilea fierbe apa si tot asa de 6ori dar in acest timp e bine ca sa gustati din coaja,eu nu am gustat,mai trebuia sa repet odata si mi-a iesit putin amar sosul
Dupa ce cojile au fiert,se scurg,se pun in blender impreuna cu ulei,lapte,zahar,sare,zeama de lamaie,se mixeaza bine,bine pana rezulta o pasta fina apoi se rastoarna intr-un bol si se lasa la frigider
Se scoate somonul de la frigider,se pune pe gratarul tefal incins,supa ce s-a fript pe ambele parti,se pune pe un platou
Se serveste pe farfurie peste,alaturi legume si sos
Pofta buna!

 

0

Perisoare cu ciuperci si smantana

Mmmmm ce-mi place mancarea asta,am mai facut perisoare cu smantana dar de data asta am adaugat si cateva ciuperci,nebunie ca sa zic asa!
AVEM NEVOIE DE:
PERISOARE:
500g carne tocata de curcan
1ceapa
1lingurita orez
1ou
verdeata
sare
piper
putin cimbru
SOS:
500g ciuperci
100ml vin alb
200ml smantana lichida
1lingura rasa cu faina
3linguri ulei
2catei de usturoi
marar verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se pune carnea,ceapa tocata marunt,verdeata de asemenea,oul,sare,piper,cimbru,orezul si se amesteca totul foarte bine apoi se lasa deoparte
In cratita cu ulei se pune usturoiul intrec si se amesteca sa-si lase aroma apoi se scoate si se adauga ciupercile feliate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga vinul,1-2cani cu apa si se lasa la fiert iar dupa 5-6min.se adauga perisoarele apoi se lasa in continuare la fiert cu focul mic
Se scoate o perisoara si se verifica daca orezul este fiert,apoi se adauga amestecul de smantana si faina amestecand incet iar dupa ce s-a ingrosat,se potriveste de gust se adauga mararul taiat marunt apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie cu mamaliga,da recunosc suntem mamaligari,mai ales eu!!šŸ˜…šŸ˜…
Pofta buna!


    

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme