Merluciu in stil mediteranean





Ingrediente:2fileuri de peste,de preferinta alb(eu am avut bucati de merluciu)2-3catei de usturoi,100g masline fara samburi,2linguri seminte de pin,1pahar vin alb,2linguri pesmet,8linguri ulei de masline,sare,piper
Pe un tocator,se pun maslinele,semintele de pin,usturoiul si se toaca foarte marunt(eu le-am pus in blender),se adauga pesmetul,jumatate din cantitatea de ulei,sare si piper dupa gust;jumatate din acest amestec se pune untr-un vas termorezistent,deasupra pestele cu sare si piper,vinul si se acopera cu restul compozitiei si ulei;se da la cuptor 20-30min si se serveste cu lamaie
0

Briose pufoase





Ingrediente:300g fructe de padure,250g faina,1praf de copt,2linguri cacao,2oua,150g zahar,80ml ulei,200ml lapte batut,200g branza proaspata de vaci
Ouale batute bine cu zahar,ulei si lapte batut,se adauga faina amestecata cu praful de copt,cacao si jumatate din fructe;se toarna compozitia in formele de briose si se coc 25min;dupa ce s-au racit,se fac rozete cu posul,cu amestecul de branza,1lingura de zahar si restul de fructe bine scurse si pasate.
0

Sarlota cu capsune





Ingrediente:300g piscoturi de sampanie,3borcanele de iaurt de casa sau cu fructe,suc,zeama de compot sau sirop 500g capsune proaspete sau congelate
Se imbraca forma cu piscoturi inmuiate in sirop,apoi se pune intercalat piscoturi si iaurt amestecat cu fructe,ultimul rand fiind piscoturi;se pune deasupra o farfurie si se da la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu fructe si toping de fructe,
1

Chec frantuzesc





Ingrediente:6oua,250g unt sau margarina,90ml lapte,300g faina,300g zahar,1praf de copt,1lamaie verde,2lingurite apa de floare de portocal,2lingurite esenta de lamaie,2linguri cacao,sare
SE freaca untul cu zahar pana devine o crema fina,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare;se imparte aluatul in doua boluri;in unul se adauga cacao dizolvata cu lapte si floarea de portocal iar in al doi-lea coaja si esenta de lamaie;in tava unsa si tapetata cu faina se pun cele doua compozitii si se da la cuptor 40min;dupa racire se pudreaza cu zahar.
0

Prajitura Floarea Soarelui







Ingrediente:1portocala,300g faina,3oog zahar,50ml ulei,3oua,1praf de copt,esenta de vanilie,1lingura de apa de flori de portocal,1plic frisca,crema finetti,colorant galben
Portocala spalata cu apa calda,taiata,fara samburi,se pune in blender si se blenduieste pana devine o pasta,se adauga galbenusurile,zaharul,ulei,aromele;intr-un castron,faina amestecata cu praf de copt,se rastoarna portocala,albusurile batute spuma si se amesteca usor cu lingura de lemn;se toarna compozitia in forma speciala si se da la cuptor 30-40min depinde de cuptor;dupa ce s-a racit,se orneaza mijlocul cu crema fineti(seminte)iar petalele cu frisca amestecata cu colorant galben
1

Tocanita cu pipote de curcan





Ingrediente:500g pipote de curcan,500g ceapa,500g ardei gras,1ceasca ulei,500g rosii+2linguri bulion,1pahar vin alb,sare,piper,frunze de dafin,2catei de usturoi,3-4 cartofi
Pipotele curatate,spalate,se pun intr-un vas de tuci,cu ulei incins;dupa ce au inceput sa se stranga,se adauga ceapa taiata julien,ardeii de asemenea si se lasa sa fiarba inabusit;dupa ce legumele sunt moi,se adauga rosiile date la blender,bulionul,vinul,se pune capacul si se lasa la fiert incet 1h dupa care se condimenteaza,se adauga frunza de dafin,usturoiul zdrobit,cartofii cubulete,daca e nevoie 1cana cu apa si se da la cuptor40min;cand se serveste se adauga verdeata.
0

Placinta cu ciuperci







Ingrediente:500g ciuperci,200g cascaval ras,4oua,200ml smantana,1pachet aluat de foitaj,sare,piper
Se tapeteaza o forma rotunda cu aluat iar in interior se adauga amestecul facut din ciuperci curatate,taiate,calite in unt,dupa ce s-au racit se pun ouale batute,cascavalul,smantana,sare si piper;deasupra se face un grilaj din aluatul ramas,uns cu ou si se da la cuptor 30min;se serveste calda dar si rece,alaturi de un pahar cu bere.
Pentru ca este o placinta minunata,o pregatesc foarte des si mai pun cate o fotografie pe aici poate incanta pe cineva sa o faca!
0

Sarlota cu mere








Ingrediente:6oua,150g zahar,150g faina,5foi de gelatina,6mere,1lingura zahar brun,50g unt,2linguri miere,1lingurita scortisoara,1/2lingurita pudra de ghimbir,zeama si coaja de la o lamaie,20ml apa
Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri cu apa puse cate putin,pana-si dubleaza volumul,se adauga faina apoi albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;se rastoarna intr-o tava mare cu hartie de copt,se da tava la cuptor 30min apoi se scoate si se lasa la racit;
merele decojite si fara seminte taiate cubulete,se pun intr-un vas cu unt si zaharul brun pe foc;dupa ce a scazut siropul din mere si sunt moi,se da deoparte,se mixeaza impreuna cu zeama si coaja de lamaie rasa,se adauga gelatina dupa ce a stat 10min in apa rece;se amesteca totul bine si se da deoparte;mierea dizolvata in 20ml.apa fierbinte se amesteca cu scortisoara si ghimbir apoi se insiropeaza blatul;dupa ce a intrat siropul in el se taie felii sau suvite(imitand piscoturile de sampanie),o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara,apoi se imbraca fundul si peretii cu blat;se pune in interior jumatate din mere,deasupra alte felii din blat,restul de mere,se acopera cu blat si se strange folia care este cazuta pe marginea formei,se pune o farfurie si se da la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou se scoate folia si se serveste ornata cu toping de fructe sau ciocolata.
1

Tort cu capsune






Ingrediente:300g capsune,1plic amidon,1pachet unt,150g zahar,4oua,1lingura scortisoara,coaja de lamaie,100g faina,1plic praf de copt,200g migdale macinate,1plic frisca,zahar vanilat,zahar pudra
Se pot folosi orice alte fructe mici
Intr-un castron se amesteca fructele cu amidonul;
Se bate bine untul cu zahar pana devine o crema fina,se adauga ouale,scortisoara,coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si migdalele;jumatate din aluat se pune in forma de tort mica(26cm.)unsa,deasupra fructele apoi restul de aluat;se niveleaza si se coace 40-50min;se lasa blatul in forma pana a doua zi cand se taie pe orizontala,se pune frisca,oprind putin pentru ornat,se pudreaza cui zahar,se fac rozete cu posul.
0

Salata de icre



Ingrediente:3linguri cu icre sarate,ulei,1lingurita de sare de lamaie dizolvata cu putina apa,ceapa
Trebuie sa va spun cate ceva despre aceasta salata de icre;salata va iesi mai buna si mai repede,daca icrele sunt tinute ceva timp la congelator,niciodata nu frecati icre in cantitate mare,daca sunt mai mult de 3linguri sunt probleme..;asta este parerea mea;eu cand frec icre,o iau in sens invers,adica incep cu sarea de lamaie,pentru ca se albesc imediat si am siguranta ca nu se taie pe parcurs apoi cate putin ulei,cat de mult vreau sa creasca;daca e nevoie mai adaug sare de lamaie;la sfarsit cand sunt gata,adaug ceapa tocata marunt,le asez pe platou si le ornez cu ce se gaseste.
Acum un sfat pentru consumatorii de peste:daca pestele cumparat sau prins are icre,le scot,le frec pentru a scoate sacul unde sunt depozitate(sunt amare daca este lasat),pun sare mai multa apoi le pun in pungi doar cat fac o singura data si le depozitez in congelator.
Exista situatii in care se taie,atunci adaugati apa rece si continuati frecarea.
0

Pui pane




Ingrediente:1pui,sau doar aripi,pulpe,piept,fiecare cum doreste,3oua,3linguri faina,1catel de usturoi,sare,piper,putin cimbru uscat,ulei pentru prajit
Puiul,curatat,portionat,spalat,il pun la fiert in apa cu sare(poate fi mai mult de o lingura ca nu se intampla nimic),nu mai mult de 10min;in timp ce se scurge bine de apa pe o farfurie,intr-un castron amestec ouale cu usturoiul pisat,putina sare,piper,1/2lingurita de cimbru,faina si subtiez cu apa sau apa minerala,pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite putin mai gros;trec toate bucatile de carne prin acest aluat si le pun la prajit in ulei mult;le scot pe un servetel de hartie si se servesc simple sau cu o garnitura la alegere.
0

Briose umplute cu carnati




Ingrediente:150g faina,150g malai,30g cascaval ras,1/2plic praf de copt,2oua,piper,nucsoara,250ml lapte,2-3carnati picanti,1lingura ulei
Carnatii se prajesc in ulei,se scot pe o farfurie iar dupa ce s-au racit se taie rondele;ouale batute cu piper,nucsoara,se amesteca laptele,malaiul,faina cu praful de copt si la urma cascavalul;in fiecare forma de briosa,se pune cate 1lingurita de aluat,1-2rondele de carnati si se acopera cu o alta lingurita de aluat;se coc 30min si se servesc calde.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme