Omleta cu urda

Cui nu-i place omleta??mie foarte mult dar azi am facut-o putin mai deosebita
Ingrediente:4oua,100g urda,100g cascaval,1lingurita unt,1ardei kapia rosu
2fire de ceapa verde,cateva frunze de busuioc,sare,piper
Pregatim o omleta clasica din oua batute cu un praf de sare,le rasturnam intr-o tigaie de tefal cu untul incins,lasam focul foarte mic,punem capac iar dupa 4min intoarcem omleta cu o paleta,dupa alte 4min sau mai putin,scoatem omleta pe o folie de aluminiu
punem deasupra amestecul de urda pasata cu o furculita si cascaval ras,apoi frunzele de busuioc taiate marunt, cubulete mici de ardei si ceapa de asemenea taiata marunt;pudram cu sare si piper,rulam omleta ajutandu-ne de folie,strangem bine capetele,punem ruloul intr-o tava si lasam la cuptor 15-20min.
Desfacem ruloul cu grija pentru ca sunt aburi fierbinti,taiem omleta,o punem pe farfurie si o servim calda cu salata.Sfatul meu e ca sa pregatiti o omleta mai mare ca sa fie mai subtire sa se poata rula mai bine,eu am avut tigaia mica si mi-a iesit cam groasa

0

Prajitura cu fructe si pandispan

Am facut aceasta reteta din cartea de bucate a SILVIEI JURCOVAN
Daca nu v-ati cumparat cartea e timpul s-o faceti pentru ca are retete mult prea ispititoare
Pentru aceasta prajitura am golit sertarul cu fructe pe care le-am pus din vara trecuta;nu va imaginati ce bunatate a iesit
Ingrediente:6oua mari,120g zahar,120g faina,15ml rom sau zeama de lamaie,1kg amestec de fructe(eu am avut mai putine pentru ca si tava a fost mai mica)150g unt,200g zahar
Ungem o tava cu tot untul inclusiv pe margini apoi presaram la baza tot zaharul(200g);asezam fructele curatate de coaja si seminte sau samburi care au,taiate care sunt mari apoi dam tava la cuptor 20-30min pana se formeaza un sirop;in acest timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,zahar,rom,adaugam galbenusurile mixand energic apoi faina si amestecam usor cu telul
Dupa ce fructele s-au inmuiat si s-a format siropul,rasturnam aluatul peste ele,nivelam suprafata si lasam la cuptor 30min,fara sa deschidem usa
Dupa ce s-a copt,trecem cutitulpe marginea prajiturii,punem deasupra un platou mai mare si rasturnam
Se poate servi calda sau rece ornata cu frisca.

2

Friptura de curcan cu sos

Vi s-a intamplat vreo data sa nu aveti nimic de mancare in frigider si sa va fie foame mare,mare de tot????
Asa mi s-a intamplat mie dupa o jumatate de zi de umblat cu probleme,am venit acasa si am observat ca nu aveam ce s-am pun in farfurie;asa ca am scos ce aveam in congelator si am spus,ce-o fi sa iasa,numai bun sa fie!!! Aici am cosmetizat putin reteta sa inteleaga fiecare!!
Ingrediente:500g carne in lucru de curcan(din comert),500g pipote de curcan,500g ficat de curcan,2legaturi de usturoi verde,1pahar cu vin alb,sare,piper,putin cimbru,500g cartofi,3-4linguri ulei
In primul rand,punem pipotele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,intr-un vas sa fiarba,pentru ca aceasta friptura sa nu fie un esec,adica pipotele tari iar carnea sa nu se mai observe;dupa ce au fiert,le punem in vasul cu ulei incins impreuna cu carnea de asemenea spalata;amestecam iar cand carnea s-a albit,adaugam usturoiul curatat,spalat si taiat marunt;lasam sa se inabuse cu capac apoi adaugam vinul si putina apa de la fiertul pipotelor;dupa ce sosul a scazut putin si totul este fiert,adaugam ficatul si lasam 15min;dupa ce si ficatul este fiert,condimentam cu sare,piper,putin cimbru si servim pe farfurie alaturi de piure de cartofi pe care l-am facut intre timp si bineinteles cu salata sau acritura de sezon.
Un deliciu!!

2

Budinca si jeleu de capsune

Daca tot au aparut capsunele,e adevarat nu sunt de la noi,am facut ceva dulce ca de mancat mai rabd putin si apar ale noastre ca-s mai gustoase.
Ingrediente:1plic praf de budinca cu aroma de capsune,500g capsune,500ml lapte,4linguri zahar,2foi de gelatina,4linguri fulgi de ciocolata
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500ml lapte si 2linguri zahar;cine doreste poate pune mai mult zahar,eu doar 2linguri pun;dupa ce s-a ingrosat si s-a racit bine,amestecam fulgii de ciocolata,umplem cupele pana la jumatate si le lasam la frigider.
Pentru jeleu,punem intr-un vas pe foc mic capsunele curatate de codite,spalate,taiate care sunt mari,cu 2linguri zahar,amestecam pana se topeste si s-a format un sirop;dam vasul deoparte,pasam cu blenderul fructele,trecem prin sita,piureul il punem din nou pe foc iar cand a ajuns la temperatura de fierbere,incorporam gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva iar dupa ce s-a racit completam cupele,ornam cu fructe si lasam la frigider pana in momentul servirii.

3

Spanac cu orez

Ingrediente:1kg spanac,1ceasca orez,20ml ulei,2-3linguri bulion,2leg.ceapa verde,2leg.usturoi verde sau leurda,sare
Spanacul curatat de coditele lungi,bine spalat in multe ape reci,il oparim intr-un vas 4-5min,il scurgem si-l lasam deoparte sa se raceasca;
In cratita cu ulei incins,calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul taiat si el,bulionul,amestecam bine,adaugam 3cesti cu apa,orezul,1lingurita cu sare si dam vasul la cuptor pana scade;dupa ce este gata,potrivim de gust si servim cald sau rece cu ceapa verde


0

Prajitura cu gutui

Daca astfel de fructe se gasesc chiar si iarna,de ce nu am face cate o prajitura??
Ingrediente:2gutui,3oua,130g zahar,1iaurt(200ml),1praf de copt,3linguri ulei,250g faina,2plicuri zahar vanilat
Gutuile curatate le taiem cubulete apopi facem o crema spumoasa din oua cu un praf de sare si zahar apoi uleiul adaugat cate putin,iaurtul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt
In tava rotunda unsa cu mult unt,punem cubuletele de gutui,deasupra aluatul si lasam la cuptor pana se rumeneste,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt,rasturnam pe un platou,pudram cu zahar si servim.


0

Somon cu sos de portocale2

Ingrediente:3-4rondele de somon,5-6 portocale zemoase,4linguri faina,1lingurita amidon,ulei pentru prajit,sare,boabe de piper,chilli uscat,1frunza de dafin
Pestele spalat,uscat,pudrat cu sare,il trecem prin faina,il prajim in ulei si-l scoatem pe prosop de hartie
Intr-un vas pe foc punem zeama de la portocale,piper,chilli,dafin amidonul dizolvat in putina apa rece, cand incepe sa clocoteasca potrivim de gust si dam deoparte sa se raceasca
Punem pestele intr-un vas,rasturnam sosul deasupra strecurat,acoperim si-l lasam deoparte, cel putin 2h;
Servim pe farfurie peste si rondele fine de portocala si lamaie.

0

Sacchettini al radicchio

Sa nu va imaginatie ca cine stie ce reteta gasiti aici;nu,sunt niste frumoase paste ca niste boccelute de unde vine si numele(sacchettini),umplute cu branza si cicoare rosie(radicchio)
Ingrediente:1punga de paste sacchettini,100ml smantana lichida,100g branza gorgonzola,2linguri parmezan ras
Intr-un vas cu apa si putina sare punem la fiert pastele 3min dupa care le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece
Pentru sos punem intr-un vas pe foc smantana,branza taiata sau rupta,amestecam pana se topeste apoi rasturnam peste paste,amestecam totul cu grija si servim calde cu parmezan deasupra

0

Prajitura cu mac

Ingrediente:5oua,200g zahar,150g unt,180g faina,50g seminte de mac,1lingurita praf de copt,coaja rasa de la 2portocale,sare
Crema:500g branza proaspata,150ml frisca lichida,150g zahar pudra,zeama si coaja de la 1portocala
Pregatim o crema fina din unt moale,zahar,coaja de portocale,incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si mac.
Rasturnam in forma unsa sau cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min dupa care-l lasam in forma sa se raceasca
In acest timp pregatim crema din branza bine scursa,amestecata cu zahar,zeama si coaja de portocala apoi cu frisca batuta separat
Taiem blatul in doua,punem intre foi jumatate din crema,cu restul imbracam prajitura si ornam;lasam la frigider pana in momentul servirii

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme