Gnocchi cu carne





Ingrediente:1pachet de paste tip gnocchi,500g carne tocata,1ceapa,1catel de usturoi,3linguri ulei de masline,putina verdeata(optional),sare,piper,50ml vin alb,1ceasca suc de rosii,busuioc verde,1lingura busuioc uscat
In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul de asemenea;se adauga carnea,amestecand continuu;dupa ce a scazut tot sucul de la carne,se adauga vinul,sucul de rosii si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit;dupa ce totul arata asemeni unui sos,se condimenteaza dupa gust,se adauga verdeata(busuiocul verde nu),si pastele gnocchi care au fost fierte in apa cu putina sare 3-4min apoi scurse;totul se amesteca cu grija,se servesc pe farfurie amestecate cu carne,sau carnea pusa peste gnocchi si ornata cu busuioc verde.
2

Foitaj cu mere




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj(la cutie),2mere,4linguri zahar,50g stafide,1lingurita scortisoara,1ou,2linguri ulei
Merele curatate de coaja,taiate cubulete,se calesc putin(nu trebuie sa rezulte o pasta)in ulei,impreuna cu zahar;cand s-au inmuiat,se adauga stafidele tinute 10min in apa calduta,se da deoparte,se amesteca scortisoara si se pune cate 1lingurita pe patratul de foitaj;se da cu ou marginile sau apa,se formeaza 1triunghi,se preseaza cu furculita,deasupra se face o taietura cu cutitul,se unge cu ou sau sirop de zahar si se pun in tava cu hartie de copt la cuptor la foc mare 5-6min.Pofta buna!
6

Mar umplut


Ingrediente:1mar,1lingura miez de nuca taiat cu cutitul marunt,1lingurita de stafide,1lingura scortisoara,1lingura coniac,2linguri zahar pudra,1lamaie,1ceasca fructe de padure
Mod de preparare:Marul,curatat de coaja si samburi;separat intr-un bol se amesteca 1lingura de zahar,putina scortisoara,stafide si coniac;restul de scortisoara se amesteca cu restul de zahar,se tavaleste marul,apoi se umple cu stafiele,se pune marul intr-o tava si se da la cuptor 15-20min;in acest timp,se pune in blender coaja de mar cu coaja de lamaie rasa,zeama si 1lingura de zahar;dupa cateva ture de blenduit,va rezulta un sos care se da deoparte;fructele de padure se pun intr-o tigaie cu putin zahar si se tin pe foc 3min cat se topeste zaharul;se serveste pe farfurie marul,in jurul lui fructele iar deasupra sosul.Este delicios,cu o singura remarca:ingredientele sunt multe doar pentru 1mar.
1

Sos de rosii


V-am spus mai devreme reteta de suc de rosii;folosind vechea masina de suc,coaja rezultata mai trebuie data prin separator,dar eu nu o dau;coaja rezultata de la cele 10kg de rosii,o dau prin masina de tocat carne impreuna cu 2-3kg de ardei kapia,adaug 1ceasca de sare,2linguri de zahar si pun la fiert pana se ingroasa;pun sosul in sticle mici cu capac bine infiletat si le fierb 1-2 ore,le tin in patura pana se racesc dupa care le depozitez in camara;acest sos,eu il folosesc la orice,chiar si la sos pentru fripturi.
1

Suc de rosii


A venit vremea conservelor de orice fel;pentru toti cititorii acestui blog,va anunt ca eu nu folosesc nici un fel de conservant in conservele pe care le fac;de asemenea,nici sare nu folosesc in exces;toata reusita conservelor mele se bazeaza pe sterilizare;cu cat capacele borcanelor sunt de calitate buna si borcanele sunt sterilizate suficient de mult,cu atat mai mult reusita conservelor va fi foarte buna.
Pentru suc de rosii,ingredientele nu sunt fixe;fiecare gospodina face suc dupa buget si dupa numarul membrilor de familie;
Eu fac suc din 10kg de rosii gogonele,le dau prin vechea masina de facut suc,il pun la fiert cu 1ceasca de sare si 2linguri de zahar;pun zaharul,indiferent cat de dulci sunt rosiile,pentru ca taie aciditatea din rosii si opreste fermentarea;las sa fiarba sucul la foc mic,amestecand mereu 2-3 ore,depinde cat de zemoase au fost rosiile;pun sucul fierbinte in sticle de plastic de 0,5 si 1l;cred ca fiecare foloseste aceeasi metoda,intr-o oala cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul,pun imediat dopul apoi sticlele le pun in patura si le las 2zile chiar si 3 pana se racesc dupa care le depozitez in camara.
1

Chec cu albusuri




Ingrediente:8albusuri,200g zahar,1praf de copt,100g unt,2linguri faina,100g stafide,arome
Untul frecat cu zahar si arome,adaugi faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile spuma si amesteci cu lingura;pui compozitia in tava cu hartie de copt iar deasupra stafide;tavile de chec fiind mici,din aceasta compozitie am facut 2checuri,am impartit indoua,in prima tava am pus stafide iar in a doua am amestecat aluatul cu 1lingura de cacao si am pus caise deasupra;acesta din urma,dupa ce s-a racit l-am rasturnat pe platou si l-am pudrat cu zahar farin;sunt foarte bune.
2

Pateuri cu ciuperci




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,300g ciuperci,2catei de usturoi,1ou,1pahar de vin,1lingura unt,sare,piper
In tigaia cu unt,pui usturoiul pisat,apoi ciupercile taiate marunt,iar dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugi vinul si lasi sa fiarba pana scade;dupa ce s-a racit condimentezi;foitajul taiat patrate,pui o lingurita de ciuperci,acoperi cu partea din fata si presezi cu furculita pe margini;deasupra faci o taietura cu cutitul,dai cu ou,presari seminte de chimen,le pui in tava cu hartie de copt si le dai la cuptor la foc mare 6-7min pana se rumenesc;Pofta buna!
0

Pungute cu masline si cascaval




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g masline umplute cu gogosari,1ou,seminte de chimen,2oogcascaval ras
Aluatul taiat patratele,pui maslina in mijloc apoi aduni colturile,strangi sa se lipeasca,dai cu ou presari chimen,le pui in tava pe hartie de copt si le coci la foc mare 4-5min
La fel procedezi si cu cascavalul
0

Ficatei cu legume





Ingrediente:500g ficatei de pui sau curcan,1ceapa,1morcov,1/2 ardei gras rosu,300g ciuperci,4linguri ulei,3-4catei de usturoi,1cutie de rosii,1pahar de vin,sare,piper
Pui la calit in ulei ceapa taiata julien,si ardeiul,morcovul dat pe razatoare,ciupercile feliate,usturoiul zdrobit iar dupa 5-6min adaugi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul rastorni cutia cu rosii,lasi sa fiarba putin apoi adaugi ficateiii;condimentezi,dai vasul la cuptor 10-15min si servesti cu piure de cartofi si salata.Pofta buna!
2

Piftie in coaja de ou




Ingrediente:10oua,1piept de pui,1ceapa,1morcov,1pastarnac,1telina mica,1capatana de usturoi,2picioruse de porc(adidasi),sare,boabe de piper,2frunze de dafin
In oala de 4l,pui piciorusele spalate sa fiarba in apa cat cuprinde oala(la racitura nu se adauga apa);dupa ce a mai scazut apa se adauga legumele curatate si spalate sare,piper si dafin,se lasa la fiert pana scade la jumatate;atunci adaugi pieptul si mai lasi 30min,adaugi usturoiul pisat,strecori totul,iar supa o degresezi cu prosoape de hartie si o potrivesti la gust;ouale le spargi putin in partea rotunda,scoti cu atentie coaja de dimensiunea unui ban,speli cojile cu apa rece apoi incepi sa pui cubulete de morcov,carne si zeama;pui cojile in cofrag si le dai la frigider pana a doua zi cand se servesc pe farfurie decojite.Succes!
2

Oua in cupe de legume



Ingrediente:100g bacon,1ardei rosu,1ardei iute,boabe de porumb,1cutie de fasole rosie,1lingurita de chimen,1lingurita de coriandru pisat,500g rosii cherry,100g branza Cedar,tortillas din comert,cate un ou pentru fiecare cupa,1ceapa mica
Baconul taiat marunt,il pui in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,il scoti si daca e nevoie mai pui putin ulei si adaugi ceapa si ardeiii taiati marunt,porumbul,rosiile cubulete,fasolea,chimenul,coriandrul,lasi sa mai scada sosul apoi adaugi baconul si 1/2 branza;in formele mici de minitarte,pui 1foaie de tortillas,2-3 linguri de legume,deasupra bucatele de branza,spargi oul si dai la cuptorul incins cateva minute pana se face oul;eu am ornat aceste cupe cu cate un crevete ramas de la reteta anterioara.
0

Oua in cupe de somon





Va recomand cateva aperitive pentru musafiri mai speciali
Ingrediente:250g fileuri de somon afumat,2oua,50g cascaval,frunze de ceapa verde,150g fructe de mare,felii de paine prajita,1ceasca sos de maioneza,1lingura ulei,verdeata
Formele mici de tarte se captusesc cu felii de somon;in tigaia cu ulei incins,se pun ouale batute si amestecate cu ceapa verde,1lingura cu apa,cascavalul ras si fructe de mare taiate marunt;totul se amesteca,rezultatul nu trebuie sa fie omleta ci doar niste jumari;se imparte compozitia in formele cu somon,peste acest amestec se pune felia de paine prajita taiata cu discul rotund,presezi putin si dai la rece 1h;cand servesti,pui pe farfurie sos de maioneza,rastorni forma in mijlocul sosului iar deasupra pui verdeata.
Sos de maioneza:pui intr-un bol ingust si inalt 1ou,1lingura de mustar,5linguri ulei de masline,sare,piper si procesezi de cateva ori cu blenderul vertical.
0

Tort de portocale



Ingrediente:2portocale,500g faina,500g zahar,100ml ulei,6oua,2plicuri praf de copt,vanilie,1plic praf de frisca
Portocalele spalate,taiate in bucati mici(fara samburi),le pui in blender si procesezi pana devine o pasta;adaugi galbenusurile pe rand,zahar si ulei;intr-un castron,faina amestecata cu praful de copt,adaugi portocala,vanilia,albusurile spuma si amesteci usor cu lingura;torni compozitia in forma de tort unsa si dai la cuptor la foc mic 30-40min facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit,tai blatul in trei foi,le insiropezi cu sirop facut din apa si zahar,sau cu zeama de compot,pui frisca intre foi amestecata cu 2linguri cacao si-l imbraci cu frisca alba;deasupra ornezi cu felii de portocala si putina frisca amestecata cu cacao,pusa cu posul
0

Cascaval de casa



Se stie ca toate preparatele,indiferent de care sunt,de branza sau carne,cele mai bune si mai sanatoase sunt cele facute in casa,mai ales cand avem copii si nu numai.Asa am facut acest cascaval si va spun ca a iesit o minune!!! Ingrediente:1l lapte,500g branza de vaci proaspata,1varf de cutit bicarbonat,1ou,sare,1pachet de unt
Se fierbe laptele in care am oparit branza 1-2min,se pune intr-un tifon la scurs 10min;intr-un bol se pune folie alimentara;in alt vas se incinge untul,se adauga branza,oul,bicarbonatul,sare si se amesteca repede si bine pe foc mic,pana devine o pasta si se desprinde usor de pe vas;se rastoarna in bol,se niveleaza suprafata si se da la frigider pana a doua zi;dupa preferinte in cascaval,se pot amesteca diferite seminte de susan,de chimion sau chiar busuioc.
Succes!
1

Bors de legume




Ingrediente:50ml ulei,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,500g cartofi,1mana de pastai,1dovlecel,2-3 frunze de varza,1cutie mare de rosii in bulion sau 500g rosii bine coapte,1l de bors,2leg,de leustean,6oua,sare.
In oala pun ulei in care calesc toate legumele taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;adaug rosiile,pastaile daca sunt lungi le tai,cartofii cubulete si frunzele de varza taiate suvite;adaug 2l de apa si las sa fiarba;cand toate legumele sunt fierte,adaug borsul fiert separat,completez cu apa,condimentez iar cand incepe sa fiarba,sparg cu atentie ouale si adaug si leusteanul;pe timp de vara calduroasa este binevenit un asemenea bors,servit rece cu ceapa verde.
Pofta buna!
Pentru zilele de post,se poate renunta la oua.
2

Cotlet umplut





Ingrediente:1kg de cotlet de porc fara os,200g cascaval,1cutie de ciuperci,1ardei gras rosu sau 1gogosar murat(cine mai are),2oua,5linguri faina,5linguri pesmet,sare,piper,ulei pentru prajit,1punga mix de legume
Bucatile de cotlet,scoasa grasimea daca au,batute cu ciocanul de snitele,condimentate cu sare si piper,pe fiecare pui ciuperci,cate doua bastonase de cascaval si o suvita de ardei;rulezi carnea,o prinzi cu scobitoare,dai prin faina,ou batut,pesmet si pui la prajit in ulei mult incins,dupa care scoti pe prosop de hartie;intr-o tigaie cu 2linguri ulei de masline rastorni mixul de legume,calesti cateva minute apoi opresti focul;pe farfurie pui cercul metalic de prezentare,in interior pui legumele iar alaturi ruloul taiat pe diagonala si e gata de servit.Pofta buna!
1

Sarlota de ciocolata




Cand mi se face pofta de ceva dulce si nu am ingredientele necesare,fac repede o sarlota de la plic,o fac dupa instructiunile de pe plic,cand este gata,ud cu apa rece bolul incare o pun si dau la frigider 1h;dupa ce s-a racit o rastorn pe farfurie si o servesc cu dulceata;va sfatuiesc sa-mi urmati metoda sau servita direct din bol cu cate 1lingurita de dulceata diferita
0

Prajitura cu cocos 2






Ingrediente blat:7albusuri,150g zahar,100g nuca de cocos,1plicuri praf de copt,2linguri faina
Ingrediente crema:7galbenusuri,150g zahar pudra,5linguri faina,500ml lapte,200g unt,vanilie,1lingura cacao,50g cocos
Albusurile batute spuma,adaugi usor faina amestecata cu praful de copt si cocosul;rastorni in tava cu hartie de copt si dai la cuptor la foc mic 20min(blatul nu trebuie sa fie rumenit)
Pentru crema,freci galbenusurile cu zahar,adaugi faina,laptele si pui pe foc pana se ingroasa;dupa ce s-a racit bine,amesteci cu unt si cacao,pui crema peste blat,deasupra cocos si dai la frigider pana a doua zi.
Recomand tuturor aceasta prajiturica,super delicioasa,super pufoasa!
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme